מארקטי - יחסית זול, שוער נבחרת איטליה, יציב למדי בקליארי... ממה שראיתי, הוא נראה בסדר גמור. כבר הגעתי למצב שבו כל שוער סביר יתקבל בברכה, רק שיגיע כבר איזשהו פיתרון. אני גם מתחיל לחשוש שאולי ונגר יזנח שוב את העמדה הזו. אני לא רואה את ונגר רוכש יותר משחקן אחד, בטח שלא במחירים יקרים, ולאור הבעיה הכמותית בהגנה הפוקוס יעבור לשם. מרטסאקר - מעניין שהשמועות לגביו מאוד מתחזקות. אומרים שגזידיס בילה את הימים האחרונים באירופה ולא באוסטריה עם הקבוצה, כך שאולי יש כאן משהו. אבל זה כבר יותר בעייתי לטעמי. למעט פודולסקי, הוא היה החוליה החלשה בנבחרת גרמנית נהדרת במונדיאל. הוא בורג משמעותי בקבוצה שאוכלת רביעיות כשמתחשק לה. אבל כל זה לא חייב לומר הרבה לגבי הצלחה או חוסר הצלחה בארסנל... מפלצת בגובה (אני חושב שלמעט זאט נייט, לא נמצא מגן גבוה ממנו בליגה), יוסיף בטח משהו למימד הפיזי, אבל החשש שלי הוא האיטיות הגדולה שלו. בלם כמוהו אולי לא צריך להיות בשיא המהירות, הרי גם הצעדים שלו גדולים יותר, אבל אני חושש שהוא כבר באמת איטי מדי. אני גם לא חושב שהוא הבלם הכי חכם שאפשר למצוא, שקריאת המשחק שלו היא תמיד צעד לפני החלוץ. הוא לא נראה כמו שדרוג אמיתי לעומת מה שהיה לנו קודם ולדעתי בפרמייר ליג הוא ייאכל ע"י חלוצים לא מעטים בצורה קלה מדי. בכל אופן, ראיתי אתמול רק את המחצית השנייה, אבל הפציעה של דג'ורו היא תזכורת ברורה לכך שקשה לבנות יותר מדי על שחקנים שחזרו מפציעה ממושכת, וצריך לתת להם הרבה זמן לחזור לעצמם (אם זה בכלל קורה). ראינו את זה עם רוזיצקי, ראינו את זה עם אדוארדו, ראינו את זה עם דיאבי, דג'ורו הוא לא שונה מהם.
אני דווקא חושב שזה הצעד הנכון גם למרטסקר וגם לארסנל. מצד אחד מרטסקר חייב שינוי כדי לעלות ברמה. בברמן הוא לא יכול להשתדרג יותר. בנוסף ארסנל משחק בסגנון דומה לזה של ברמן, ככה שההשתלבות של פר לא אמורה להיות בעיה. מצד שני מרטסקר היה לשחקן הכי טוב בתיקולים בליגה הגרמנית, יש לו פוטנצייאל להיות הרבה יותר ממה שראינו בשנתיים האחרונות ויש לו ניסיון של שנים במונדיאלים, ליגת האלופות וליגה גרמנית ואולי הדבר הכי חשוב הוא בסה"כ בן 25. ככה שארסנל מקבלת שחקן שיכול להיות באנקר בהרכב לשנים הבאות. וחוץ מזה רק ממכירת החולצות שטל הולך לקנות שווה לארסנל להשקיע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx יש פה להערכתי לשני הצדדים יותר מה להרוויח מאשר להפסיד.
מה גם שגם בשיא כשירותו דג'ורו אף פעם לא הוכיח את עצמו כמישהו שאפשר לסמוך עליו (להבדיל מהדוגמאות האחרות שהבאת). אז קל וחומר שאי אפשר לבנות עליו כשהוא כבר שכח איך נראה דשא.
בהחלט. בינתיים ונגר אמר שדג'ורו יהיה כשיר לאמירייטס קאפ ושהוא ירד מהדשא כדי למנוע בעיות כלשהן. אותו סיפור עם רוזיצקי, אגב, שהייתה לו פציעה קטנה ולא שותף אתמול. מאוד מפתיע. ומה עוד חדש? תודו שזה מפתיע באותה מידה- בנדטנר לא יהיה כשיר לפתיחת העונה (העיקר שונגר כבר אמר שזו פציעה לא רצינית) וכבר מכינים מראש את התירוצים על הכשירות של פברגאס וואן פרסי. ונגר אומר שיש סיכוי ממשי שהם "לא יהיו מוכנים". אנחנו כרגע בלי שוער ועם בלם רציני אחד, אם אנחנו עולים לאנפילד גם בלי פברגאס, ואן פרסי ובנדטנר, אללה יוסתור... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
גם אני חושב, מרטסקר לא ישתדרג מבחינה אישית בברמן והגיע הזמן בשבילו להמשיך הלאה ולהתקדם מבחינת הקריירה וזה יכול לקרות בארסנל, שמשחקת אכן בסגנון דומה לברמן (כפי שציינת). גם אני מאמין בפוטנציאל שלו ולדעתי הנסיון שלו והפיזיות יעזרו לנו מאד במידה והוא יוחתם. מדהים להסתכל על קוסיילני שנמצא באותו גיל ועל מרטסקר ששיחק במונדיאלים, בצ'מפיונס ליג ובקבוצת צמרת בליגה הגרמנית לאורך שנים , אין הרי מה להשוות בין הרמה של השניים. אהבתי את היציאה לגבי מכירת החולצות, אמנם יש לי אחת של סונג אבל אם מרטסקר חותם אני קונה גם שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx קיבלתי אגב הבוקר את הערכה של ה- Membership: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs186.snc4/37661_583519754941_37008702_34263561_4783560_n.Xxx http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs094.ash2/38046_583519804841_37008702_34263566_2314508_n.Xxx
רשמית - סול בניוקאסל. נקווה שזה יגרום לונגר להחתים את מרטסאקר, או מי יודע אולי את הנגלאנד. לגבי המעבר עצמו - מעבר נכון לסול, אולי קצת פחות לקבוצה. אני שמח הוא עובר לקבוצה שאני מאוד מסמפט כמו ניוקאסל, אבל בבירור אי אפשר להסתמך עליו גם לא כבלם רביעי (בטח שיש לך בלם שלישי מתנדנד בעונת חזרה מפציעה), אם השנה הוא לא הצליח לסחוב הרבה פעמים ונתפסו לו השרירים, אז מה יקרה שנה הבאה, כשהוא מבוגר יותר ומשחק יותר, אסור לשכוח שבנוטס קאונטי הוא לא ממש שיחק. סול קמפבל היה יכול לתת עוד עונה טובה במדי ארסנל, אבל כשחושבים על מה שיש - אולי המעבר הזה ידרבן את ארסן לרכוש בלם רציני וברמה גבוהה. אני בטוח שמרטסאקר יכול להיות אופציה מעולה כי בדיוק כמו צ'אמח הוא שחקן שצריך את המעבר לפרמייר ליג ואת המעבר לרמת אימונים חדשה כדי להתקדם. שיהיה לו בהצלחה!
ציטוט של ונגר: אז שני שחקני כדורגל קיבלו כמה שבועות חופש והם לא יכולים להיות מוכנים למשחק הפתיחה של העונה? איך המנג'ר לא יודע איזה אימוני כושר הם עושים בזמן החופשה שלהם, האם הוא בכלל דורש מהם לעשות אימוני כושר בזמן החופשה? פשוט לא יאומן שככה מתנהלת ארסנל.
אם הם לא יהיו בסגל לאנפילד זאת בושה וחרפה. גם גמר המונדיאל (בטח כשססק למשל, שיחק רק איזה משחק וחצי) זה לא תירוץ, מדובר בשחקנים מקצוענים והם מסוגלים להתמודד עם חופשה קצת פחות ארוכה.
הם יהיו בסגל. מדובר סה"כ על הבדלים בין כושר סביר לכושר שיא, כמו שאצלנו יגיעו שחקנים מהמונדיאל בלי יותר מדי הכנה וכנראה בכושר שרחוק מכושר אופטימלי.
דיווח גרמני שאומר שנציע 12 מיליון יורו (בדיוק 10 מיליון ליש"ט) על מרטסקר: http://transfermarkt.de/de/geruecht-des-ta...igen_43440.html
נכון שכרגע יותר חשוב לחזק את ההגנה והשוער, אבל זו יכולה להיות העברה מצויינת מבחינתנו. ונגר התעניין בג'יובינקו בעבר, ואם אפשר לצרף את הכשרון הגדול הזה תמורת סכום נמוך יחסית, אז אני בעד. אני לא מחזיק ממרטסאקר. אף פעם הוא לא הרשים אותי באמת. לטעמי, הוא כבד ואיטי מדי מכדי להיות בלם מוביל בליגה האנגלית. לכן, אני מקווה שונגר ילך על אופציה אחרת. יש שמועות גם על הבלם של שטוטגרט, טסקי, הוא שווה משהו? אנחנו כשבועיים לפני פתיחת העונה ומצבת הבלמים שלנו כרגע היא ורמאלן, דג'ורו וקוסילני. לדעתי זו מצבת בלמים של קבוצת מרכז טבלה במקרה הטוב. אם ונגר לא יפגע בבלם נוסף (ובהנחה שיתברר שונגר פגע עם קוסילני - הנחה שלא נקייה מספקות), אז באמת שאין לנו מה למכור העונה.
ג'יובינקו. עוד גמד טכני בלי שום נוכחות פיזית. לכן הסיכויים שלו להגיע לארסנל הרבה יותר גבוהים משל שוער נורמלי או בלם חדש.
כמה שזה עצוב וכמה שזה נכון. לא. השמועות הן בגלל ציטוט שמיוחס לסוכן שלו (אותו סוכן של אלכסנדר חלב): http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_6284356,00.html