מחר חוזרת הנבחרת לאימונים ולהכנה למשחק מול סרביה. יוגי לאוו מנסה להרגיע את הרוחות בתקשורת בראיון שעשו איתו ב ARD שמדובר בסך הכל במשחק הראשון. נראה שגם השחקנים מבינים את זה. סרביה יריב קשה למרות ההפסד שלהם, יש להם נבחרת שבנוייה די מאוזן וגם אם שוב נמשיך בפורמה הטובה, אני מקווה שנסיים בתוצאה יותר נמוכה שתרגיע את הרוחות.
סרביה נבחרת חזקה ויש להם הגנה מצוינת ואגרסיבית, מבחן לא פשוט למנשפט. אני מקווה שננצח 1:0 קטן (שער של קלוזה מבישול של פולדי) כדי שכל אלה שביקרו את קלוזה ופולדי ימשיכו להישאר במחילות ולהתפתל בחוסר אונים.
בתור תומך מהשורה הראשונה של פולדי,ומירו כקשר שמאלי, וחלוץ בודד אני מרשה לעצמי לומר לכם שזה מגוכח כל "תסריט הכניסה למחילות" שלכם.. אז בחייאת צאו מזה, לא רציני הקטע.
שווייני לא התאמן היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx לא!!!!!!!!!!! אומנם זה אמצעי זהירות כדי לא לסכן אותו, אבל רק עצם העובדה שהוא סוחב פציעה קלה ושהמחליף שלו עשוי להיות טוני קרוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx סאמק, סלע לא ישן בלילה! בואו נרזיק אצבעות ששווייני וסמי יהיו כשירים לאורך כל הטורניר ושלא יושעו, ולא .... שלא נדע צרות
קודם כל בואו נירגע, שוויני בסדר גמור, הוא לא נפצע ולא נעליים. לאוו בסה"כ רוצה אולי לתת לו מנוחה קלה אחרי העומס הרב שעבר עליו השנה, כדי שיגיע כמה שיותר רענן לשלבים המכריעים...
"אוזיל הוא המסי שלנו". שחקן העבר של נבחרת גרמניה, הורסט הרובש, הוקסם גם הוא מהיכולת של מסוט אוזיל במשחק נגד אוסטרליה. הורסט דחה את האמירות לפיהן לגרמניה אין כוכבים - "לא תמצאו אצלינו רוני, רונאלדו או מסי, אבל לנו יש את מסוט אוזיל שהוא המסי שלנו. הוא שחקן מצויין כבר עכשיו והוא עוד ישתפר רבות בהמשך". הורסט זכה בשנה שעברה עם נבחרת גרמניה הצעירה עד גיל 21 באליפות העולם, ולדבריו גרמניה מכוונת הכי רחוק שיש. פרט לאוזיל, שיחקו אצלו גם קאדירה, נוייר, בואטנג, טוני קרוס ומרקו מארין. "הנבחרת הזאת הייתה נהדרת וזכתה בזכות באליפות העולם עד גיל 21. שום משחק של גרמניה במונדיאל לא יפתיע אותי, גם אם הנבחרת תניף את הגביע, כי גרמניה בהחלט מסוגלת לכך". צפיתי באוזיל גם במדי וורדר ברמן ומייד התרשמתי לטובה. הוא לא מפחד מאף-אחד ויש לו חוצפה חיובית, הוא מוסר נהדר וגם יודע לעבור שחקנים בדריבל. לא אגלה את אמריקה אם אומר שלדעתי אחרי המונדיאל הוא יהיה במועד צמרת בכדורגל האירופי, ולא בוורדר ברמן שכבודה במקומה מונח, אלא אם כן השחקן עצמו ירגיש שהוא צריך עוד עונה בבונדסליגה בה הוא יהיה שחקן מוביל, לפני שיעשה את קפיצת המדרגה. העונה האחרונה של אוזיל הייתה נפלאה גם מבחינת מספרים - הוא כבש 11 שערים ב-46 משחקים, יותר מתפוקתו בארבע השנים שלפניכן. וכמובן שחייבים להתייחס גם לתופעת פודולסקי. בבאיירן היה בינוני מאוד ובנבחרת הוא כל הזמן פורח מחדש. 39 שערים ב-74 משחקים זה ממוצע מזהיר, יותר טוב אפילו משל קלוסה. רק מולר האגדי סיפק מספרים טובים בהרבה.
אני לא מבין מה הרעש הזה סביב אוזיל. לא ראיתי ממנו במשחק נגד אוסטרליה דברים שלא ראיתי ממנו כבר לפני כן, כולל בברמן, בנבחרת הצעירה ובנבחרת הבוגרת (וראיתי לא מעט משחקים מלאים ותקצירים ארוכים שבהם הוא שותף). לעניין העונה הבאה. זה לא כזה פשוט. קודם כל, הוא דיי בתחילת הקריירה שלו כשחקן מוביל. בשנה שעברה בברמן הוא היה בצילו של דייגו שהיה האיש המרכזי בברמן ומסוט שיחק רק כינור שני. העונה, לראשונה בקריירה שלו הוא היה השחקן המוביל בקבוצה. הוא היה טוב מאוד העונה, אבל הוא לא היה מספיק יציב. היו לו תקופות (לא קצרות) בהן הוא לא היה טוב. מעבר לזה, בסוף העונה הבאה הוא יהיה שחקן חופשי ויוכל לעבור בחינם לכל קבוצה. כך שיכול להיות שכדאי לו מבחינה אישית (הכסף שהוא יקבל לכיס כתוצאה מחסכון בעלות העברה) לחכות ובנתיים העונה להוכיח עצמו בליגת האלופות עם ברמן. ובעניין הזה, כבר היו דיבורים על באיירן מינכן. עד כמה זה נכון אי אפשר לדעת, אבל הנהלת באיירן אוהבת לקחת שחקנים כאלה, אם כי לאור הארכת החוזה של ריברי לא בטוח שבאיירן עוד תהיה מעוניינת בו. (הדברים האל,ה בעניין באיירן וסיום חוזה בסוף עונה הבאה, נכונים גם לגבי קדירה ונוייר - שהם גם שני שחקנים שבנתיים לעונה הבאה יש להם תחליפים בבאיירן שגם הם מסיימים חוזה בסוף עונה הבאה (ואן בומל ובוט)).
נדב, אם זה ימשיך ככה גם אוזיל וגם קדירה לא ישארו איפה שהם. lets face it שניהם לא האריכו את החוזים שלהם שנגמרים בעונה הבאה, שניהם צעירים ומוכשרים ושניהם עם אופי בוגר מאד ומשחקים מזה שלוש שנים בבמה המרכזית של הבונדסליגה וצברו גם ניסיון באירופה. וגם זה שקדירה לדוגמא אמר שהוא נשאר לא ישנה את העובדה ששטוטגארט תרצה לראות כסף מהעניין, קרי או שהוא נשאר ומאריך חוזה ואז ימכר בעונה הבאה או שהוא הולך השנה. אצל אוזיל הסיפור דומה. ונדב, אתה צודק במה שאתה אומר, אבל אוזיל הוא השחקן הכי קריאטיבי בנבחרת הגרמנית, הוא זריז ויש לו ראיית משחק והבנת משחק מעולה. למה אנשים מתלהבים? כי בניגוד לגומז לדוגמא הוא מביא את זה לידי ביטוי גם בזירה הבין לאומית..
אם קדירה, למשל, כבר סיכם עם באיירן לעונה שאחרי הבאה, שטוטגרט לא תוכל להכריח אותו לעבור לקבוצה אחרת כבר העונה. כמו שקרה עם בורובסקי. אותם הדברים כמובן יפים לגבי אוזיל ונוייר. כך, שאני לא ממש משוכנע שהשניים (קדירה ואוזיל), או לפחות אחד מהם לא ימשיך גם את העונה הבאה בקבוצות שלהם ואח"כ יפרדו. אני גם מוכן להמר אצל מי הסיכוי יותר גבוה שישאר בקבוצה שלו עוד עונה אחת. אני מבין שאנשים נהנים מאוזיל ומתלהבים ממה שהוא עושה. אני לא מבין מה ההפתעה. אין כאן שום משהו שלא ראינו קודם. וההשוואה לגומז ממש לא במקום. כשגומז ישחק בהרכב הפותח (גם אחרי משחקים שהוא קצת פחות טוב, כמו שאוזיל קיבל קרדיט) אז נדבר. עד היום הוא לא ממש קיבל קרדיט בנבחרת. מדברים על ההחמצות של גומז? קלוזה, למרות הגול של הצליח החטיא עוד 4 שערים ממצבים של מאה אחוז גול.
נכון, אבל דור אמור להכיר אותו. בטח ובטח ה"פרשנים" המהוללים שמשדרים וכותבים בישראל היו אמורים לדעת מי ומה זה אוזיל, שהרי איך אפשר לפרשן משהו שאתה לא מתמצא בו? (אבל זה כבר לדיון אחר).
עזוב נדב, גיליתי שבגרמניה התיקשורת ירדה לרמה של זנות. פשוט גועל נפש. אל תיקח את זה כאמת מידה. מה שהורג אותי שיש אשכרה פרשנים ששיחקו כדורגל שמבינים עניין, ולמרות זאת הם מוציאים מהפה ים של שטויות. לי אישית נמאס מגונטר נצר וכל פעם שמהבול מדבר אני או עובר ערוץ או שם מיוט. חאלס עם האיש והפאה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
הוצאת לי את המלים מהפה. בכל פעם שגינטר נצר מתחיל לקשקש אני מעביר ערוץ או קם מהספה. הוא מעין גרסת שלמה שרף מנומס. וזה שאנשים שמתיימרים להבין בכדורגל, פרשנים עלק, לא מכירים את אוזיל זה עלבון עבורם. מי שמתיימר להבין בכדורגל אירופי לא יכול לבסס את הידע שלו על צ'לסי, ברצלונה ודומותיה, ולהכיר, אולי, רק את באיירן מינכן בבונדסליגה. בגלל זה גם כולם מדברים על ה"סקסיות" של נבחרת גרמניה כאילו עד לפני המשחק מול אוסטרליה שיחקו בהרכב אולף טון וקרל היינץ רידלה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
ישראל זה המדינה היחידה בה כדי להיות פרשן אתה לא צריך להבין בכדורגל ולהתמצא בליגות השונות ובשחקנים. אני שמח שאני לא צריך לשמוע יותר את "הפרשנים" האלה.