יצא לי מאיזשהו אילוץ להוציא את האוטו ביום כיפור. היה מצחיק לראות את המבטים שתקעו לי מזל שזה היה בחמש בבוקר
זה שאנשים חושבים שהמדינה קשורה בדת ולהיפך זה מה שעצוב מאוד בעיניי. אין שום סיבה שיהיה קשר בין השניים. המדינה היא משטר, פוליטיקה והיא צריכה להיגזר מחוקים חברתיים. דת מונחת במקומה ולהיפך, אסור שתיגע בדברים אחרים, שתישאר בגדר מסגרת למאמיניה. אין מדינה מתוקנת אחת שמונהגת במסגרת של דת ו/או על ידי מנהיג בעל אופי דתי.
אני גם מורח עליו חמאה, שם קצת גבינה ופסטרמה. וכמובן גם כוס בירה ביד השניה. תנסה, מאד טעים! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אני חושב שזוהי המצאה לאנשים שלא רוצים לחיות לפי המסורת היהודית, אבל יודעים שאין להם מה לחפש במקום אחר. בשיא הכנות, אם הייתי מרגיש שהיהדות היא הלאום שלי ולא הדת שלי, אז הייתי עובר למדינה אחרת. מדובר במשהו רוחני. מלא אנשים שסולדים מהדת טוענים ש"הם יודעים, כי הסבים שלהם יהודים". אז מה הופך את הסבים שלהם ליהודים? זה כמו שאתה אוהד טוטנהאם, אבל לא בטוח שהבן שלך יהיה כזה, כי הרגשות שלך כלפי הקבוצה הם רוחניים והם לא משהו שאתה יכול להעביר לו בתורשה. אני נגד הרעיון להפריד את הדת מהמדינה, כי זו מדינה יהודית. ביום שאני ארגיש שהדת חונקת אותי, אני אוותר מרצון על האפשרות לחיות כאן ולא אנסה לשנות או להכתיב מחדש את היהדות רק כי זה נוח לי, כי יש כאן אנשים שזה נורא חשוב להם - ואם היום הזה יגיע (מה שלא יקרה, כי אני אדם מאמין), אז כנראה שזה יהיה חשוב להם הרבה יותר מאשר זה חשוב לי.
אני חושב שצריך להיות קשר בין המדינה לבין הדת,לא צריך לחנוק אבל אני חושב שהדת כרגע ממש לא חונקת את מי שלא רוצה את זה. כמובן שיש כאלה שרוצים לחנוק כמו שיש כאלה שלא רוצים שום קשר לדת.