המחזור ה22 בפרמיירליג: חוזרים לשחק כדורגל

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by בועז, Jan 15, 2010.

  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    20,613
    Likes Received:
    5,230
    בדבר אחד לפחות גיל צודק וזה שכאשר משווים בין ליברפול ליריבותיה במאבק על המקום הרביעי, עושים זאת תוך התייחסות לציפיות מהן. בפועל, ליברפול נמצאת במרחק נקודות קטן מסיטי, ספרס ו-וילה כי באמת אין פער משמעותי ביניהן. הרי סיטי רק לפני כמה שבועות חוותה סדרה בלתי נגמרת של תוצאות תיקו, טוטנהאם רק בחודש האחרון הפסידה בבית לוולבס וסיימה בתיקו עם האל, ו-וילה אינה בדיוק מצטיינת ביציבות או בכדורגל גדול. רק שאצלן הדבר עושה כותרות גדולות פחות - גם בגלל שהציפיות מהן יותר קטנות.

    לליברפול היו בשנים האחרונות כמה וכמה עונות בהן היא נראתה רע במחצית הראשונה של העונה, ובשנייה הסטטיסטיקה התיישרה והיא עשתה רצף ניצחונות מרשים. הבעיה שאנחנו כבר במחצית השנייה הזאת, טורס לא יראה מגרש בתקופה הקרובה ודווקא בכל הנוגע לחלוץ מחליף ליברפול לוקה בענק. כרגע קצת קשה לראות אותה תופסת תנופה, אבל מצד שני - בקצב איבוד הנקודות של יריבותיה, היא כנראה לא צריכה איזו ריצה מפלצתית ברמה של אליפות כדי לסיים במקום הרביעי. השאלה אם מסוגלים שם להבין את המצב, קצת כמו שקבוצה שנקלעת לתחתית צריכה להתאים את עצמה.

    מה שברור זה שבמקום שהעונה שעברה תתברר כצעד בדרך לשיא נוסף, העונה שעברה היתה השיא. אמנם ג'רארד וטורס החמיצו משחקים, אבל השילוב של תקופות שיא לשחקנים מוגבלים כמו קאוט ובניון, קצת מזל עם כל הכרטיסים האדומים ליריבות, החיבור שיצר קבוצה לוחמת שמשיגה הרבה שערים מאוחרים ואולי גם העובדה שהקבוצה שיחקה בלי לחץ בשבועות האחרונים כי הכל היה בידיים של יונייטד - איפשר לליברפול להיראות טוב ממה שהיא באמת. וכשבמקום לבנות על זה בקיץ הקבוצה רק נחלשה, אז פתאום נוצרים סדקים איפה שלא חשבת שהם קיימים. אבל בואו לא נהיה יותר מדי חכמים בדיעבד - גם מי שחשב שהציפיות מליברפול מוגזמות, לא ניבא זוועה כזאת.

    כנראה שילוב של תקופות שיא לשחקנים מוגבלים כמו קאוט ובניון,
     
  2. Dimitar Berbatov Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    7,763
    Likes Received:
    0
    טורס עבר לשיטי?
    ברידג'? עקב האכילס של הגנת הסיטיזנס. פשוט לא מתאים לסטנדרטים של סיטי העונה. הרכש החלש ביותר של יוז לצד בינגו כמו דה יונג וקומפאני. על אותו משקל אינסואה.
    רוביניו? You must be joking. סנטה קרוז מוכיח בתקופה הקצרה שלו בסיטי שהוא מצוין לקבוצות כמו בלקבורן, אבל לסיטי הוא טוב, אבל לא מספיק.
    הגזמה מופרכת בנוגע להשוואה בין העומק של סטוק לזה של ליברפול. על העומק שיש לליברפול פירטתי בהודעה מעליך ואין ספק שסיטי לוקחת אותה בנוק-אאוט באספקט הזה. בכל אופן, יכול להיות שנסחפתי בנוגע לסגל של ליברפול VS סיטי. אך אני חוזר ואומר, הסגל של ליברפול טוב והוא שווה תיאורטית טופ 4. והסגל של טוטנהאם ממש לא איכותי בכמה מונים ממנו (אפרופו עומק..). יש להבדיל סגל ויכולת.
     
