הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/09.

  1. Fabio Junior Member

    הצטרף ב:
    ‏4/4/06
    הודעות:
    1,892
    לייקים שהתקבלו:
    76
    בלם אחד אתה לא מצליח להביא, אז שניים!?
    תומר בן יוסף הוא הפתרון הכי קל, לקבוצה שעומדת עכשיו, ברוטציה עם דאגלס ובאדיר, הוא מתאים.
    לליגה הוא טוב, וככה הצמד דה-סילבה-באדיר יהיה רענן יותר במשחקים באירופה.
    כל זה כמובן במידה ובית"ר מביעה נכונות לשחרר את בן יוסף.
    אבל לפי דעתי הקבוצה צריכה להתכונן לגרוע מכל, במידה ועד ינואר נמצא את עצמנו ללא אניימה, יבואה ודה סילבה.
    נכון, לא צריך לרכוש עכשיו שוער וחלוץ ברמה שיחכו על הספסל, אך בכל זאת, ההנהלה השקיעה הרבה כסף הקיץ, וכדאי לבסס את הפועל כקבוצה טובה גם בלי שלושת הזרים.
    מכל שלושת העמדות הללו, עמדת הבלם בה משחק דה סילבה הכי משמעותית כרגע לפחות, מכיוון שגם אם דגלאס נשאר, אנחנו ציריכים בלם.
    במידה ודאגלס עוזב, אנחנו נשארים עם באדיר וחוטה, שחקן מבוגר שלא משחק בעמדתו הטבעית ובלם צעיר ללא נסיון.
    לפי דעתי, במידה ונעלה לליגה האירופאית, אנחנו חייבים להשיקע את הכסף בו נזכה בהבאת סטרול להפועל, בלם ישראלי בכמה רמות מעל הליגה, וכך נהנה מצמד הבלמים דה סילבה-סטרול ולאחר שדאגלס יעזוב, לא יהיה הלחץ להביא 2 בלמים ברמה, אלא להביא בלם אחד שישלים את סטרול ויאבק עם באדיר על מקום בהרכב.
    אני בספק אם סטרול יעלה הרבה מעל הכ-10 מליון שקלים שהפועל צפויים לזכות במידה ויעלו שלב, ובמידה ודאגלס ימכר, אז בכלל (לא לשכוח שבלי המענקים ובלי מכירת דאגלס, בהפועל יש עוד תקציב להבאת בלם- כסף שהיה אמור להיות מושקע בפרנסמן).
    במידה והקבוצה הגרמנית או אייאקס מוכנים להשקיע מיידית בדאגלס מעל מליון יורו צריך למכור אותו בהקדם האפשרי, נכון שזה יפגע בקבוצה במידה מסויימת, אך כך זה ייקל על הבאת בלם כמו סטרול (דאגלס במילא רוצה לעזוב),
    ובנינו, הוא באמת שווה מליון יורו ומעלה?
     
  2. shai2246 Member

    הצטרף ב:
    ‏1/12/07
    הודעות:
    60
    לייקים שהתקבלו:
    0
    שאלה:

    רואי סנדורי-שחקן הנוער של הפועל בעונה שעברה,עבר לבית"ר שמשון תל אביב.

    באיזה תפקיד הוא משחק?

    תודה.
     
  3. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,642
    לייקים שהתקבלו:
    3,525
    מין:
    זכר
    http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/7/Black354X281/138387.Xxx

    היום הסתיימה סאגת שי אבוטבול על הצד הטוב ביותר - השחקן על חוזה בקבוצה לחמש שנים. אבוטבול ירוויח מאה אלף דולר לעונה ובכל שנה תשודרג משכורתו בעשרה אחוזים, בידיוק כמו החוזה שהציעו לו מוני הראל בתחילת חודש יולי, אך אחר-כך הוא שינה את החלטתו. השחקן שעדיין מתאושש מהפציעה הטראגית שספג אשתקד, צפוי לחזור לאימונים כבר בתחילת השבוע הבא. אבוטבול המאושר אמר לאתר הרישמי:"אני שמח שזה נגמר סוף-סוף ואפשר לשים את הכל מאחוריי ולהתרכז רק בכדורגל. אני מחכה להחלים כבר מהפציעה ולתת הכל למען הקבוצה שאני אוהב. לא קל לשבת ביציע ולראות את החברים משחקים בלעדיי".

    ----------------------
    אני מבסוט שהמשא ומתן עם שי הסתיים בצורה הטובה ביותר ואני מחכה לראות אותו כבר חוזר למגרשים. ייקח לו זמן להוריד חלודה, אבל הפועל חייבת אותו בכושר טוב כמו בשנה שעברה. נאתכו מאכזב עם הפחדנות שלו. העניין שאבוטבול לא נע לעומק כמו ביבראס ולא שורף שטחים כמוהו. אבל לפחות שי בועט יותר מרחוק(אחת הבעיות של הקבוצה שלנו זה שתמיד מעדיפים עוד ועוד פס), והוא גם יודע להוציא מתפרצת בצורה מהירה ומדוייקת.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/8/09
  4. Gnus Avenue Member

    הצטרף ב:
    ‏15/2/08
    הודעות:
    2,593
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יופי של שחקן. עשה בשכל שנשאר בהפועל ולא עבר לב"ש. בלי אייל לחמן, שרצה לנסות לשלב בין טקוואנדו לבין כדרוגל בעונה שעברה, אני בטוח שהפועל הייתה לוקחת אליפות. אני מקווה שהוא יחזור לעצמו מהר, בגלל שמאוד חסרים שחקנים כמוהו בליגה שלנו.
     
  5. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    טוב אז בסופו של דבר הפועל ת"א עוברת גם את טפליצ'ה הצ'כית ועולה לשלב הבתים בליגה האירופאית, משמע שבנוסף למשחקים בליגה, מחכים לה 6 משחקים בבית ובחוץ נגד קבוצות מאירופה. עכשיו כולנו מכירים את המנטליות של השחקן הישראלי, ביום אחד מנצח את פאריס ז'ן ז'רמן וגלאזגו רנג'רס כמו בעונת 2006/2007 אבל מספר ימים אחר כך לא מצליח לנצח את אשדוד, דבר שהוביל את הפועל רק למקום הרביעי, 13 נקודות הפרש מהאלופה דאז בית"ר ירושלים. אני משוכנע שהעונה הפועל לא יסתפקו בהצלחה יחסית באירופה כמו אז ומקום רביעי, השנה הם הולכים על האליפות ובצדק עם הסגל שלהם, ועל כך אלי גוטמן צריך לדבר איתם ולעשות להם סוויץ' בראש אחר כך זה לא ילך.

    מה שגם הפועל חייבת לחזק ולעבות את הסגל, ובדיוק עכשיו אני קורא שהקבוצה תרצה מיליון שקל לחיזוק ותילך בכל הכוח על אבי סטרול. כמו כן, גם קשר התקפי צפוי להגיע.
    http://www.one.co.il/Article/143251.html
     
  6. Fabio Junior Member

    הצטרף ב:
    ‏4/4/06
    הודעות:
    1,892
    לייקים שהתקבלו:
    76
    אני שמח שסוף-סוף שמו של סטרול עולה כמועמד רציני, כי במידה ולגוטמן אין איזה סיכום עם בלם זר ברמתו של סטרול, אני לא רואה מועמד טוב ממנו, וכעת נראה שאנחנו לא יכולים להתפשר על פחות.
    יחד עם זאת, אני רואה גם צדדים פחות מנחמים בידיעות האחרונות.
    הקבוצה כרגע זכתה (תחת הצגת כדורגל פושר) ב-10 מליון שקלים (!!), ומוכנה להשקיע מתכום רק עשירית, מליון שקלים, ובסכום הזה היא רוצה להביא גם את סטרול (ששכרו בבלגיה עומד על מליון שקלים לעונה, פלוס מינוס) וקשר התקפי זר!
    נכון שסטרול יהיה מוכן להפחית בשכרו במידה ויתרצה ויגיע, וקבוצתו לא תיאבק עליו, מכיוון שהיא רוצה לעשות עליו כסף.
    אבל בכל זאת, מדובר באחד מהשחקנים הטובים בליגה הבלגית ושחקן הרכב בנבחרת ישראל.
    אני לא רואה מצב ריאלי שסטרול מגיע לקבוצה, אם הפועל לא יחליטו לבזבז עליו לפחות 4 מליון שקלים. על דה סילבה אתם דורשים מליון יורו, אז כמה שווה? אני לא חושב שהקבוצה הבלגית פרייארית.
    ובנוגע לקשר התקפי.
    עכשיו, כשאבוטבול חתם סוף-סוף, כשהוא יחלים, הוא צפוי לשחק בהרכב לצד ידין/מנטאשווילי.
    ככה שנאתכו צפוי לרדת לספסל, כי יהיה חבל מאוג לראות את גוטמן מוותר על ה4-4-2.
    ככה שאני לא רואה סיבה להשקיע יותר מדי בקשר התקפי זר שגם יוריד מתקציב הבאת סטרול, וגם יפגע במעמדם של נאתכו וגם זהבי.
    במידה ויהיה כסף לאחר שילכו בכל הכוח על סטרול (מקווה מאוד שזה מה שההנהלה תעשה), אני דווקא הייתי מנסה להחתים את החלוץ היהודי-ארגנטינאי שמועמד לחיפה, אך כרגע זה לא נראה אקטואלי.
     
  7. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,642
    לייקים שהתקבלו:
    3,525
    מין:
    זכר
    בעקבות טור של ניר איסקוב במוסף 'זמן תל-אביב'(של עיתון מעריב), החלטתי לעלות כאן שאלה לדיון:
    האם לדעתכם העמדה האחורית בה מוצב ביבראס, מונעת ממנו לבוא יותר לידי-ביטוי?
    הכתב סבור שזה המצב - "הצבתו של נאתכו כקשר 50\50 הייתה אמורה לשפר את יכולותיו ההגנתיות, אלא שבפועל היא פגעה בפאקטיביות שלו בפן ההתקפי".

    http://img377.imageshack.us/img377/2020/33107014e.Xxx

    לפי דעתי - ממש לא. ביבראס שחקן עם כושר גופני פנטסטי, מה שעוזר לו להגיע קרוב מאוד לשער בהרבה מקרים, גם אם הוא מתחיל את ההתקפה במרכז השדה. נאתכו מסוגל לעלות ולרדת כמו פורפרה בלי בעייה בכלל. מה שמפריע לו לבלוט זה האופי שלו. הוא מעדיף לסיים משחק עם איבוד כדור אחד-גג שניים, מאשר לנסות להיות יותר מתוחכם מלחלק מסירות ימינה ושמאלה למגנים. נאתכו תמיד מגיע למצבי בעיטה והוא מוותר ולא מובן לי למה. ברור שידין הוא הצלע המרכזית בקישור האחורי, אבל להציב אותו לבד זה לא נכון, זו הגזמה, וזה לא יקרה. עדיף שנאתכו יהיה שם קרוב אליו, גם אם ביבראס לא מחלץ הרבה כדורים, אלא בעיקר מתרוצץ ומפעיל לחץ, ובליגה שלנו לעיתים זה מספיק. אני גם לא זוכר שראיתי מנאתכו יותר מידי מסירות מעניינות, אבל גם ההתקפה שלנו אשמה - יבואה לא יודע לנוע לעומק מספיק טוב.

    שני דברים נוספים:

    * עמדת המגן הימני - עומרי קנדה או דני בונדר? הנתונים ברורים - קנדה הרבה יותר טוב התקפית, אם כי הוא הורס הרבה התקפות בגלל קבלת החלטות לקויה או סתם הרמה גרועה. אבל אי-אפשר להתעלם מכך שהוא מרווח את המשחק ומקבל על הקשר שאיתו. קנדה מדלג מעל שניים-שלושה שחקנים בקלות. הוא וטלקיסקי הציגו את האגף אולי החזק ביותר בליגה, בחצי השני של עונת 08\2007. ומנגד נמצא בונדר - הרבה יותר אחראי, טוב יותר הגנתית וגם לא מנסה לעשות דברים שהוא לא טוב בהם.

    דבר נוסף - לדעתי יבואה צריך לרדת לספסל במשחקים הקרובים, אם הוא מתכוון להמשיך לשחק בחוסר חשק. לאלא יורק דם בשביל הסמל, בניגוד אליו. לאלא מחמיצן בעיקרון, אבל גם יבואה מאוד לא מרוכז ליד השער לאחרונה. לאלא נע הרבה יותר, הוא גם מהיר וזריז כמעט כמו יבואה. אולי זה מה שהחלוץ שלנו צריך - לקבל הוכחה שאפשר גם בלעדיו.

    ומשפט לגבי החיזוק - אם גוטמן אומר שנביא חיזוק מצד אחד, ומצד שני פורסם שהפועל מקציבה לכך רק מיליון שקל - מבחינתי כאילו לא הביאו חיזוק. נדיר למצוא שחקן טוב במחיר כזה. אני לא מאמין שבשלב כל-כך מאוחר של חלון העברות, גוטמן יצליח להביא שחקן באמת טוב במחיר שהוא לא מחיר. שחקנים פנויים ששווים משהו כבר לא נשארו בשוק, הרי לא רק גוטמן מחפש מציאות.
     
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏31/7/07
    הודעות:
    11,927
    לייקים שהתקבלו:
    3,577
    אני מסכים איתך שיבואה חלש מאוד במשחקים האחרונים, אבל להגיד אין מקום להגיד שהוא לא מתאמץ. מבין כל שחקני הקבוצה, הוא היחיד שעושה תנועה עם הכדור, ידוע שהוא שחקן מוגבל מאוד וכל מה שיש לו זה מהירות, משחק ראש וחוש לשערים, אבל למרות שבארץ לא בודקים נתונים כאלה, אני בטוח ב95% שיבואה הוא השחקן שעושה הכי הרבה קילומטר במשחק. פשוט כל המשחק הוא רץ ולוקח איתו את הבלם, הוא לא מפסיק לרגע, בניגוד לשאר שחקני הקבוצה האנמיים שלא מנסים לעשות תנועה.
     
  9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏19/2/06
    הודעות:
    14,242
    לייקים שהתקבלו:
    2,433
    מין:
    זכר
    ביברס נאתכו מזכיר במשחק שלו את אנדרס אינייסטה (כמובן שהכל יחסי). מין מהנדס קטנטן וחמקמק שיודע לעשות עם כדור כמעט כל פעולה בכדורגל. גם אני חושב שלהציב אותו בעמדה התקפית יותר תצליח להוציא ממנו הרבה יותר, אלא שכרגע אין להפועל תל אביב קשר שמסוגל לשחק את הדינמו שליד הקשר האחורי.
     
  10. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,642
    לייקים שהתקבלו:
    3,525
    מין:
    זכר
    תומר בן יוסף לא יגיע. למרות שהפועל חייבת בלם, לדעתי מדובר במהלך חכם. אסור להיכנע לסחטנות של אנשי בית"ר, שפשוט חיים בסרט, אין מילה אחרת. קראתי שאנשי בית"ר ביקשו עבור בן-יוסף כמאתיים אלף דולר, סכום זהה למה שהקבוצה שילמה עבורומ למכבי פ"ת לפני ארבע שנים. רק שהם שכחו שבן-יוסף...גדל בארבע שנים, הוא היה פצוע בכל השנה האחרונה ומיעט לשחק בכלל פרט לעונה הראשונה שלו שם. מעניין שבבית"ר בכלל לא מתחשבים בשחקן עצמו, שנתן הכל בשביל הקבוצה ורוצה להתרענן במקום אחר, שם יוכל לשחק יותר. לא ציפיתי לקבל 'בשני שקל', אבל הסכום שבית"ר דרשה מוגזם. אבל זה לא מפתיע. ברור שזה משום שאנחנו הפועל ת"א. לא צריך טובות מהם.

    רמי דואני חוזר ללבוש אדום. אני אוהב את המהלך רק בגלל שמדובר בשחקן בית. אני בספק כמה דואני מסוגל לתרום לנו כרגע(למרות שהתיקווה היא שדואני ישחק כמה שפחות - שדגלאס לא יפצע חלילה ושבאדיר יעמוד בעומס), ולא בטוח שהוא עדיף על יהודה חוטה. דואני היה התגלית של עונת 07\2006, אבל מאז קרו הרבה דברים. דואני היה רע בעונה עם גיא לוזון, לא הצטיין גם בליגה הלאומית והוא השמין. אני גם חושב שמדובר במהלך נגד דעתו של גוטמן, שלא מחזיק מדואני בגרוש. כנראה מדובר באילוצים כלכליים.

