הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by הרצליה עד המוות, Jul 26, 2009.

  1. Piet van Reenen Member

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    כל הכבוד!!!!
    סוף סוף עוד מישהו שם לב לעצלנות של דה זיאו בהגנה.
    קחו סיטואציה: הגול הראשון של אוטרכט- אתה רואים מצב ששחקנים כמו גאטוסו, אממברוסיני , מסצרנו , לאסנה דיארה היו נותנים לשחקן של אוטרכט ככה בקלות לפרוץ לתוך הרחבה?
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  2. c_web Member

    Joined:
    Apr 4, 2004
    Messages:
    2,406
    Likes Received:
    205
    Gender:
    Male
    הוא כבר סגור בקבוצה עד מאי 2010.

    בקשר לאייאקס, התגובות שלכם שוב כ''כ קיצוניות שזה מדהים אותי כל פעם מחדש, לפני שבוע הייתם מרוצים עד כדי שאיפה לזכייה בטריפל, ועכשיו הפסד אחד שובר אותכם כאילו - זהו זה אתם בדרך לפלייאוף על הכרטיס למוק' הליגה האירופאית? קצת פרופרציות חברים, בסה''כ הפסד אחד וגם אם טוונטה תפתח היום פער של 9 זה לא גמור, גם טוונטה תיכנס למשברון, וגם PSV לא תנצח בלי סוף.
    אז עכשיו תגידו לי שזה לא התוצאות אלא הסגל החלש, וגם זו טעות. אתם יודעים שהסגל שלכם לא פחות טוב משל PSV ובטח משל טוונטה. שאני לא יזכיר גם את לוח המשחקים הקשה שהיה לכם בנתיים, ככה שהכל עוד יכול להתהפך.

    PSV ניצחה את אוהד לויטה ב מנדהמייקרס 0-2, פיינורד השלימה מהפך יפה על כרונינגן במחצית השנייה וניצחה 1-3.
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  3. AFCA Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    1,454
    Likes Received:
    292
    עידו זה לא רק ההפסד אלא הדרך. אתה יכול להגיד לי שאייאקס נראית כמו קבוצה לאליפות, בניגוד לטוונטה או פ.ס.וו שלא מאבדות נק'? אתה מתאר לעצמך את פ.ס.וו או טוונטה הקשוחות נבהלות ככה ממשחק אגרסיבי? אוטרכט שיחקה הרבה יותר טוב נגד פ.ס.וו מאשר נגדנו, ועדיין אנחנו רואים את ההבדל בתוצאה. יכול להיות שלא הייתי צריך להגיד סגל בינוני לגמרי, אבל באמת שאני לא מתאר את עצמנו סוגרים פער של 9 נק'. הדברים שראינו מאלקמאר בעונה שעברה, והדברים שאנחנו רואים מטוונטה ופ.ס.וו העונה, ככה לוקחים אליפות ולא עם 50 שערים ב-15 משחקים.
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  4. c_web Member

    Joined:
    Apr 4, 2004
    Messages:
    2,406
    Likes Received:
    205
    Gender:
    Male
    בוודאות כן. מה לפני שבועיים חשבת גם ככה? אני רואה הרבה את המשחקים של PSV וטוונטה ואני לא רואה הבדלים כאלה עצומים מהקבוצה שלך. ושוב אני מדבר על הטווח הרחוק, משמע לוח משחקים, ופה אני בטוח ששי עוד יסכים איתי ואני גם יודע שבתוך תוכו הוא עוד תולה בעניין הזה תקווה. וכמו שאמרתי בתחילת העונה, אני חושב ש PSV יותר חזקה גם מטוונטה וגם מאייאקס, אבל להרים ידיים עכשיו זה מוגזם.

    ובעוד אני כותב מילים אלו, ניימיכן חוזרת ל 3-3 אחרי שכבר פיגרה 1-3 (מחצית). WOW מה הולך שם!
     
