מוקדם מכדי להספיד את הפועל חיפה לקראת הדרבי. נכון שמכבי חיפה קבוצה בלתי ניתנן לעצירה, גדולה על הליגה בכמה רמות וכל אחד עם ההגדרה שהוא מוצא. אבל כמו שאומרים לדברי חוקים משלו. אני לא אומר שהפועל חיפה מסוגלת לבוא בלהט ולנצח את המשחק, אבל ניצחון דחוק מאוד למכבי חיפה או תיקו אלו תרחישים מאוד קבילים.
קצת מעצבן שאתה קורא לקבוצה אחד חיפה כשאתה מדבר על הדרבי החיפאי.אתה הרי לא מצפה ממני בדרבי ירושלמי לקרוא לאחת הקבוצות ירושלים.
בכל זאת יש רק קבוצה אחת בחיפה אז זה לא בעיה,סתם.. אני מקווה שהדרבי יעבור בלי תקריות אלימות,זה נחמד מאוד כל היריבות הזאת והאמת זה היה חסר לי,אבל צריך לדעת להפריד את היריבות מהאלימות.
קשה לי לראות את הפועל חיפה מנצחת את מכבי חיפה...פשוט כי מכבי חיפה קבוצה הרבה יותר חזקה מנטאלית מהפועל, ברור שגם בגלל הכישרון, אבל המנטאליות של הפועל, אם הם יקבלו גול, קשה לי לראות אותם חוזרים. אגב לפי הבנתי מתוך ה-14 אלף בקרית אליעזר יהיה 7.5 למכבי חיפה ו-6.5 להפועל. חבל.
במצב הכרטיסים אפשר להגיד שני דברים: א.כץ מעדיף לראות כסף במקום אוהדים שלו.הוא מעדיף איצטדיון מלא ירוקים שיכניסו לו יותר כסף,מאשר לראות את האוהדים של הקבוצה שלו מקשטים את היציעים.לתת את 6-8 למכבי זו טעות בגלל שככל שהם קרובים יותר אלינו כך הסיכוי לאלימות גבוה יותר. ב.אני לא הייתי קופץ למסקנות עבור מצב היציעים מהסיבה הפשוטה שהאוהדים שלנו לא מתמצאים בקנייה מוקדמת אלא מעדיפים לקנות ביום המשחק את הכרטיס בקופה מאשר להזמין 5 ימים לפני המשחק.לכן לא הייתי ישר אומר שמכבי יהיו רוב.
יהיה דרבי אש. הפועל חיפה בכלל לא פראיירים למרות שהם מגיעים כאנדרדוג. יש יגידו שזה דרבי "וירטואלי" כיוון שלא באמת יש כאן קרב. דעתי היא שזו תהיה נאיביות לסגור את סיפור הדרבי עוד לפני שנשמעה שריקת הפתיחה, סביר שמכבי תצא כמנצחת- אך בשום אופן לא תשייט ותטייל בהנאה אל הניצחון.
חבל מאוד עבור אוהדי הפועל חיפה שהבעלים שלה מכר אותם עבור כסף. זה היה אמור להיות ה-משחק מבחינת הכרישים, כשהם בדרבי מול היריבה העירונית ואמורים להיות הרוב ביציעים. מסוג המשחקים שגם אם אתה מפסיד אותו על כר הדשא, בוערת בך השמחה על כך שהבסת ביציעים. חבל שיואב כץ לא גילה רגישות בנושא. האוהדים שלו יכלו בכיף למכור גם 10,000 כרטיסים למשחק מהסוג הזה וחבל שהוא לא האמין בהם יותר.
אין להפועל חיפה מה למכור ממש בדרבי וכל הדיבורים המוגזמים שלהם על ניצחון יפגעו בהם ומכבי חיפה תטייל לניצחון קליל שיגמר באפילו בתבוסה להפועל חיפה.
אל תהיה בטוח. רוב הקבוצות שמגיעות מול מכבי חיפה יודעות שהמשחק גמור מראש,לכן הן לא מתאמצות ומוותרות. אצל הפועל חיפה יש הרבה מאוד שחקני נוער שפותחים בהרכב,הם חונכו על הערכים של המועדון וצברו שנאה נגד מכבי חיפה כבר מגיל צעיר,הם הולכים להלחם כמו אריות על המגרש ונצחון למכבי חיפה פה הוא ממש לא בטוח,אני לא אופתע מכל תוצאה.
איזה דיבורים? כמה שחקנים דיברו כבר על ניצחון תגיד לי? תפסיק לקשקש. כמות האוהדים לא מפתיעה. למכבי חיפה יש יותר אוהדים מלהפועל, אם היינו מקבלים את 6-8 לא היינו ממלאים אותם. בכל מקרה לדעתי לקהל שלנו יש את האיכות לגבור על פער של 1000 אוהדים יותר לחמאס. חבר'ה, אני מאמין.
אתה כ"כ מבלבל במוח, שוב ושוב אנחנו מוכיחים שלקבוצה שלנו אין קהל? זה שאתה אוהד את הקבוצה אתה צריך להפוך עובדות? יש עובדות בשטח. עובדות אומרת שקבוצה שמארחת את מכבי ת"א בבית משחק גדול ראשון שלה בליגת העל צריכה להביא לפחות לפחות 7 אלף איש. הבאנו 5. קבוצה שמביאה 10 אלף איש לגמר גביע, זה מוכיח שאין לה קהל(וזה לא קשור אם היא בליגה ג' ובליגה ז') קבוצה שמביאה 7 אלף בדרבי אחרי 4 שנים, היא קבוצה שאין לה הרבה אוהדים. אבל ההבדל בנינו לבין מכבי שיש לנו אוהדים נאמנים, האוהדים שיש להם הרבה איכות. לא יותר מזה ולכל המספידים, בליגה הזאתי הכול יכול לקרות, ואני לא מדבר על בכדורגל הכול יכול לקרות, סתם קלישאות לא קשורות לחיים, הפועל חיפה קבוצה של צעירים לוחמים ולא פראיירים בכלל, אז הולך להיות מעניין וגם אם נפסיד קשה לי להאמין שנקבל בראש.
מחר אימון מסכם ב10 בקריית חיים כולם מוזמנים לדרבן את השחקנים עוד יותר מעכשיו המצב בעיר די לוהט וכולם מחכים לדרבי אולי אפילו נחיה את המשחק הישן והמהנה של דפיקת צעיפים מאוהדי מכבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx