כשאני מדבר על גולים מכלום אני מדבר על גולים בסגנון של רונאלדיניו נגד צ'לסי בברידג'. כשאין למי למסור, ההתקפה תקועה, כולם מחכים לראות מתי תיפתח לך אופציית מסירה ותמסור, ואז - בום! גול! אף אחד לא יודע מאיפה זה בא בכלל. מתי מסי תקע כדור בחיבור מבעיטה מחוץ לרחבה במהלך שלא סיים מהלך קבוצתי מבריק? עכשיו אני רואה שזה הוגדר בתור לסדר גול מכלום - אני לא מדבר על בישולים! כי אז זה תלוי בשחקן שאמור לסיים את המהלך.
אל תעליב את הליקר שלי, אני מבקש. הוא בסך הכל הסביר מה הוא טוען, יצאת מטומטמם. http://www.youtube.com/watch?v=tq-jk3-V9WI פה, במשחק נגד סביליה בפיחואן, הגול השני.
חברים למה לחשוב על הגולים האלה כשיש כבר אחד שעונה טוב מאוד על הקריטריונים שהבחור הביא. Nereo Rocco בבקשה: http://www.youtube.com/watch?v=Z0ptu4ldY40
אתה מתקשה בהרבה דברים אבל אנחנו כבר יודעים את זה ממזמן,יש משהו חדש שאתה רוצה לספר לנו? אולי איך זה יכול להיות שאתה מצליח לכתוב הודעות בזמן שהלשון שלך עסוקה בעניינים אחרים? או,הנה מצאנו משהו שאתה לא מתקשה בו.
http://www.lamariposapress.com/images/books/medium/GrowUpPB01en.Xxx ד"א, נרו רוקו, מה לא? כל הגולים שהבאתם פה חוץ מהגול מול סביליה זהים בתכליתם.
אני עם נרו רוקו. ברצלונה הראתה שהיא מתקשה מדי פעם עם בונקרים, כמו אלה של צ'לסי, ואין שחקן יותר מתאים מזלאטן כדי לעשות את העבודה במשחקים כאלה שההתקפה תקועה.
איגי - בכל השערים של מסי היה אפשר להבין מה בדיוק הוא עושה. זה שהוא ביצע את הפעולות שלו בצורה מושלמת זה דבר אחר. הגול של זלאטן בא משום מקום. הדריכות הפיזית והמנטלית של שחקני היריבה בגולים כמו של מסי שונים מהדריכות של שחקני יריבה בגולים כמו של זלאטן. כשמסי מתחיל לדהור, אתה מחכה לו, אתה מצפה לו ושחקן מנוסה יוכל אולי אפילו לעצור אותו. אצל זלאטן זה בא כשכולם OFF THE GUARD. לזה קוראים שער משום מקום. בגלל זה הזכרתי את השער של רונאלדיניו נגד צ'לסי. כולם בהו לו ברגליים וחיכו שהוא ימסור למישהו ו/או שמישהו יעשה איזה כניסה לרחבה כדי לעשות דאבל-פס או משהו. פתאום משום מקום הוא פשוט תקע את הכדור בפינה. זה שונה לגמרי מהגולים האלה של מסי. מסי גאון מסוג אחר. לא סתם הזכרתי את צ'אבי ואינייסטה. אני כמעט בטוח שראיתי את צ'אבי עושה משהו בסגנון הזה העונה.
נו ובגול שהבאתי פה,מישהו ציפה שמסי יפציץ לפינה הימנית של השער? שחקני ההגנה ציפו שהוא יעשה דאבל פס עם שחקן אחר או שינסה לעבור את מי שבדרך ולהגיע לאחד על אחד עם השוער אבל בעצם הוא הפתיע ועשה משהו שכולם לא ציפו לו.
סתם שאלה-אתם מכירים קבוצה שלא מתקשה נגד בונקרים? לכן קבוצות עושים בונקרים, כי זה מקשה על היריבה. אם ברסה הייתה מתקשה בבונקרים היא לא הייתה לוקחת טריפל, לא משנה איך תסובבו את זה. נרו רוקו, אני באמת לא מבין מה הטענה שלך. מסי עושה דברים שאף אחד לא יודע שיעשה. הבעיטה מול אוססונה לא שונה מהבעיטה של זלטאן. זלאטן עצר, הכין את הכדור עוד לבעיטה ובעט. כנ"ל מסי, הכין את הכדור לשמאל ובעט.
אתם באמת לא מבינים למה אני מתכוון ומה בדיוק אני מגדיר בתור "שער משום מקום", או שאתם סתם מתווכחים לשם הויכוח? לרוץ 30 מטר עם דריבלים ואז לבעוט לשער זה לא שער שהגיע משום מקום. להבקיע מחוץ לרחבה אחרי מתפרצת זה לא שער שהגיע משום מקום. להטעות את השוער זה לא שער שהגיע משום מקום. כשחלוץ יורד אחורה למרחק של 35-40 מטר מהשער, מקבל כדור במצב שבו אמורים לבנות התקפה ואז פתאום בועט ישר לחיבור - זה שער משום מקום. מה לא מובן? שער משום מקום, זה שער שמובקע במצב כזה: תקפיאו תמונה שנייה לפני הבעיטה לשער, תבקשו מכל הצופים להמר בסכום של 10,000 ש"ח האם הכדור יהיה ברשת תוך שנייה וחצי מהמשך המהלך. אם רוב מוחלט של הצופים מחליט לשים כסף על "אין שער" - זה שער שמובקע משום מקום. אם אחרי ההסבר הזה אתם עדיין לא מבינים למה אני מתכוון - תהיו בריאים. כשמסי עובר 12 שחקנים ונכנס לרחבה - רגע לפני הבעיטה, אתם יודעים שהיא תבוא ואתם יודעים שזה כנראה גול. כשמסי מקבל כדור במתפרצת כשאין הגנה והוא 17 מטר מהשער - אתם יודעים שתבוא בעיטה ושיש סבירות גבוה שזה יגמר בגול. כשמסי מעביר שחקנים מטר מחוץ לקו ה-16 - אתם יודעים שתבוא בעיטה ושיש סבירות גבוהה שזה יגמר בשער. שאני אמות עכשיו אם לא מעל 90% מכם היו מופתעים ברמה כזאת או אחרת אם הייתם רואים בלייב את השער של זלאטן. הבן-אדם עמד 40 מטר מהשער! מי שאומר שהוא מצפה שזה יהפוך לשער בסה"כ שנייה וחצי מאוחר יותר הוא פשוט שקרן. כמה מכם חשבתם שרונאלדיניו פשוט יניח את הכדור בחיבור באותו שער בגשר? כל העולם ואחותו היו בהלם מהשער הזה בזמנו. למה? כי זה שער שהגיע משום מקום.