    Last edited: Dec 7, 2009
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,629
    Likes Received:
    6,342
    עידו, אני מקווה שאתה לא מכליל אותי בדברי הביקורת שלך. אני ציפיתי את מה שאנחנו ראינו היום בעיקר כי אני מכיר את המנטליות של החבר'ה האלו. אותי הפתיע שעוד הצלחנו בכלל לקחת נקודות בארנהם, אבל היום בתנאי חורף אמיתיים היינו חשופים לכל הבעיות.

    אני בסה"כ לא התאכזבתי היום כי היה לי ברור שהיום אנחנו לא מנצחים. העניין הוא שאותי עדיין מכעיס שבאייאקס לא מבינים ששחקנים כמו וורטונגהן, עמנואלסון, אייסאטי, אניטה ואחרים פשוט לא מביאים את הסחורה. כמה שנים ברציפות וורטונגהן ועמנואלסון משחקים בקבוצה? ארז (כ) נכנס איתי לויכוח על דה זאיו שאני עדיין חס עליו. הוא פחות הבעיה, לפחות לדעתי.

    וברגע שאני כותב שורות אלו טוונטה בדקה ה-88 מבקיעה כנראה שער ניצחון...PSV מנצחת רק 2-0 בוואלווייק ואנחנו? בדיוק, סטטיסטית אנחנו לא התקדמנו כי לפני שנה תחת ואן באסטן היו לנו אחרי המחזור הזה בדיוק אותם מספר נקודות...

    בעונה רגילה אייאקס איבדה היום את הסיכוי לאליפות. בוא נראה אם אני צודק, אולי טוונטה ופ.ס.וו מאבדים ביחד עוד 9 ו-7 נק', אבל אני לא מאמין בנסים...
     
    Last edited: Dec 7, 2009
  6. Piet van Reenen Member

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    שי,
    בוא נסגור שחוץ מואן דר ויל, סוארז ואיינו כל שאר השחקנים פח זבל(לצערי).
    מקובל??
     
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,629
    Likes Received:
    6,342
    לואן דר ויל יש עוד הרבה מה ללמוד, אבל הוא בסה"כ בסדר. איינו תמיד משחק עם הלב והוא מבחינתי יהלום לעתיד. סוארז כרגע בתקופה לא טובה, אבל ברור שבימים רגילים הוא שחקן עם פוטנציאל רציני. לגבי דה זאיו יש לנו מחלוקת קשה, אבל זה לא אומר שהוא חסין מפני ביקורת.

    בסה"כ אני לחלוטין מסכים איתך, אני מקווה ששחקנים כמו זה אדווארדו, אריקסן, ובוילסן יהיו הדור הבא אצלנו שיעשו את ההבדל. שני הראשונים מככבים בנבחרות הצעירות שלנו ועם צירוף שחקן שהיה מבוקש גם באולד טראפורד אני מקווה שבשנים הבאות נשמח שוב באמסטרדם.



     
  8. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    7,794
    Likes Received:
    191
    Gender:
    Male
    אני רואה שקיצוניות זה באופנה עכשיו, אז גם אני אנסה:
    בואו נוריד לשחקנים האלו את הסמל מהחולצה כדי שיפסיקו לבזות אותו.
    מספיק קיצוני לטעמכם?

    חלאס כבר. אני אמנם לא כותב בדיון ההולנדי יותר מידי מאז שהתגייסתי (בספק אם ראיתם תגובה אחת שלי בדיון הקודם או בנוכחי במשך השנה ומשהו שעברו), אבל זה הגיע למצב שכל הפסד פה לוקחים כאילו סוף העולם הגיע וכל ניצחון הופך ל-"הנה אנחנו לוקחים עכשיו טרבל". ובאמת שנמאס לי לראות את ההתבכיינות והקיצוניות הזאת, באמת לקחתם את זה רחוק מידי.

    נכון, הרמה לא משהו, הקבוצה לא משהו. אבל לזרוק את כל הקבוצה? בסוף באמת נגיע למצב שתציע להוריד לשחקנים את הסמל של אייאקס מהחולצה מעכשיו והלאה. יש לך משהו יותר טוב להציע מהסגל שעומד כרגע לרשות יול? לא נראה לי. גם אני כמוכם מקווה שההנהלה תראה שהמצב לא מזהיר במיוחד, אבל מפה ועד להעיף את כל השחקנים? עם מי תעלה לשחק בדיוק? עם פרד גרים בשער, פרנק דה-בור ודני בלינד בהגנה, אארון ווינטר בקישור ודניס ברגקאמפ בהתקפה?
     
