גיא פניני מחכה לטריי סימונס,הקהל של ירושלים מחכה לפניני והקהל של מכבי(קצת פחות) מחכה לסימונס. למה דווקא מדברים על שניהם?מצד אחד שניהם שיחקו בעבר בקבוצות היריבות אבל מבלי ששמנו לב שניהם מלכי הסלים בקבוצות שלהם,בעוד אצל סימונס זאת לא הפתעה גדולה,אצל פניני זאת כן,מזמן לא היה ישראלי שהוביל בנקודות את מכבי בליגה. קיצור,אין יותר מידי מה להגיד על המשחק הזה חוץ מזה שזה הסופר קלאסיקו של הכדורסל הישראלי. היום 20:55 הימורים שלכם,דעות שלכם,שחקני מפתח שלכם..הכל יתקבל בברכה.
המשחק הזה חסר כל חשיבות. מכבי תסיים את העונה ראשונה ללא קשר למה שיקרה במשחק הזה, והמשחק המכריע יהיה בפיינל פור, במידה ושתיהן לא יפשלו בדרך (כמו הפסד בחצי גמר). בכלל שיטת הפיינל פור כשמדובר בליגה מקומית היא מגוכחת, אם כל כך רוצים הפתעות, למה שלא נזרוק מטבע באויר והמנחש נכון יזכה בתואר.
אבל זה עדיין המשחק הכי גדול והכי בעל מסורת יריבותית מכובדת שיש כיום בכדורסל הישראלי (הפועל ת"א היו בעבר).
דני, אתה צודק במאה אחוז, זה הטופ שיש לכדורסל הישראלי להציע לנו, אבל כשהרמה כל כך ריצפה, האם באמת זה שווה את הזמן צפייה שלנו ? כל פעם שניסיתי להציץ במשחק, ראיתי את האין הגנות, ויצא לי כל החשק להשאר לצפות. אגב, לא כל השנים זה היה כך, היו שנים שהכדורסל היה טוב בארץ (יחסית כמובן), והיה כיף לצפות אפילו במשחקי ליגה רגילים (לא רק ב"משחקי עונה").
ורק אני חושב שהמשחק של מכבי נגד הגליל העונה הרבה יותר מעניין? י"ם העונה לטעמי פחות או יותר ברמה של חיפה שגליל ות"א מעליהן. חיפה אגב בהילוך שני עושה את שלה מול אשקלון ונוקמת על ההדחה מהגביע. מדהים כמה הקבוצה הזאת תלויה בדבון ג'פרסון. עד שהוא נכנס כמעט בלי נ"ק ואז פתאום הוא עם 15 נ"ק והקבוצה מובילה... זאת בדיוק הבעיה של חיפה, שהיא העונה קבוצה מאד לא מאוזנת וכל עוד טיילר ימשיך להיות אכזבה זה גם לא ישתנה.
צריך לזכור שהגליל בחרו להפחית מעצמם את העומס ולא להשתתף במפעלים האירופאים, ולכן גם נראו יותר טוב מירושלים שעבדו קשה בשני חזיתות. רק אחרי שירושלים תסיים את דרכה באירופה, ותקבל קצת זמן לנוח, נוכל להשוות את היכולות של שתי הקבוצות.
ירושלים בדרך כלל היא קבוצה של תקופות ומומנטומים וחוץ מזה היא כמעט תמיד מקבל מומנטום חיובי מזר שמוחתם בתחילת הסיבוב השני,היו לה לא מעט מקרים כאלה בעבר. בקשר לשאר הקבוצות,הם יצטרכו יותר מחצי עונה טובה בשביל ש"המשחק" יהיה מולם ולא מול ירושלים.
אני לא מבין על מה כל הרעש בכל פעם כשמכבי תל אביב והפועל ירושלים נפגשות. מילא, לפני 10 שנים, כשהקבוצות היו מגיעות בעם לגמר, כשעוד שיחקו בהפועל ירושלים רדיסב צ'ורצ'יץ', קני וויליאמס, דרק המילטון, פפי תורג'מן וכל שאר התותחים. כיום הפועל ירושלים היא לא יותר מעוד קבוצה בליגה, שאולי מדי פעם תיקח את גביע המדינה, אבל זה לא משהו שקבוצות אחרות לא יכולות לעשות. אין שום עניין או תחרות ולא משנה איך התקשורת תנסה להפוך את זה, משחק העונה, אם יש כזה, שוחק בגן נר במחזור החמישי.
אני עם אבירם כאן, חיפה לדוגמא שנה שעברה הראתה עליונות גם בליגה וגם בגביע על י"ם ובנוסף אם זכרוני לא מהתל בי הם הקשו הרבה יותר על מכבי מאשר י"ם. העונה, עונה חדשה, חיפה נחלשה והיא עדיין פחות או יותר ברמה של י"ם שבשבוע הבא הם נפגשים במלחה, והכל אפשרי. הקסם של המשחקים של י"ם מול מכבי, שכל אחד מאיתנו נשבה בהם פשוט התפוגגו להם בשנים האחרונות. ואין כזה דבר קבוצה של תקופות, תגידו קבוצה לא יציבה, אבל לא קבוצה של תקופות. עד עתה י"ם לא יכולה להיות שייכת למשחק העונה, אולי למשחק הקלאסי. כמו שאמרתי העונה, גליל לפחות עד עתה טובים יותר מהם.
אני לא מסכים. כדי שמשחק יחשב למשחק עונה, צריך שתהיה גם רמה, אבל הכרחי שתהיה גם מסורת שתלווה את זה. ירושליים נאבקת ראש בראש עם מכבי כבר הרבה שנים, ומדי פעם גנבה לא גביעים, לא לחולון, לא לגליל ולא לחיפה יש את המסורת ארוכת השנים שתתן את אותה השפעה. למי שמפקפק בהשפעת המסורת על המשחק, שיחשוב על כל הפעמים בהם דברים שלא באמת מעולם הכדורסל השפיעו על המשחק. זה יכול להיות נצחונות של מכבי למרות שפיגרו ב 20 הפרש, מהסיבה שהקבוצה השנייה פשוט "ידעה" שמכבי תחזור ותנצח את המשחק (השפעה של מסורת), למרות שמשחק סביר מינוס היה מנצח להם את המשחק מאותה נקודה. כשמכבי מתמודדת מול ירושליים, היא באה מוכנה, אבל כשירושליים באה גם מוכנה (לא קרה הפעם) משהו מדגדג בעורף של מכבי, וזו בדיוק הסיבה שירושליים הצליחו לעשות את הקאמבק המטורף בגביע. יש דברים שהם מעבר לכדורסל, ובכדי להכתיר משחק כמשחק עונה, אתה צריך אותם.
אז למעשה מה שאתה אומר ש: מכבי חיפה - מכבי ת"א בכדורגל זה גם משחק עונה? שבורוסיה דורטמונד - באיירן מינכן זה משחק עונה? שנאפולי - אינטר זה גם משחק עונה? או נכון לעכשיו יובנטוס - מילאן? לא יודע, כנראה שזה עניין של הגדרה, בשבילי משחק עונה, הוא בין שתי הקבוצות החזקות בליגה. המשחקים כאן הם יותר משחקים קלאסים שחיים את המסורת ותמיד יעניינו, כי ...יש להם מסורת כמו המשחק האחרון בין לידס למניו
שים לב לתחילת דברי דרושה גם רמה מסויימת של יכולת. וכששתי הקבוצות בצמרת הגבוהה, גם אם זה לא בדיוק מקום ראשון מול מקום שני, כל עוד יש מסורת זה יחשב כמשחק עונה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
שניכם צודקים. גם לידס מנצ'סטר זה משחק ענק וגם משחק צמרת עכשווי הוא משחק גדול. אף אחד לא טועה בעצם. להתווכח מה יותר גדול זה יכול להיות נחמד, אבל גם יכול להיות קצת מטומטם, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx