בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Jul 4, 2009.

  1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    הזילזול בעמית בן-שושן לא מובן, יכול להיות שבן-שושן הוא הכי פחות מוכשר מבין כל השחקנים בחלק הקדמי שלנו(ברוכיאן, יצחקי, טוטו, ורד) אבל הוא מסוג השחקנים שרק אוהדי בית"ר יעריכו(למרות שבתחילת דרכו לא תפסתי ממנו) מאז שעלה לבוגרים יש לו הכי הרבה שערי ניצחון, שהקבוצה משחקת רע יש את עמית שישים את הרגל במקום הנכון וייתן את הגול, בנוסף הוא משקיע המון מאמץ במשחק שלו ושורף הרבה שטחים וגם מתופקד בתפקיד שלא מתאים לו לפי דעתי - קשר שמאלי, אצל עטר הוא שיחק לצד יצחקי בהתקפה כאשר הוא גם זז לאגף ונתן והיה טוב מאוד, הוא גםזה שעם 4 שערים בגביע העלה אותנו לגמר בנוסף שהקבוצה משחקת חרא הוא לא מפחד לקחת אחריות ולבקש את הכדור.
    כך לדוגמא את ליאור רפאלוב אולי המקביל של בן-שושן במכבי חיפה, בעוד רפאלוב הוא יותר הבטחה וכישרוני ומלא יחסי ציבור וטררם, בן-שושן שחקן עם הרבה פחות פוזה ויותר השקעה ורצון להצליח ועובדה שבן-שושן כבר הגיע לנבחרת ורפאלוב תקוע במקום כבר כמה שנים.

    עומר הסכומים הזוים אבל אתה זוכר איזה סכומים הרוויחו שחקני מכבי לפני הקיצוץ? כמה קיבלו ישראלביץ', יבוריאן, עזרן ואת המיליונים ששילמתם על בוזגלו?
    מה לעשות שאנשים כמו ארזי ושקלאר נתנו כאן חוזים דימיוניים לכל אחד שרק ביקש אבל למזלנו בסוף העונה אנחנו נפטרים משום והחוזה הגרנדיוזי שלו שתופס איזה 10% מהתקציב ועידן טל, בנאדו וגרשון מסיימים את החוזים המנופחים שלהם ואם יחתמו על חדש הוא יהיה רק 130 אלף דולר.
    בן-יוסף יעזוב אם לא יקצץ ואף אחד לא יבכה, הרצון כרגע הוא למכור את יצחקי וברוכיאן לאירופה ולקבל עליהם ביחד מיליון וחצי יורו פחות או יותר.
     
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    זה לא רק מיליון וחצי יורו זה גם חיסכון של 700 אלף יורו וגם אי מעבר שלהם ליריבה מהליגה, כך שאם באמת תקבלו על שניהם ביחד 1.5 מיליון יורו, רק על שניהם כולל חיסכון של משכורת זה יהיה משהו כמו 2 מיליון יורו קצת יותר, שכבר זה תקציב מינימום בליגה, תצטרכו להיפטר מעוד כמה חלאות ולתת לשחקנים מהנוער + זרים, ולא ב-50 אלף דולר, להתחיל לבנות על מחדש, גם עם תקציב של 20 מיליון, בגלל האוהדים והתמיכה בית"ר יכולה בשנה הבאה לחזור לצמרת.
     
  3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    עדיין לא נפסלת האפשרות שבית"ר תעבור לבעלים חדשים, קורנפיין הגיע להסדר כמעט עם כל הנושים ואם יצליח להגיע להסדר כספי עם כולם אז זכויות הניהול והבעלות יעברו לקורנפיין ורכישת הקבוצה אם תקרה תהיה קלה יותר לרוכש הפוטנציאלי.
    המטרה כרגע היא להימנע מפירוק ולהעמיד בשנה הבאה קבוצה כמה יותר ראויה, אני מקווה שלא נזדקק לנס ושנצליח איכשהו לעשות את זה.
     