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,629
    Likes Received:
    6,342
    אני מספיק מציאותי בשביל להבין שרב הסגל הזה ישאר גם בעונה הבאה בארינה, אבל באייאקס מסרבים להפרד משחקנים ששנים נכשלים בדיוק במשחקים שכאלה. בשבילי זה לא סוף העולם אלא פשוט מציאות שמסרבת להשתנות.

    אייאקס השנה משחקת יותר טוב מאשר תחת ואן באסטן, אבל מציק לי שאני קורא עכשיו בתקשורת ההולנדית שבדיוק לפני שנה היינו עם מספר נקודות דומה. בדיוק כתבתי למישהו בהולנד שאני מעדיף להבקיע 10 שערים פחות, אבל להיות צמודים עכשיו לטוונטה...טוונטה ופ.ס.וו פשוט קבוצות יותר מאוזנות, אצלנו הכל קיצוני מדי. או שאנחנו כובשים חמישיות או שבמשחקים כאלה אנחנו מפסידים ביתר קלות מדי.

    אני מקווה ש'וסלי שניידר' שהתגייס כשהוא היה 'פרנק דה בור' משתחרר בריא ושלם מהצבא וייצטרף אלינו כדי להביע את דעתו פה ביתר קביעות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
     
  10. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    7,794
    Likes Received:
    191
    Gender:
    Male
    שי, ההודעה לא הייתה מכוונת אליך למען האמת... יותר לשאר הקיצוניים פה.
     
  11. רוני שטנאי Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Messages:
    163
    Likes Received:
    16
    שי, השאלה שלי היא האם תקשורת מציינת שבאותה תקופה אייאקס בשנה שעברה הייתה במצב שונה לגמרי מבחינת היריבות שלה לצמרת ? או שהיא רק מבלבלת את השכל עם כמות הנקודות ?
    התוצאות שמוציאות השנה טוונטה ופ.ס.וו זה משהו לא נורמאלי לחלוטין, אנחנו באמצע העונה והן פשוט לא מפסיקות לנצח כל משחק ולא משנה באיזו דרך. אייאקס לא נמושה בכלל והפער הזה מהצמרת הוא קצת אבסורדי לטעמי, בכל עונה אחרת(לדוגמא העונה שעברה) מאזן כמו שיש לנו היה מציב אותנו במקום מצויין במאבק האליפות, ואילו העונה יש שתי קבוצות שלא מאבדות שום נקודה. אוטרכט עשתה בית ספר לאיינדהובן והוציאה תיקו אפס טוונטה חוטפת שלישייה , והיא זקוקה לשער קרוב לדקה התשעים כדי לנצח קבוצה בעשרה שחקנים, אבל היא מנצחת. הסיטואציה הזו קשה מאוד. משחק המפתח היה ההפסד באנסחדה ולא עמדנו בו. לצערי סיימנו את העונה מוקדם מאוד, אבל באמת שהמצב הזה לא תלוי רק באייאקס.
    כרגע הכי קל זה לזרוק חצים לכל שחקן בקבוצה, אבל הכישלון הזה נובע מכמה גורמים- אני שוב רוצה להזכיר את חוסר הרוטציה באירופה שבאה על חשבון הליגה(שוב כל איבוד נקודות בליגה הגיעו לאחר משחקי אמצע שבוע באירופה) בהקשר הזה ואת החוסר של המנטליות הקשוחה הזו שתדע לא לאבד שלוש נקודות היום.
    אין לי יותר מדי מה להוסיף, נותרו במאבק שתי קבוצות, ושאר הליגה כבר לא ממש מעניינת אותי.

    חבל אבל זו המציאות. על העתיד אני לא כל כך בונה היות וכל שחקן שקצת מתבלט יעבור במהירות הלאה, ציפיתי ליותר מהעונה הזו והיכולת שהצגנו בלא מעט משחקים הייתה מצויינת, אבל אם נהיה מציאותיים לאור התוצאות הן של טוונטה והן של פ.ס.וו שוב נעביר את הזמן עד לעונת ההעברות .

     
  12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,629
    Likes Received:
    6,342
    רוני, התקשורת פה לגמרי אנטי אייאקס, העניין הוא שהדבר כרגע לא משנה דבר. אייאקס נמצאת עובדתית 9נקודות אחרי המובילה ולפני הפגרה עוד נצטרך לשחק בברדה...נכון, שתי המובילות פשוט לא מאבדות נקודות, אבל בסה"כ בליגה כמו שלנו המובילה/ות לא צריכות לאבד נקודות בבית מול ספרטה או רודה בחוץ...
    אייאקס איבדה שם 4 נקודות יקרות ביותר. אפשר להפסיד באיינדהובן, אנסחדה ואוטרכט, אבל התיקו הביתי עם ספרטה (41 בעיטות לשער...), והמשחק בקרקרדה (2-2) כרגע גורמים לנו להראות אבודים.

    כרגע הכי קל זה לזרוק חצים לכל שחקן בקבוצה, אבל הכישלון הזה נובע מכמה גורמים- אני שוב רוצה להזכיר את חוסר הרוטציה באירופה שבאה על חשבון הליגה(שוב כל איבוד נקודות בליגה הגיעו לאחר משחקי אמצע שבוע באירופה) בהקשר הזה ואת החוסר של המנטליות הקשוחה הזו שתדע לא לאבד שלוש נקודות היום.

    רוני, בשני משחקי החוץ אייאקס שיחקה דקות רבות מול 9 שחקנים...עייפות לא מקובלת עליי, לשתי הקבוצות גם אין סגלים בנוסח הקבוצות העשירות באירופה. מבחינתי הבעיה מתחילה קודם כל בראש של כמה מהשחקנים, שחקנים שכבר שנים מפשלים במאני טיים. התסכים איתי?

     
  13. Piet van Reenen Member

    Joined:
    Jun 12, 2009
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    זה מה שאייאקס צריכה לעשות בפגרת הקיץ (עדיף להתחיל בינואר כך יהיה פחות עבודה בקיץ):
    להביא: בלם, קשר אחורי(חשוב מאוד שיהיה גרזן) וחלוץ(אני מזכיר לא שחקנים זקנים).
    לשחרר: וילארט, אולגר, קנדי, סילבה, אוגארארו, לינדגרן, דה זיאו, גאברי, פאנטליץ, *סביטניץ, אטובה,סנו(שיחזור מהשאלה).
    רומדהאל ישוחרר רק אם יתאפשר להביא שחקן במקומו(לא קריטי).
    התחשבתי גם בבעיות הכלכליות של המועדון.
    *אני מעריך את סביטניץ בתור שחקן, אבל הוא ישוחרר בגלל שיול כבר הרס אותו עם ההושבה הממושכת שלו על הספסל.
     
