עזוב האחי ברק יצחקי האפילו לא שווה חצי מה- 1.2 מליון האלה כל בגאידמקים הרסו את הליגה הזו חבל שאין עוד בעלים סטייל יעקב שחר
אני לא מסכים איתך. לפי דעתי ברק יצחקי שחקן טוב מאוד ששווה את המחיר הזה. ותן סיבה אחת שגאידמק הרס את הליגה אני לא מוצא סיבה אחת מוצדקת להגיד על גאידמק שהוא הרס את הליגה וזה לא שאני אוהב אותו.
גאידמק גרם לכך שהשחקנים הישראלים הרימו ראש ודרשו סכומים מופרזים לעומת היכולת שלהם. לפניו כמות השחקנים שהרוויחו מעל 100 אלף דולר היתה מוגבלת מאוד. סכום של מעל 200 אלף דולר היה דמיוני. מה שהוא גרם ששחקנים בינוניים קיבלו סכומים מופרזים, שלא מגיעים להם. בגלל זה הפועל ומכבי ת"א בזמנו כמעט ירדו ליגה, כי לא ניהלו את התקציב שלהם נכון. גם היום כל ערן זהבי מושתן דורשיותר מ150 אלף דולר לעונה. ובאמת שעיני לא צרה על אף אחד.
קיזוז. סתם, לא הרס ולא נעליים. הלוואי ויבואו עוד כאלה לקבוצות בליגת העל שהן לא מכבי חיפה, זה רק יביא פוטנציאל לפתח את הכדורגל שלנו.
אני אנסה לגעת בנושא אחר, בנוגע למקום החסר בעמדת הבלם של מכבי חיפה במידה ואכן דקל קינן ימריא לקבוצה הקפריסאית. לדעתי חיפה צריכה להציע מחיר לדין מורי מבני יהודה, במחיר לא כזה גדול , יש לו פוטנציאל ענק. במידה וקולמה יעזוב , הייתי מציע לאלישע לשים הרבה כסף על השולחן בשביל להביא את דריו פרננדז, או את יובל שבתאי מקרית שמונה. ובקשר ליצחקי, שחקן של עליות וירידות, וזה סיכון גדול להחתים אותו ביחס למחיר שבית"ר מבקשת. ובכלל ליצחקי אישית, אני מצפה ממלפופון כמוהו, ששומע בתקשורת את כל ההצעות למינהן מחיפה והת"אביבות, שיפתח קצת את הפה, שיגיד "אני רוצה לשחק שנה הבאה בחיפה" או לחילופין בהפועל או מכבי, זה נותן הרגשה שיצחקי פשוט ילך לקבוצה שתחתים אותו, וזה מתבטא במשחק שלו, במוטביציה שלו ובזלזול שלו במאני-טיים, ואני לא הייתי רוצה לראות את יצחקי משחק בקבוצה שלי בגלל שהצענו הכי הרבה כסף, אני רוצה לראות אותו מורעל, עם דם ירוק בעיניים, שחקן שיראה שער ורק ירצה לקרוע את הרשת, ועם השתיקה שלו בחודש האחרון, אני לא רוצה את זה קורה.
את דריו פרננדז מהווה בדיוק תחליף לקולמה? פדננדז יותר מתאים באופיו לשמש כתחליף של רפאלוב או קטן פחות של שחקן הגנתי שנותן גילצ'ילים ולחם על כל כדור כמו קולמה. אגב, בנוגע לאחרון, אני כבר הרבה זמן טוען שהוא לא ברמה גבוהה מספיק למכבי חיפה, אבל שלא יעשו את הטעות הזאת של קודם לשחרר ורק לאחר מכן להחתים משהו אחר, כי מניסיון בסוף נשארים בלי כלום. קולמה מצויין הגנתית, חלש מאוד התקפית, אבל לפחות הגנה הוא יודע. עד כה, תמיד כשחיפשו שחקן שיודע לעשות את שניהם, או שהחלק ההתקפי בא על חשבון ההגנה או ההיפך.
אני אסביר לך בדיוק למה דריו יכול להוות מקום הולם במקום קולמה. נכון, דריו לא נותן גליצ'ים, אבל הוא חזק, הוא יודע לשמור על הכדור בצורה מופלאה, ואני אחדש לך גם משהו, התפקיד הטבעי של דריו, לפי הראיון איתו לפני שנתיים כשהגיע לבית"ר, הוא קשר אמצע 50/50. השליטה שלו בכדור, הטכניקה והנסיון האירופי שלו יכול לתת לחיפה יותר הברקות, יותר משהיה לה עם קולמה, עם כל הכבוד לקולומביאני. בנוסף, בעונה האחרונה, ראינו שלחיפה אין בעית הגנה, היא ספגה הכי מעט שערים העונה, ולדעתי החלפה בין דריו לבין קולמה יכול רק לעזור לחיפה. אבל אולי אני טועה, ותוכל להוכיח לי אחרת, אני אשמח.
