דיון הטניס הרשמי 2009

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by shlomydavid, Jan 1, 2009.

  1. Selby Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    4,859
    Likes Received:
    4
    איזה טעות של טירון בצ'לאנג' ההוא ב6-6 וDF במאצ' פוינט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

    מארי, בלי קשר לאיך שפדרר שיחק, לא שיחק טוב בכלל. היו הרבה סרבים שניים של פדרר שלי נראו יחסית פשוטים שמארי פשוט שלח לרשת בלי שום סיבה נראית לעין. אז בעיקר ההחזרה איכזבה אותו אבל לא רק, הוא גם הגיש נוראי במערכה הראשונה.
    לא הייתה לו אפילו נקודת שבירה אחת! בסדר, במערכה השנייה פדרר הגיש מצויין אבל במערכה הראשונה הוא הכניס סרב ראשון ב36 אחוז, אז מה התירוץ של מארי?

    ובכלל, הוא לא העלה את הרמה היום, אולי המאזן גרם לו לשאננות, לא יודע. והוא לא יזם מספיק אבל זו כבר בעיה ידועה שלו, זו ה-בעיה שלו.

    פדרר, אם זה לא היה מארי וכל הקטע הזה של 5 הפסדים ברציפות אין שום סיכוי בעולם שהוא היה משחק ככה, הוא באמת באמת רצה לנצח היום.
    כמו שאמרתי, בעיקר הפורהאנד והגישה ההתקפית. זה השתלם לו כמו שזה השתלם לו בגמר מדריד. לא מבין למה הוא צריך איזה אתגר כדי לשחק ככה.

    אחרי המשחקים נגד צונגה ופרר אמרתי, למה פדרר לא שיחק ככה בגמר ווימבלדון, בעיקר למה הוא לא הגיש ככה? עכשיו אני חושב שמזל שהוא לא שיחק כמו שהוא שיחק היום בגמר ווימבלדון. מצד שני, למה מזל? היה עדיף 6-3 6-4 6-3 על מה שהיה. לא עובר יום בלי שאני חושב על הטייברייק הכי שובר לב בהיסטוריה של הטניס ועל שתי נקודות השבירה ב8-8 במערכה החמישית.
     
  2. דקו Member

    Joined:
    Aug 6, 2004
    Messages:
    1,552
    Likes Received:
    11
    זה כמו צלקת שתישאר הרבה זמן...
     
  3. The_Arsenal Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    4,085
    Likes Received:
    0
    מארי שיחק חרא, והיו לו שני סט פוינטס נגד פדרר שהיה במשחק גדול. אני בטוח שאם מארי יגיע רענן ל-USO הוא יכול לזכות. אני אופטימי!
     
  4. piston Member

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    3
    אני ממש לא חושב שמארי הוא פייבוריט ל USO, מאחר והוא לא הראה יכולת לנצח את הטובים ביותר ברגעים החשובים ביותר, ואלו הם גמרי הגראנד סלאמס.

    לזכותו של מארי כן יאמר, שלא פלא שהוא עייף. הוא סיים את הטורניר הקודם שבו השתתף, יומיים לפני המשחק הראשון שלו בטורניר הזה, ולא הייתה לו מנוחה מספקת בכדי להתאושש.
    דל פוטרו ששיחק איתו בגמר, פרש לטענתו עקב עייפות. מארי לא יכל להרשות לעצמו את זה מאחר ושנה שעברה זכה בטורניר, והיו לו ים של נקודות להגן עליהן. כל הכבוד לו שהגיע כל כך רחוק ללא מנוחה אמיתית.
     
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    לדלפו זה היה גמר שני רצוף, מה גם שהעומס הוביל אצלו לא רק לעייפות אלא גם לפציעה קלה בגב שהשפיעה רבות על המערכה השלישית במפגש מול מארי.
     
  6. piston Member

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    3
    זה נכון, אבל הסיבה הרשמית לפרישה שלו היא לא פציעה, אם כי עייפות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
     
  7. אבו Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    10,824
    Likes Received:
    13
    זה היה אחד מאותם ימים שכשדג'וקוביץ' רואה את נדאל מולו, גם אם הוא שיחק כ"כ גרוע בחודשיים האחרונים, הוא משדרג פלאים ופתאומיות את רמת המשחק שלו. בפעמים הקודמות, זה אפילו לא הספיק(מאז המפגש הקודם ביניהם באותו מקום ומעמד), הפעם, מול הנדאל הלא אורגינלי- זה נגמר בניצחון די מוחץ.
    הסרבי באמת היה מדהים, כמות הנשקים שיש לו היא אדירה, ואין ספק שפוטנציאלית הוא טוב ממארי. אבל טניס זה הרבה מעבר לטניס...יציבות, ראש, מנטליות, כל עוד את הדברים הקטנים האלה הוא לא ישפר, הוא לא יצליח באמת להתקדם.

    הזדמנות טובה לרוג'ר להשלים דאבל מול שני שחקנים שניצחו אותו יותר מדי בזמן האחרון.
     
  8. piston Member

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    3
    האמת שדיוקוביץ' הרשים מאד בטורניר הזה, כשהוא לא משמיט אפילו מערכה אחת בדרך לגמר, ומגיע רק לשובר שוויון אחד.