  4. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,630
    Likes Received:
    26,868
    Gender:
    Male
    המשחק תלוי במכבי חיפה. ברור שזה לא עוד משחק מול קבוצות כמו רעננה או הפועל ר"ג, אבל על הנייר מכבי חיפה יותר טובה העונה.
    אם נדע לנצל את כל החולשות של בית"ר ונהיה טובים בהגנה כמו במשחקים הקודמים, אין סיבה שלא ננצח גם את בית"ר בטדי.
    משחק קשה מאוד, אבל תלוי במכבי חיפה.

    עומר, השלד של מכבי ת"א דומה לזה של העונות האחרונות. נכון שאילייב וראלדס הוסיפו, אבל השלד נשאר אותו דבר.
    את השלד הזה נמני כבר מאמן יותר משנה. ואתה מספר לנו סיפורים על "התחברו" - "לא התחברו".
     
    Last edited: Feb 12, 2010
  5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    הכל כרגע על הנייר, אי אפשר עדיין לדעת איך המשחק יתנהל וגול מהיר לאיזה קבוצה או הרחקה של שחקן כלשהו ישפיעו מאוד על המשחק, אבל דבר אחד טוב יהיה זה שאלון יפת לא ישפוט אחרי ששפט ב-3000 משחקים האחרונים בין 2 הקבוצות, השופט יהיה אסף קינן.
    אלכס, המשחק לא תלוי במכבי חיפה כמו למשל במשחק נגד רעננה, זה לא שאם מכבי חיפה תגביר הילוך אז בית"ר לא תעמוד בזה כי הפערים בין השחקנים של שתי הקבוצות לא כל-כך גדולים וגם אם כן במשחק נתון זה לא משנה.
    אם מכבי חיפה תפגוש סוף-סוף יריבה שבאה לתקוף אותה מהדקה הראשונה היא תתקשה כי היא לא רגילה לזה ואני מקווה מאוד שבית"ר תבוא לתקוף מהשניה הראשונה שגם אם נפסיד זה אחרי משחק טוב.
     
  6. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,630
    Likes Received:
    26,868
    Gender:
    Male
    בסיבוב הראשון ראינו את הבדלי הרמות, אומנם המשחק היה בקריה, אבל בכל מגרש כשמכבי חיפה שוטפת את המגרש ומשחקת נכון היא תפרק כל יריבה, בטח את בית"ר עם ההגנה הרעוע שלה והקישור האחורי הלא יציב.
    ברור שלבית"ר יש מה למכור, בעיקר בגלל חלק התקפי מצוין, אבל מכבי חיפה בדרך כלל מציגה רמה גבוהה בכל חלקי המערך ולא רק התקפה.
    מכבי חיפה גם אמורה להיות בכושר משחק יותר טוב מבית"ר.
    בכל מקרה לדעתי צפוי משחק מאוד מעניין ורב אירועים, כמו בדרך כלל במפגשים בין 2 הקבוצות, להבדיל ממפגשים שלנו מול הפועל ת"א, שאפשר למצוא בהם יותר משחקים משעממים.
     
    Last edited: Feb 12, 2010
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,614
    Likes Received:
    6,332
    אדם, יש לך כדור בדולח? אני לא. ברור לי שבית"ר בבית לא הולכת לשחק בונקר, אבל היא גם לא תפתח בחמת זעם על שערה של הירוקים. אתה במכוון או לא שוכח שלהגנה של בית"ר יש ריח של גבינת שוויצרית טובה מלאת חורים.

    אני לא פוסל אפשרות שהקבוצה שלך יכולה לנצח, אבל בית"ר לא ריאל מדריד...אתה עושה כאילו הקבוצה שלי שיחקה רק נגד קבוצות מסן מרינו. היות שאנחנו משחקים באותה הליגה, מה זה אומר על הקבוצה שלך? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

    0-0 לדעתי לא יהיה כי בית"ר תמיד דוגלת במשחק התקפי, אבל היות ששום אולי מפחד מתבוסה אני מאד בטוח שבהתחלה שום לא ישלח את הכוחות שלו יותר מדי קדימה. בכל מקרה חדשות טובות, עידן טן אמר ל-ONE שהוא בעונה הבאה יישאר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

     
  8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    שום לא צריך לפחד מתבוסה, אנחנו בית"ר ירושלים ואנחנו בטדי ואם הוא יעלה בפחד אז שילך לעזאזל, בית"ר צריכה לבוא לנצח את המשחק ולא משנה מי היריבה.
     