זהו שחיפה לא צריכה עוד שחקן על התפקיד של קולמה. בירם כיאל עושה אותו היטב, מה שחיפה צריכה זה קשר שיבנה את המשחק שלה במרכז השדה. שידע מתי ולמי צריך לתת את הפס, ושהפס יהיה מדויק. שידע לקרוא את המשחק, ולא סתם ירוץ אחרי הכדור כמו איזה דביל. דריו פרנדדס מסוגל לזה. השאלה אם חיפה מסוגלת להביא אותו.
אין בעיה שפרננדז יהיה 50/50 אבל לדעתי אם כבר הוא יכול לבוא במקומו של כיאל, שאצלנו הוא זה שמשמש בתפקיד הזה ולא קולמה. תמיד חיפה, עוד בתקופת רוני לוי, הייתה משחקת עם משהו יותר הגנתי, שמשמש כקשר האחורי, היותר פיזי וחזק, ולידו קשר ה 50/50. פעם זה היה עידן טל ליד דרסאו. כיאל לדעתי לא יכול לבד להחזיק לנו את הקישור ההגנתי, ולכן לדעתי לתת לו לשחק בצוותא עם פרננדז באמצע זאת קצת התאבדות. מה גם שאל תשכח שמאוד יכול להיות ששני הברגים המרכזיים שלך בהגנה- קינן ומסיללה כנראה שעוזבים.
זהו שכיאל לא מבצע את התפקיד הזה מספיק טוב. נול קבוצות בדיחה כמו עכו ונצרת לא רואים את זה אבל בליגת האלופות רראו טוב מאוד שחסר לנו משהו בקישור. כשבוקולי טוב הוא עושה את זה מצויין, הבעיה היא שהוא לא תמיד טוב.
מסיללה וקינן לצערי יעזבו, בגלל זה הזכרתי את דין מורי במועמד ראוי בשבלו למען השנים הבאות, ולגבי מגן שמאלי? אין מה לעשות, חייבים להביא זר אחר, אולי את זה שהיה בב"ש לא מזמן, גלארסה, לדעתי שחקן מעולה.
למה לשבור את הראש? יש את מימון. שני בלמים זרים זה יותר מדי. דין מורי? מי זה? אני בטוח שמימון לא פחות טוב.
אני גם בספק אם בני יהודה ישחררו אותו אחרי שהם הביאו את קשטן והם כן רוצים להתקדם. כמה עדכונים בקשר לחיפה. :aa1: אוסיי רנספורד עשוי לחזור לקבוצה במקום סאדאת בוקארי (סיכויים לא גבוהים אבל יכול להיות),אחרי שטוונטה לא רוצה אותו לעונה הבאה. :aa1: תומר חמד יגיע לפתיחת האימונים וישמע מאלישע לוי מה מעמדו בקבוצה,במידה וזה לא שחקן הרכב יש מצב שהוא יעזוב. :aa1: מור דהאן עדיין לא זומן לפתיחת האימונים אבל יש סיכוי טוב שהוא כן יגיע מאחר שיש אי בהירות גדולה עם שלושת הבלמים לעונה הבאה(טשיירה אמור לעבור לציריך,קינן לאירופה ומימון אולי לבאר שבע). :aa1: בית"ר,הפועל פ"ת וסכנין מעוניינות בישראל זגורי.
אני לא חושב שחיפה צריכה לפסול חזרה של אוסיי לקבוצה. לפני שנה אלישע הציב אותו משום מה בקישור הימני ולא בתור חלוץ ויכולותיו לא באו לידי ביטוי. מה גם שקשה מאוד לזרים להגיע באמצע עונה. תומר חמד לא יהיה שחקן הרכב במכבי חיפה. חבל, דווקא היה נראה שיש לו הרבה פוטנציאל. אם הוא לא מחליף ראשון חיפה צריכה לשחרר אותו. כנ"ל מור דהאן וזגורי.
רנספורד הוא שחקן של משחקי ילדים. אני מקווה שהקמצנות בנושא הזרים תפסק. חלאס עם כל הפארטייה הזו. מכבי חיפה צריכה להיות תחרותית גם בליגה ובגם באירופה. עם רפאלוב וקטן החצי מת בגלל הגב זה לא יקרה.