    אמנם פדרר הוא סיפור אחר, אבל פדרר שומר את הטוב ביותר שלו לגראנד סלאמס, כך שהכל יכול להיות.
     
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    פז הפציעה של דלפו היא נטו כתוצאה מעייפות, אך עדיין אני יוצא נגד ההשוואה בין דלפו למארי פה מכיוון שהראשון פרש מסינסינטי אחרי ששיחק בשני גמרים רצוף ונפצע קלות, בעוד מארי לא שיחק בשני גמרים רצוף ולא הראה סימנים לפציעה, לכן אין שום סיבה שיפרוש מטורניר בו הוא מגן על נקודות רבות.
     
  10. פול סקולס Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    5,690
    Likes Received:
    324
    לא הצלחתי להירדם כך שראיתי את המשחק של דיוקוביץ' - נאדאל בשידור ישיר,
    הסרבי הפתיע אותי בטירוף. סט ראשון בלתי-תחרותי-בעליל, דיוקוביץ' מבטל לחלוטין את הדומיננטיות של נדאל במשחקוני ההגשה של הספרדי (ברור שהאחוזים הנמוכים של נאדאל בסרב ראשון עזרו) ובכלל אפשר להגיד שדיוקוביץ' ניצח את נאדאל "במגרש הביתי שלו", כמובן שלא מדובר על סוג המשטח,
    אלא על הסגנון- ראלים ארוכים מהבייסליין,
    בכולם דיוקוביץ' היה דומיננטי ואילו נאדאל עמד 2 מטר מאחורי הקו (למרות שאסור לקחת ממנו כמה נקודות יפות).
    הבקהאנד של דיוקוביץ'- לא מהעולם הזה,
    והפורהאנד שלו בסדר גמור וכשהוא הולך עליו בכל הכוח גם הוא נשק לא קטן- בניגוד לשדר של ESPN שהתעקש שהבקהאנד שלו הרבה יותר טוב מהפורהאנד.
    לא זכרתי את ההגשה של דיוקוביץ' ככזאת, הוא זורק את הכדור מאוד גבוה ומכה אותו כשהוא מאוד גבוה.
    הכניס את ההגשה הראשונה באחוזים טובים, נדאל יכל להתמודד עם זה רק בסלייסים הגנתיים (אפילו לא שטוחים), מה שמשאיר את דיוקוביץ' עומד על הבייסליין עם זמן לשאול את נאדאל לאיזו פינה הוא רוצה.
    בקיצור,
    מרשים מאוד.
     
  11. אבו Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Messages:
    10,824
    Likes Received:
    13
    אתה יודע מה הבעיה שלו? שרק שהוא רואה רפא נדאל מול העיניים הוא משחק ככה.
     
  12. Selby Member

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    4,859
    Likes Received:
    4
    אני מאוד מסכים עם אבו ואני חושב שהמאזן בין ג'וקוביץ' לנאדאל מטעה, כי כמעט בכל המפגשים ביניהם ג'וקוביץ' שיחק מצויין והמשחקים היו צמודים. המאזן הוא 14-5 בגלל שהיו המון משחקים על חימר וגם הם היו צמודים, אבל נאדאל ניצח את כולם.
    על משטחים קשים מהירים לג'וקוביץ' יש עדיפות על נאדאל והוא מוביל במאזן.

    אתמול ראיתי את המשחק כדי לראות אם נאדאל חזר לעצמו ובסוף דווקא ג'וקוביץ' חזר לעצמו, ביי פאר המשחק הכי טוב שלו השנה על משטחים שהם לא חימר(אני לא חושב שהוא שיחק כזה טוב בניצחון על פדרר במיאמי). אין מה להשוות בכלל בין השחקן הכבוי והאפור שהפסיד לרודיק בקנדה לבין השחקן של אתמול, זה פשוט ג'וקוביץ' של סוף 2007 תחילת 2008 והג'וקוביץ' הזה הוא שחקן גדול.  

    אבל אין לי מושג איזה יכולת הוא יביא לגמר נגד פדרר, הוא כל כך לא יציב השנה שזה משגע.


    מה ההבדל בין שני גמרים רצופים לגמר וחצי גמר רצופים? אותו דבר. מארי היה עייף נגד פדרר בדיוק כמו שדל פוטרו היה עייף נגד מארי.
     
    Last edited: Aug 23, 2009
  13. riquelme1 Member

    Joined:
    Oct 20, 2004
    Messages:
    10,087
    Likes Received:
    343
    מה יהיה אם נדאל?
     
  14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    סלבי תקרא אחורה - אני לא זה שעשה את ההשוואה הזאת תחילה, פז אמר שכל הכבוד למארי שלא פרש למרות העייפות בניגוד לדלפו ששיחק מולו בגמר (או משהו דומה, סלח לי פז אם אני טועה). אני ציינתי שדלפו פרש אחרי שני גמרים ופציעה קלה, לא טענתי שההבדל ממארי גדול רק טענתי שיש הבדל (בעיקר הפציעה מן הסתם) וההשוואה לא במקום.
     
  15. piston Member

    Joined:
    May 3, 2008
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    3
    השיקול של על כמה נקודות אתה מגן בהחלט נכנס, ולכן היה למארי סיבות רבות להשאר.

    צריך לזכור שה USO מתקרב, ושחקנים ירצו להיות רעננים.