ממך לא ציפיתי. בבקבוק, אני אפתיע, גולדסטאר מעולה, גולדסטאר בכלל בירה סבבה לגמרי, אני יכול לחשוב על עוד 10 לפחות שאעדיף לפני קרלסברג. שתן בכל מצב צבירה או צורת הגשה.
הקרלסברג בארץ על הפנים בגלל שהיא מיוצרת פה ולא מיובאת. תיירים למשל שבאים מהאזורים שם של שבדיה-דנמרק-נורבגיה וכו' וטועמים פה קרסלברג יורקים אותה, זה הכל קשור לייצור. לא טעמתי קרלסברג בחו"ל אבל זה אמור להיות משהו שונה לחלוטין.
שקט פומפה. אין פה בכלל עניין של טעם, עובדתית (זדיין) זאת הבירה הכי טובה שאפשר להשיג בבקבוק של שליש. לא ממשיך איתך את הווכיוח כי אני צודק ואתה טועה.
חזרתי מתאילנד, רשמים מהבירות: טייגר, אחת הבירות הדוחות שיצא לי לשתות, פשוט נטול טעם בכלל.. צ'אנג, כמו אברטון, עממית ומשעממת. בלי שום טעם מעניין. סינגה, בירה מ-ע-ו-ל-ה, יש בה משהו שמזכיר קצת גולדסטאר, רק בצורה יותר טעימה. ורק בגלל שדיברתם על זה, שתיתי אמסטל בפחית במטוס, גועל נפש טהור, אולי בגלל שזה אמסטל בפחית בחברת תעופה ירדנית.
סלע, מה שאתה אוכל כאן בגרמניה זה לא שווארמה אלא דונר שהוא מוצר נחות מהשווארמה למרות שהוא דומה לה מבחינה חיצונית ההבדל בטעם הוא של שמיים וארץ. שווארמה אפשר גם למצוא בגרמניה מידי פעם אבל בעיקר בערים הגדולות יותר כמו ברלין, אפילו בדרזדן שהיא עיר של חצי מיליון תושבים אני לא מכיר אפילו שווארמיה אחת לרפואה. יש ביינה שווארמה?
מה זה מאכל נחות, תסביר לי? יש דונר קבאפ שזה גירסה טורקית וכנראה מקורית, יש גירוס שזה גירסה של השכנים היוונים, ויש צ'ווירמה, שזה למעשה שווארמה {מתגלגל}, גירסה ערבית.
יוני, אני רואה שחזרת במצב רוח קרבי. לא שותק. קרלסרג חרא בירה, בכל מצב צבירה, וזו אקסיומה ידועה. wolf89, צ'אנג לפעמים סבבה, היא פשוט בירה כבדה יותר מהסינגה ובגלל הלחות בירה כזאת באה פחות בטוב בד"כ. מצטרף למחמאות על סינגה.... אבל רגע, את בירה Leo ניסית? גם בירה סבבה לגמרי, והפחית שלה זולה לאללה ב-7/11.... פתאום בא לי תאילנד...
נחות אומר שהוא הרבה הרבה פחות טעים. כמובן שעל טעם ועל ריח אין להתווכח, אבל חשבתי שלפחות בפורום ישראלי יסכימו איתי על הבדלי האיכות בין השווארמה לדונר, לזה שלגרמנים אין מושג מינימלי באוכל כבר התרגלתי למען האמת..
טוב, הטורקים שהיגרו לגרמניה היו צריכים לעשות דונר שיהיה מוטעם לחיך הגרמני שלא רגיל למאכלים טובים כאלה. אבל לגרמנים כן דברים טובים, כמו בירה למשל. ועל זה הדיון. המטבח הגרמני גם מושמץ על יתר המידה לפי דעתי, יש דברים טובים כמו שפאצלה, קנודל, לביבות וכל מיני כאלה בצקים. גם הלחם הגרמני ידוע מאוד. תאמת גם השווארמה בישראל ברוב המקומות לא מי יודע מה. אני אוהב רק עגל או כבש, ואני לא אוהב שווארמה מהודו שמלאה ומכוסה בכמון ובכורכום ולך תדע במה עוד, דבר שמסתיר את הטעם של הבשר.
דונר זה מוצר נחות? אני לא יודע מה איתך אבל בברלין אכלתי ארבע פעמים את ה Doener Kebap ,פשוט תענוג! כל כך טעים! אני מפלל ליום שזה יגיע לארץ!
דונר קבאב מקורי לא רואה את השווארמה שלנו ממטר. לא יודע מה טעמת בגרמניה, אבל במקומות נורמליים זה פשוט אלוהי... גם הגירוס של היוונים מומלץ מאוד, הם מכינים אותו מצוין.
לאו לא יצא לי לנסות, וזאת כי באמצע הטיול הייתי צריך לקחת אנטיביוטיקה.. אל תשאל סיפור ארוך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx טוב, פעם הבאה, או שיש אותה בארץ איפשהו?
אין דבר כזה "דונר קבאפ", תוציאו את זה מהראש שלכם,זה düner kebab ובעברית פשוטה:דונר קבב. אתם בטח כבר מכירים את המילה הזאת ממקודם, בישראל היא באה בדרך כלל ביחד עם המילה שישליק, שישקבב נשמע מוכר? יופי, פה זה דונר קבב. וחוץ מזה שאף אחד פה לא משתמש במילה הזאת, זה ביטוי של תיירים כנראה, כאן אומרים פשוט "דונר".