    Last edited: Dec 7, 2009
  14. Leidesplein Member

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    אני חייב להצטרף ולומר שגם אני מאוכזב מהמנטליות של אייאקס, שרגע דורסת ורגע לא מזכירה את עצמה, אבל אני גם נגד הקיצוניות של התגובות פה. כרגע מעטים שחקני ההרכב שהייתי זורק, גם בשל מחסור של מחליפים בשוק ומחסור במזומנים, וגם כי בסה''כ יש בסיס טוב! לא משנה כמה אתם מאוכזבים כרגע, יש לאייאקס יותר שורשים כרגע משנים קודמות. דה זיאו שחקן בסדר גמור שנתן גם משחקים טובים מאוד. בגלל הטעויות שהוא נוהג לעשות הוא לא בדיוק בברצלונה היום, אבל הוא כן מספיק טוב לנו והתרומה שלו להתקפה היא חשובה. הבעיה היא שמבחינת חיפוי על החיסרון שלו, יש קשר אחורי נוסף שעושה הגנה אך צמד הבלמים דיי חלש. מה לעשות, בכל מקרה אני בהחלט לא זורק אותו. נקווה שמהטעויות שלו הוא ילמד, אבל הרבה מזה תלוי במאמנו. לגבי עמנואלסון - הטענות אליו מוגזמות. יש גבול למה שצריך לדרוש ממנו. אורבי שחקן עם כישרון, יש לו את המגבלות שלו אבל עדיין הוא שחקן חיוני לנו. גם מפני שמי תביאו במקומו,וגם בשביל המשחקים בהם הוא כן עוזר לנצח. בכל זאת נאמר פה לא פעם שהוא בעונה אדירה. הוא שחקן משלים והוא צריךלהספיק בשביל זה. המשחק הרבה פחות קם ונופל עליו או נופל בגללו. אני כן מקבל לעומת זאת קריאה להדיח את ורטנוגהן מפני שהוא לשם שינוי כן משחק בעמדה קריטית שעליה יכול לקום וליפול המשחק. גם אם היינו מחליפים את אורבי ברונאלדו, ספק אם זה היה עוזר כשיש הגנה כזאת. ככה זה בקבוצה, יש שחקנים משלימים ושחקנים קריטיים. בואו קודם נתקן את העמדות הקריטיות, כי אני בטוח שעם צמד בלמים אחר היינו גבוה בטבלה. בכל מקרה המצב לא מזהיר אבל אני בהחלט תולה תקוות בלוח המשחקים. אף פעם לא סוגרים עונה כל כך מוקדם. הצגנו העונה לפרקים כדורגל כל כך יפה ואני מאמין שהצדק עוד יכול להעשות, בתקווה שמתישהו יסתדרו להם כמה ברגים בראש, כי אם פירקנואת ויטסה והיירנביין אז גם על אוטרכט היו צריכים להימצא היום סימני צמיגים.
     
  15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Messages:
    17,460
    Likes Received:
    5,678
    חייב להסכים פה עם רוני ונועם. פשוט לא ייאמן, דה זאיו נתן פה סדרה מצויינת של משחקים וארז כבר הורג אותו אחרי משחק לא טוב. מה לעשות, אם הוא היה שחקן כזה אדיר הוא היה הקשר האחורי של ריאל ולא של אייאקס. מה לעשות שמן הסתם הוא לא חסין מאחראיות אבל הוא הברומטר של אייאקס העונה. הקפטן האמיתי שלה במרכז המגרש, לטוב, ויש הרבה טוב העונה, ולרע. מאז סניידר, איזה קשר כבש כל כך הרבה שערים בעונה ? מתי היה לנו כזה קשר דומננטי מאז ווסלי שהוא באמת פעם בדור. ומה בכלל אנחנו מדברים, חצי עונה טובה באייאקס, ועונת אליפות ענקית באלקמאר (אחד הבולטים, ללא ספק, ועידו יכול להעיד על כך.). הוא לא צריך להוכיח שום דבר. ביינתים ורטונגן, אורבי ושאר הילדודס בכלל לא יודעים להגות את המילה אליפות.

    הבוקר אני יותר אופטימי מהעצבים אתמול. אני חושב שיש פה משהו שאני חייב לציין. בכדורסל זה נקרא "גו טו גאיי". שחקן שעושה את ההבדל במאני טיים, שמציל אותך מבורות ומשיג לך נקודות מכלום. גם לטוונטה וגם לאיינדהובן יש את זה. סוארז מבקיע רביעיות - אבל בראיין רואיז' נותן נקודות בדקות קריטיות לטוונטה, וג'ונתן רייס (מי שמע עליו?) מנצח לאיינדהובן את המשחקים בדקות האחרונות פעם אחר פעם. אני כבר הפסקתי לספור כמה שערים נתנו השניים לקבוצותיהם בדקות 88-90.

    אנחנו חייבים שבסיבוב השני קצב צבירת הנקודות של השתיים יפגע, ולנסות לסיים את הסיבוב הכי טוב שאפשר (איינדהובן תשחק נגד אלקמאר עם מאמן חדש השבוע, וטוונטה תצא לאוטרכט עוד שבועיים.).

    הבוקר, אני קצת יותר מאמין.
     
    Last edited: Dec 7, 2009