    Last edited: Jan 17, 2010
  3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    10,026
    Likes Received:
    1,389
    משחק לא רע בוילה פארק, אסטון וילה מנסה אך זה פשוט לא היום שלה.
    עד לכניסה של דיאמנטי, ווסטהאם לא היתה קיימת במשחק, חילוף טוב של זולה שמשנה את המומנטום במשחק לטובת הפטישים, אם ימשיכו בדרך הזו הם עוד יגנבו שער. הווילאנס חייבים להתעורר.
     
    Last edited: Jan 17, 2010
  4. KirkH Member

    Joined:
    Nov 27, 2002
    Messages:
    13,515
    Likes Received:
    70
    הכל טוב ויפה, רק מה... אנחנו אחרי המחזור ה-22 - ליברפול הייתה יציבה מאוד בדבר אחד העונה - בליהראות רע ובלא לממש את הפוטנציאל של הסגל שלה. עכשיו כשליציבות הזו מצטרפת העובדה שג'רארד, טורס, ג'ונסון ובניון (סדרו אותם לפי סדר חשיבות זה או אחר)הולכים להפסיד מספר לא מבוטל של משחקים אני חושב שזה קצת מוזר לצפות מליברפול להתייצב ולהתחיל לשחק כדורגל.

    סך הכל, מי שראה אתמול את הקבוצה מול סטוק - יכול היה להבין מה הולך להיות הכיוון. ההגנה בפאניקה, אף אחד לא לוקח אחריות בקישור ובהתקפה בכלל שממה. אז מאיפה האופטימיות?
     
  5. Rudess Member

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    19,296
    Likes Received:
    0
    הכדורגל של ליברפול אתמול היה קטסטרופאלי, כדורים ארוכים כמו בליגה האנגלית של לפני 30 שנה. כל שחקן שמקבל את הכדור במרכז המגרש ממהר להיפטר ממנו ולשלוח קדימה מסירה ארוכה.

    בוילה פארק, עוד משחק שבלוני של אסטון וילה שלא מנצלת את איבוד הנקודות של טוטנהאם וסיטי. אגבונלהור ביום נוראי, כל כך הרבה החמצות.
     
  6. KirkH Member

    Joined:
    Nov 27, 2002
    Messages:
    13,515
    Likes Received:
    70
    ובאיווד פארק החבר'ה של ביג סאם גנבו שער ומאז לא עברו את החצי.

    דמפסי דפק בעיטה מדהימה למשקוף שעדיין מתנדנד ואחרי זה החמיץ לבד מול רובינסון...

    רק פולהאם על המגרש.
     
  7. AronB Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    0
    Arsenal team in full: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore, Eastmond, Rosicky, Fabregas, Diaby, Arshavin, Eduardo
    Substitutes: Fabianski, Silvestre, Clichy, Merida, Coquelin, Emmanuel-Thomas, Vela
     
  8. Cup of Tea Liverpool, UK

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Messages:
    6,702
    Likes Received:
    976
    טראורה איבד ב-10 דקות הראשונות כנראה את כל המוניטין שלו אצל ונגר, המלוכסן של בולטון וסטיינסון עושים לו בצפר בצד שמאל (של ארסנל). ועוד באיזה תזמון, קלישי אוטוטו חוזר.

    עריכה: עכשיו כבר 2-0 לבלקבורן כשהבלם השני, נלסן, כובש. (את הראשון סמבה)
    אני לא רואה את המשחק אבל אני יכול לנחש מה הולך שם, :S .
     
    Last edited by a moderator: Jan 18, 2010
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    10,026
    Likes Received:
    1,389
    בניגוד גמור למהלכי המשחק, בלקבורן עולה ל2:0 ממצב נייח, הרמה טובה מאוד של מקארתי (דיוויד מויס התעניין בו, על אף גילו הלא צעיר לא הייתי מתנגד לראותו אצלנו) לעבר רחבת ה16 של פולהאם ונלסן נותר פנוי ללא שמירה ונגח את השני לזכות קבוצתו (בשידור החוזר ניתן היה לראות שהוא היה בעמדת נבדל ברורה), פולהאם העונה מאוד לא יציבה, כמו למעשה כל הקבוצות בפרמייר ליג.