    * האם ייתכן שהפועל שומרת את 'רוב הכסף' לרכישת קשר התקפי דווקא? אגב, במעריב היה רשום הבוקר שבהפועל ביררו על אפשרות להחזיר את טלקיסקי, שלא מרוצה מקבוצתו הרוסית החדשה, אך הבולגרי שיחק במסגרת הליגה האירופית, כך שהמהלך לא ייצא לפועל. כמה חבל. האמת שהייתי מחזיר אותו בכל מקרה, גם רק בשביל הליגה. נראה מה יש להפועל להציע במקומו.
     
  11. Don Joan Roman Member

    הצטרף ב:
    ‏1/12/06
    הודעות:
    13,415
    לייקים שהתקבלו:
    1,356
    במצב השוק היום כשהבלמים היחידים שאפשר להביא זה כל מיני רמי דואנים, תומר בן יוסף זה חיזוק טוב לכל הגנה בליגה הישראלית והמחיר בהתאם, בטח כשמדובר באדומים מת"א, אפשר לחשוב שהפועל אי פעם עשתה הנחות לבית"ר בנוגע לשחקנים, ההפך זה הנכון, בין 2 המועדונים לא שוררת אפילו מינימום שבמינימום של חיבה ואם לקבוצות אחרות סכום השיחרור של תומר הוא 120 אלף דולר, אצל הפועל זה צריך להיות כפול ואפילו משולש, זה חלק מהכדורגל, חוץ מזה שטוב שתומר לא עובר להפועל ת"א, כי הוא אחד השחקנים שאני הכי מעריך בבית"ר כבן אדם ויהיה לי קשה לרצות בכישלונו.
     
  12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏1/9/02
    הודעות:
    17,976
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תשמע בכל זאת שחרור של בן יוסף מחזק את היריבה לצמרת שלהם,למה שבית"ר יורידו מחירים?
     
  13. Bujuga Member

    הצטרף ב:
    ‏10/7/09
    הודעות:
    337
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לפני שבוע לערך כתבתי את הנ"ל וכנראה שבהפועל הקשיבו, יש ים שחקנים משוחררים וטובים באירופה רק צריך לחפש. והנה נמאניה וויצ'יצביץ' סיכם בהפועל ואמור לנחות כמחליף לזוראב המאכזב. בתור אוהד 1860 אפשר להגיד שהוא שחקן מוכשר מאוד, טכני מאוד, אך לא בולט בהבקעת שערים אם כי נתן אצלנו עונה טובה אחת עם 10 שערים אני חושב. בעונה האחרונה שיחק 29 משחקים במדי קלן, והוכיח הרבה יכולת טכנית ובישל 5 שערים, אבל הוא בא יותר מצד ימין ונופל איכשהו על המשבצת של ורמוט, השאלה מה מתכנן גוטמן לשלב ביניהם.

    עכשיו אם יפטרו גם מזוראב וגם מדוס סנטוס המעיק, אפשר לצרף שחקן בעמדת הבלם או המגן הימני ויש גם כאלו שמשוחררים. אלא אם כן יוחתם לבסוף תומר בן יוסף, שבכלל יפנה משבצת לזר.

     
  14. johnnie walker Member

    הצטרף ב:
    ‏9/9/08
    הודעות:
    2,350
    לייקים שהתקבלו:
    0
    נמניה ווצ'יצ'ביץ' סיכם בהפועל תל אביב

    http://sports.walla.co.il/?w=/157/1547524

    יש כמה טעויות רציניות בכתבה הזאת:

    1."שיחק ב-5 העונות האחרונות בבונדסליגה"

    האמת:
    שיחק רק עונה אחת בבונדסליגה במדי קלן
    את שאר ארבע השנים הוא העביר בליגה השניה, שנה במדי קלן ושלוש במדי מינכן 1860

    2."בשניים האחרונות רשם ווצ'יצ'ביץ' כ-60 הופעות בקלן וכבש כ-11 שערים"

    האמת:
    שיחק בסך הכל 54 משחקים במדי קלן והבקיע בסך הכל 2 שערים אחד בתוספת 12 בישולים
    (חצי מכמות השערים והבישולים האלה היו בליגה השנייה בכלל.)
     
    נערך לאחרונה ב: ‏1/9/09
  15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏31/7/07
    הודעות:
    11,927
    לייקים שהתקבלו:
    3,577
    לפי הסירטונים הוא עושה רושם של שחקן שאם יגיע הוא גדול על הליגה הזאת, הוא מכדרר מעולה, בשנה שעברה כבש ובישל 2 נגד באיירן.