  9. Don Joan Roman Member

    Joined:
    Dec 1, 2006
    Messages:
    13,415
    Likes Received:
    1,356
    ופה נגמר כל הויכוח הזה, אנחנו צריכים לבוא בטירוף, עם ביטחון ואמונה ואז הכל יהיה תלוי בנו, גם בקריית אליעזר בחצי השעה הראשונה שיחקנו בלי פחד ועם נחישות גדולה והובלנו 1:0 וגם היינו קרובים להכריע את ההתמודדות עם 2:0, ואם הכלומניק לא היה נותן לשחקנים הוראה לרדת אחורה גם היינו מנצחים שם כי לנו יש רוח שלמכבי חיפה לא תהיה לעולם, אז נכון שמקצועית מכבי חיפה טובה מאיתנו ב2 וחצי רמות(בגלל שהיא מאומנת ואנחנו לא,מלבד מסיללה, וקולמה אין אף שחקן בבית"ר שהוא טוב פחות ממקבילו בירוק) אבל גם כשהיא הייתה טובה בשבע רמות היא תמיד התקשתה ב"טדי" והרבה פעמים חטפה בראש ולמה? כי בית"ר נלחמה על הכבוד ושיחקה בגאווה אין סופית וזה מה שאנחנו צריכים היום אם אריאל הרוש, אבי ריקן, אלירן דנין, שמעון גרשון, תומר בן יוסף, קוב מויאל, עידן טל, אבירם ברוכיאן, ברק יצחקי, טוטו תמוז, עידן ורד, עמית בן שושן, סבסטיאן ואסקס וכל שאר הסגל יסתכלו רגע לפניי המשחק בצבא הצהוב ועל הסמל שהם לובשים ויביאו את כל מה שזה מסמל יחד איתם לדשא אז אנחנו נהיה במצב טוב מאוד מול הפיקציה מחיפה כי גם בשפל אנחנו עדיין בית"ר ירושלים המועדון הכי אמוציונאלי, מרגש ומדהים שיש לכדורגל המחורבן של ישראל להציע ולא משנה אם אין לנו 20, 11 או 13 אליפויות ולא הופענו בצ'מפיונס ליג ולא עשינו כלום בבימה האירופאית, לנו יש את הרגש, לנו יש את האהבה, לנו יש את הרוח ולנו יש את "טדי" ולנו יש את השם הכי חשוב: בית"ר ירושלים.

    ועל כל מה שנאמר כאן אין מקום לויכוח מולי כי זו דעתי, זו ההרגשה שלי.

    בית"ר ירושלים - אני חייל בצבא שלך!
     
  10. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,630
    Likes Received:
    26,868
    Gender:
    Male
    איזה רוח מיוחדת יש לבית"ר שלמכבי חיפה אין?
    להזכירך מכבי חיפה בנתה את הכושר שלה למשחקי ליגת האלופות ואילו בית"ר לא התכוננה בכלל לעונה הזו.
     
