הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/09.

  1. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אחרי עונה שעברה רק עם הסגנות, מגיע להפועל העונה על שידרוג נוסף במשחק שלהם. פשוט קבוצה עם גישה חיובית שצריכה לתת דוגמא לכל הכדורגל הישראלי על חוסן מנטאלי (האמינו עד הסוף) וכדורגל התקפי וחכם.

    כמעט 130 שערים בכל המפעלים ורק הפסד אחד. איזו עונה חלומית להפועל, לאוהדים שלהם יש סיבה טובה לחגוג.
     
  2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏31/7/07
    הודעות:
    11,927
    לייקים שהתקבלו:
    3,577
  3. קרלס פויול5 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/3/10
    הודעות:
    1,159
    לייקים שהתקבלו:
    9
    מין:
    זכר
    הפועל הטובה בהיסטוריה.
     
  4. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,593
    לייקים שהתקבלו:
    26,853
    מין:
    זכר
    תופעה חולפת.
    גנבו אליפות בגלל לוזון.

    נראה אותם לוקחים 5 אליפויות ב - 6 שנים.

    8 אליפויות, מתוכם 2 בגניבה ועוד גביע גנוב.

    שיחתימו את הנרי.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/5/10
  5. אבו Member

    הצטרף ב:
    ‏13/8/06
    הודעות:
    10,824
    לייקים שהתקבלו:
    13
    תודה על רגעי האושר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
     
  6. אדום עולה Member

    הצטרף ב:
    ‏28/3/09
    הודעות:
    237
    לייקים שהתקבלו:
    0
    8? להפועל יש 13 אליפיות, וכתוב את זה בויקפדיה.
    ולא סופרים מקום המדינה אלא מהשנה שהקבוצה נוסדה.
    יש לנו יותר אליפויות ממכם, אמנם שלנו, רובם היו לפני שנות ה80.
    אבל עדיין יש לנו יותר ממכם.
    וכמובן שבעשור הנוכחי אתם הקבוצה הכי טובה בארץ.
    אבל בעונה הזאתי פשוט לא.
    הפועל שיחקה את הכדורגל הכי יפה, הכי התקפי, לכם היו מלא ניצחונות במזל, בזמן שלנו היה חוסר מזל מול חלק מקבוצות הליגה.
    ואם אתה תגיד לי עכשיו שאתם משחקים יותר יפה ויותר טוב אתה פשוט עובד על עצמך.
    הפועל הבקיעו הכי הרבה גולים העונה, הפסידה פעם אחת העונה שזה היה לכם בתחילת העונה שהסגל שלנו עוד לא התחבר.
     
  7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏19/2/06
    הודעות:
    14,242
    לייקים שהתקבלו:
    2,433
    מין:
    זכר
    אולי כן, אולי לא. את זה רק הזמן יגיד. בינתיים הפועל תל אביב היא האלופה ובעונה הבאה היא תנסה להגיע לשלב הבתים של גביע האלופות, שם כל הצלחה שלה יכולה להעניק לה יתרון משמעותי על פני יתר הליגה.
     
  8. איגור .פ. Member

    הצטרף ב:
    ‏21/10/06
    הודעות:
    1,698
    לייקים שהתקבלו:
    13
    המבחן של הפועל הוא בליגת האלופות ,ואני מאחל ומקווה שהקבוצה שלא מייצגת את ישראל לא תעפיל לאלופות.

    מזל טוב על האליפות .
     
  9. Robin Hood Member

    הצטרף ב:
    ‏19/8/08
    הודעות:
    326
    לייקים שהתקבלו:
    0
    (אני רואה שההודעה לה הגבתי נמחקה, אז אתם יכולים למחוק גם את ההודעה הזאת)

    *אם

    לפי ההיגיון העקום שלך, אליפויותיה של דינאמו זאגרב מלפני עצמאותה של קרואטיה נמחקו לחלוטין מהיסטוריית המועדון; אליפויותיה של צסק"א מוסקבה מלפני תקומתה של רוסיה (בשונה מברית המועצות) נמחקו אף הן מהיסטוריית המועדון; ואליפויותיה של פרסטון נורת' אנד ב-1888/1889 ו-1889/1890 לא נחשבות שכן הן נלקחו בתקופה שבריטניה עוד הייתה אימפריה (שווה ערך לבדיחת הקרש על הממלוכים). המקרה הישראלי אף שונה יותר, מכיוון שההתאחדות הכדורגל שהוקמה בשנת 1928 וסונפה לפיפ"א כמה חודשים לאחר מכן היא אותה התאחדות לכדורגל המארגנת את הליגות המקצועניות גם כיום, בשונה מהמקרה של קרואטיה, לדוגמה.