    עריכה: דמפסי הוחלף לאחר שנפצע ולא יכל להמשיך, הודג'סון יכול רק לקוות שהפציעה לא חמורה והאמריקאי ישוב למגרשים במהרה.
     
    Last edited: Jan 18, 2010
  10. George Best Member

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    16,733
    Likes Received:
    0
    מה זו הזווית צילום החדשה בריבוק?
    כנראה שקויל הודיע שבולטון הולכת לשחק כדורגל במקום הרקטות המפורסמות וכבר לא נראה את זווית הצילום הגבוהה.
     
  11. AronB Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    2,083
    Likes Received:
    0
    פראן מרידה מתכבד בשערו הראשון אי פעם בפרמייר ליג.
     
  12. George Best Member

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    16,733
    Likes Received:
    0
    מאט טיילור חייב לבולטון לפחות נקודה אחת היום.
    פעמיים לבד מול השער, ולא רק.
    מקאן האפס מכניס לו כדור עומק גאוני שרק צריך להתקדם 5 מטר ולגלגל לפינה, אבל טיילור האדיוט לא הבין שהוא לבד וניסה לתפוס את אלמוניה לא מוכן.

    לא הגיע לארסנל לנצח.
    חצי שני נפלא של בולטון, שראוייה לכל המחמאות האפשריות על משחק מצוין, אשכרה הניעו כדור, ומעל כולם לי הקוראני המדהים, אולי הרכישה הכי גדולה בקיץ.
    שחקן שחקן!

    אצל ארסנל כולם ישנוניים, רק פאברגס בא לעוד יום עבודה.

    דאוד ליצן.
     
  13. קינג לדלי Member

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    17,726
    Likes Received:
    0
    המצב של פרנסנל מפחיד.
    כן ואן פרסי לא ואן פרסי,פברגאס פצוע או לא הם עושים העונה נקודות.
    זה רק מראה מי האיש הבאמת הכי חשוב במועדון והוא כמובן ארסן וונגר.

    אני מתחיל לחשוש באמת שהם יקחו אליפות.
    מקווה שצ'לסי לפחות ימשיכו לדרוס ויונייטד ישתפרו.

    בולטון הייתה במשחק עד השער השני והייתה קרובה לשיוויון אם לא מתיו טיילור המטומטם.
    דייויס נראה היום פאתטי.בדרך כלל לפחות את כדורי הראש הוא לוקח היום גם את זה לא ושלא נדבר על משחק הקרקע הגמלוני והמפוזר.
    קלאסניץ' חלוץ מטריד וטוב.

     
  14. The_Arsenal Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    4,085
    Likes Received:
    0
    לדלי,
    יותר מהחיסרון של ואן פרסי, החיסרון של סונג משפיע בטירוף. אין לנו קשר אחורי ורואים את זה, למרות שניצחנו. כל פעם כשאנחנו משחקים גרוע הכישרון ההתקפי שלנו עושה את העבודה ואני מקווה שזה יחזיק מעמד לפחות עד שסונג חוזר (מחזיק אצבעות לזמביה וטוניסיה).
     
    Last edited: Jan 18, 2010
  15. Rudess Member

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Messages:
    19,296
    Likes Received:
    0
    פיל דאוד לא בא לשפוט את המשחק, הוא בא להסתחבק עם השחקנים. אני לא אתפלא אם יפרסמו תמונה שלו מוריד בפאב כמה פיינטים עם שחקני פרמיירליג. מתחבק עם שחקנים, נותן להם ללטף אותו , בכלל לא קשור למשחק. פנדל ברור על פבריגאס לא נשרק, איסטמונד מחזיר את הכדור לאלמוניה ואין בעיטה לא ישירה בתוך הרחבה, פשוט ליצן-חצר.

    ססק פבריגאס הוא האיש הכי חשוב בארסנל, אלמלא הגולים שלו העונה, לא יודע איפה היינו. עוד עוזר לו, אלכס סונג, שלא נמצא כרגע עם הקבוצה.
     
    Last edited: Jan 18, 2010