  11. AronB Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    0
    ביתר שוב שוברת לי את הלב, רק שהפעם זה מרגיש שונה. אחרי שהרבה זמן לא הייתי בטדי הגעתי ואני חייב לומר שסבלתי בכל מובן אפשרי.
    אני שייך לדור אחר, ואני באמת לא מבין איך התפתח דור כזה מגעיל בטדי. כל כך הרבה ילדים קטנים ומסכנים, כל כך הרבה ערסים מטומטמים ועוד כמה אנשים שאני לא מבין למה הם אוהדי ביתר.. זה מה שיש היום בטדי. אני גדלתי על הדור של שאלוי ואוחנה, מרבית האנשים בטדי של היום שמעו היום את השם "שאלוי" בפעם הראשונה, אני גדלתי על "הגוב" ועל פניג'ל, הדור של היום לא מתקרב לגוב.
    איפה הימים של הגוב? איפה הימים שניצחון של ביתר היה מרגש אותי עד דמעות? איפה הניצחון על מכבי ת"א בטדי ב2004/05 עם השער של קלדיירה דקה 93? איפה הנשמה? איפה הכבוד לסמל? איפה האוהדים?
    את ביתר אני אמשיך לאהוד תמיד ולאהוב עד עמקי נשמתי, אבל אני באמת כבר לא מרגיש חלק מהדור אוהדים שצמח היום.. אני שייך לדור אחר. זה כמו שאבא שלי, שהיה הולך כל שבת מהבית של המשפחה שלו בקריית יובל עד ימק"א רק בשביל ביתר, לא מבין את הדור של היום. ככה אני, הדור המגעיל של האוהדים של היום הוא מסריח ולא מסמן כלום עבורי. אני זוכר כל כך טוב את ימי הגוב, זוכר כל כך טוב את ימי ההונגרים, זוכר כל כך טוב את האליפויות של שנות ה-90 והרגעים המאושרים בחיי בתקופה של פניג'ל. אין, אני חותם על פניג'ל שוב בכל רגע נתון. אז, ביתר של הכדורים הארוכים והמשחק המשעמם, הייתה נראית יותר נורמלי ושחקנים לא היו משתכרים במשכורות של איש עסקים מסביון, אז, ניצחון ולו הכי מסריח היה מכניס אותי למצב רוח של כל השבוע. אז, ניצחון בטדי וכולם שרים יום אחרי זה בבית ספר, הפסד וכולם עצובים, אז גם קסטה הייתה עולה 3 ב-10 ולא 2 ב8/10... היו ימים.
    אתם מוזמנים לכנות אותי בכינויים כמו "אוהד הצלחות", אני לא אתפלא.. אני אמשיך לאהוב, אבל באותה מידה אני אסתכל על החולצה של רסידו עם ה11 על הגב, או אפילו על זו של הוט עם ה8 על הגב ואתרפק, אלה היו ימים חבר'ה, אלה היו ימים.
     
    Last edited: Feb 15, 2010
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    אני לא מבין מה האוהדים אשמים, נתנו היום תצוגה אדירה שיחסית לקבוצה במקום ה-6 שכ"כ סובלת השנה ולא ידוע בכלל מה יהיה בעונה הבאה נגד קבוצה שניצחה 95% מהמשחקים שלה, גם אחרי הראשון והשני הם עודדו ויש גבול כמה אפשר לסבול, אני אמנם לא יצאתי אחרי השני וגם אחרי השלישי אבל זה היה בעיקר מההלם, להיות מובסים בטדי? זה קרה כל-כך מעט פעמים בעבר והיום זה הגיע בבום אחרי מחצית ראשונה שהשחקנים בה די התאמצו.

    ד"א מישהו יכול להביא לכאן תמונה של שאלוי מנשק את הדשא, ישר לחתימה.
     
    Last edited: Feb 15, 2010
  13. AronB Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    0
    עבר עליי יום מגעיל,
    אני הולך לראות קצת את הקלטת של 96-97 ולהיזכר... אחח איך פרצתי לדשא בדרבי כשהטחנו את האליפות :)
    "איציק השוער הוא כמו חומת ברלין.. אהוד כחילה ושמוליק בימין..."
     
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    אווירה אדירה היום בטדי, לא כהרגלי הגעתי קצת יותר משעה לפני המשחק כדי להיכנס לאווירה והתצוגה של האוהדים שלנו יחד עם הכמות הגדולה של האוהדים מחיפה עשתה תצוגה נהדרת וזה הרגיש כמו משחק עונה למרות שלנו המשחק לא שינה הרבה מבחינת הטבלה.
    הטקס של שאלוי היה מרגש, לראות אותו מנשק את הדשא ורץ ליציעים פשוט תענוג, איזה שחקן נשמה וסמל בית"רי לכל דבר.
    המחצית הראשונה הייתה טובה מבחינתנו, סגרנו טוב את מכבי חיפה והגענו מצב ודאי לשער של ורד ועוד כמה כדורים שהלכו ליד הקורה של דוידוביץ'.
    אבל פחות מדקה אחרי פתיחת המחצית השנייה שוב פאניקה בהגנה ושער שטותי לגמרי ואז הפריצה האדירה של מסיללה רצחה לנו את המשחק, כל השאר היה לפרוטוקול וחוץ מהמשקוף של יצחקי והפנדל/לא פנדל על דנין לא עשינו כלום והשלמנו הם ההפסד והשלישי רק הוסיף לסבל שלנו, מכבי חיפה עשתה לנו מה שאנחנו עשינו לה ב-2007 עם 0-3 במגרש הביתי של היריבה כאשר כל הגולים נכבשים במחצית אחת.

    הרוש - אולי יכל לעצור את הגולים של בוקולי וגאדיר איכשהו אבל כמובן לא אשם, משחק טוב שלו וחבל שיש מעליו חבורת סמרטוטים שקוראים לעצמם שחקני הגנה.

    ריקן - שחקן הגנה גדול הוא לא והפלוס העיקרי שלו הוא התרומה להתקפה שהופכת לאפסית כאשר הוא ממוקם כמגן ימני וכל פעם צריך להחליף רגל בהתקפה, הוא צריך לשחק רק בשמאל אבל אפשר להבין את האילוץ הזה כי אין לנו מגן ימני אחד נורמלי.

    בן יוסף - שחקן כ"כ מטומטם לא ראיתי, איזה טיפשות בגול הראשון וההרחקה שלו לקרן לקראת הסוף רק הראיתה שהוא כבר לא ברמה של בית"ר וחבל שלא הבינו את זה בקראקוב והעיקר שגרשון על הספסל.

    בנאדו - איפה הוא היה בגול השני? יאללה שברת את השיא, תפרוש.

    דנין - במגמת השתפרות אבל עדיין רע מאוד בהגנה, איבד לגמרי את גאדיר בגול הראשון.

    מויאל - בחצי הראשון עשה את שלו כאשר שיתק את קטן אבל בחצי השני הוא היה צריך לקבל כרטיס שחור, הוא כבר עם צהוב וכל 2 דקות הוא עושה עוד עבירה של צהוב ולמזלנו קינן ריחם עליו.

    טל - מניע טוב קדימה אבל כ"כ לא חכם בפעולה האחרונה, שחקן בן 34 ששיחק באנגליה וספרד בתוך הרחבה ומנסה לעבור עוד שחקן כאשר הוא יכול לבעוט, איזה דביל.

    ברוכיאן - מה אפשר לצפות ממנו כאשר הוא ממוקם בשמאל? מה לעזאזל השמן חשב לעצמו שהוא סירס לגמרי את ברוכיאן עם ההצבה הזאת, או באמצע או בימין הוא צריך לשחק, בכל מקרה משחק רע והוא פשוט לא מנהיג.

    ורד - החמצה גדולה ומלבד זה בחצי הראשון היה לא רע בחלק ההתקפי אבל הוא לא מספיק רע בסיומת, היה לו גם טעות של חוסר ניסיון בגול הראשון שהיה קומדיה של טעויות של כל הקבוצה.

    עזריאל - לא הבנתי למה הוא פתח אבל תמיד טוב לראות אותו משחק, רק חבל שהוא שיחק על אגף ימין ולא באמצע כמו שהוא אמור לשחק, בכל מקרה הוא לא היה צריך לצאת.

    יצחקי - לבד בחוד הוא אף פעם לא צריך לשחק, שקיבל כדור הוא איים על השער וגם כמעט כבש אבל ממנו אנחנו מצפים ליותר.

    תמוז - עם איך שהוא נראה על המגרש גם שם היו צריכים לעצור אותו, עדיין ילד קטן ומפונק.

    שום - לך הביתה הרסת אותנו כבר יא אפס לא מוצלח, ברוכיאן בשמאל ריקן בימין יצחקי לבד בחוד ומה הצעד הבא בנאדו פליימייקר?
     
  15. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,630
    Likes Received:
    26,868
    Gender:
    Male
    עזריאל פתח כי טוטו איחר לאסיפה הקבוצתית לפני המשחק כי שוטרים עצרו אותו בדרך ונתנו לו דוח.
    לשום היו כמה אופציות לטפל בעניין והוא בחר בהכי גרועה לדעתי - להעניש את השחקן מחצית אחת (ע"ע מקרה של אלי כהן ויוסי בניון, שאומנם היה חמור הרבה יותר, אבל דרך הטיפול מוטעת באותו אופן).
     
    Last edited: Feb 15, 2010