    לטענה שאין להחשיב את אליפויותיהן של מכבי ת"א, הפועל ת"א, מכבי החשמונאים ירושלים והמשטרה הבריטית שכן הן נלקחו לפני קום המדינה אין שום אחיזה. ניתן לטעון שאין לספור את האליפויות לפני הקמתה של ליגה מסודרת ומאורגנת תחת התאחדות לכדורגל (כלומר, שתי האליפויות של מכבי ת"א והאליפות של מכבי החשמונאים ירושלים), אבל למחוק חלק מהיסטוריית הכדורגל בארץ מסויימת (דרך מחיקת אלופות) זה דבר שלא נעשה בשום מקום.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/5/10
  10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏7/3/08
    הודעות:
    17,319
    לייקים שהתקבלו:
    10,482
    אליפויות מתקופת המנדט לא תופסות בעיני מצטער, יש כאן כמה מנהלים שמשתמשים ביכולות הניהול שלהם בשביל להעביר מסרים שהם חושבים לנכונים ואובייקטיבים כמו נדב יעקובי ושגיא כהן בשידורים של ברצלונה, אליפות 13 גביע 13 בסדר שיהיה...אם אתם באמת מתייחסים לתארים האלו ברצינות לבריאות אבל לא צריך לכפות את זה על כולם.
     
  11. spurs Member

    הצטרף ב:
    ‏19/12/04
    הודעות:
    4,215
    לייקים שהתקבלו:
    0
    וזה כי למה? כי יעקב שחר לא היה אז?

    אם כך בכל העולם בוא לא נספור אליפיות מלפני מלחמת העולם השנייה.

    פשוט שטויות הייתה ליגה היו קבוצות שזכו באליפות היו קבוצות שזכו בגביע זהו. מה השתנה שקמה המדינה? המדינה שבתחומה שוחקו המשחקים? לא רלוונטי לחלוטין

    עונת 38\39 לא הייתה שונה במהומה מעונת 51\52
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/5/10
  12. אדום עולה Member

    הצטרף ב:
    ‏28/3/09
    הודעות:
    237
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אז אתה רוצה להגיד לי שלפי ההיגיון שלך, בעוד 40 שנה...האליפות של הפועל בעונת 99\00 והאליפות של עכשיו, לא יהיו משמעותיות?
     
  13. Robin Hood Member

    הצטרף ב:
    ‏19/8/08
    הודעות:
    326
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הטענה שלך לא הגיונית ולא מבוססת על דבר. אני לא מכיר מקום בעולם בו אליפויות בהן זכו קבוצות כדורגל, בטח ובטח תחת התאחדות מאורגנת ומוכרת, נמחקות להן מהיסטוריית המועדונים ומהיסטוריית הכדורגל המקומי. אנא הסבר לי ולשאר הקוראים למה התארים האלו לא נחשבים, ולמה התארים של הקבוצות שנתתי לדוגמה דווקא כן נחשבים במדינותיהן (וניתן לתת עוד עשרות דוגמאות אחרות). במקרה של הכדורגל בארץ ישראל זה אפילו יותר בולט, שכן בשונה מהדוגמה הקרואטית שנתתי (ודוגמאות אחרות), התאחדות הכדורגל הישראלית הנוכחית לא הוקמה לה עם הקמת המדינה אלא אירגנה משחקי כדורגל, אשר היו מוכרות על ידי פיפ"א, מ-1928 (ולכן יש שיטענו ששתי האליפויות של מכבי ת"א והאחת של החשמונאים לא צריכות להיחשב, למרות שלדעתי הן גם צריכות להיחשב מאותה סיבה שהאליפויות באנגליה, כדוגמה אחת, לפני 1905, השנה בה אנגליה הצטרפה לפיפ"א, גם מוכרות כאליפויות לגיטימיות לחלוטין).

    (ודרך אגב, אני לא אוהד ולא מסמפט הפועל ת"א. פשוט "טיילתי" לי בפורום וראיתי את אחת התגובות, שנמחקה כבר, שלדעתי הייתה חסרת כל הגיון ולכן ראיתי לנכון להגיב).
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/5/10
  14. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,593
    לייקים שהתקבלו:
    26,853
    מין:
    זכר
    אתם יודעים מה הבעיה?
    שאפילו בהתאחדות לא ממש יודעים מי בדיוק זכה באיזו אליפות בשנות השלושים.
    קראתי על סיפור כזה.

    כל מה שהיה כאן לפני קום המדינה, בגדר של מיתוס בלבד.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏17/5/10
  15. spurs Member

    הצטרף ב:
    ‏19/12/04
    הודעות:
    4,215
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אם כבר מיתוס מה שכתבת
    יש תיעוד, יש טבלאות יש כתבות עיתון על הדברים הללו , הליגה לפני 28 היא בהחלט שנויה במחלוקת וחסרת מידע אבל אחרי זה יש תיעוד מדויק בארכיון של ההתאחדות