הליגה הצרפתית לא מתקרבת ברמתה לליגה האנגלית, וגם בליגה הזאת בנזמה לא ממש רשם מספרים מטורפים. הוא תמיד נמצא שם מקושר לכל הקבוצות עקב היותו 'הבטחה גדולה' - אך הוא לא עשה עדיין דבר או חצי דבר על מנת להצדיק את הסכומים שבליון דורשים עליו/הסכומים שריאל והיונייטד מוכנות לשלם. הדעה שלי לגבי בנזמה וריאל מדריד היא שאם הסכומים הינם כ"כ גבוהים (השוק איבד פרופורציה, אבל הוא עשה זאת עבור שחקנים מוכחים כמו רונאלדו וקאקה) - אין שום היגיון להביאו. עדיף לגדל את היגוואין. לגבי היונייטד, שתעשה את השיקולים שלה. אני כבר מינואר הייתי משוכנע שהוא יעבור אליכם הקיץ. השאלה היא כמו שנכתב שבהודעה שמעליי, היכן הוא ימוקם בהיררכיה. להוציא סכומים כאלה על שחקן שיהיה כינור שלישי לרוני וברבאטוב? מוזר לי.
בכל הקשור לרמה, אין לי ספק שבנזמה כבר שייך לרמה הזו. הוא בוודאי לא המוצר המושלם, אבל גם רוד לא היה כזה כשהוא הגיע אלינו, והוא היה מבוגר ממנו. הוא יודע לכבוש, הוא כבר התפתח יפה גופנית, הוא מהיר, הוא חזק. הוא יכול להיות אחד החלוצים הטובים בעולם (אני לא אוהב כינויים אינדיבידואליים כמו "הכי טוב בעולם"). כל השאר הם כמובן שיקול של המנג'ר. בתחילת העונה היינו בטוחים שפרגי יידע לתמרן בין רוני, ברבא וטבס. ובכן, זה היה מסובך ממה שחשבנו, ואחד מהם הוא כבר היסטוריה. ועם זאת, אני לא רואה מצב שבו פרגי נכנס לעונה עם שני חלוצים מוכחים בלבד, בטח אחרי שמכרנו את רונאלדו שהיה אופציה נוספת במרכז ההתקפה במקרה הצורך. וחוץ מזה, כמו שכבר אמרתי, יש לי תחושה שבנזמה הוא אחד השחקנים שפרגי פשוט לא ייתן ללכת למקום אחר, אם הוא יכול. עם כל החיבה לוולבק ולמאקדה, אחד יהיה בעוד כמה חודשים בן 19 והאחר עוד לא הגיע ל-18. שתי פציעות, ויש לך שני ילדים בחוד. כמה שהרעיון של לתת לילדים הזדמנות הוא טוב וחשוב, להפוך שני ילדים לחלוצים מספר 3 ו-4 שלנו זה צעד מהיר מדי. גם בהתחשב בכך שרק לפני כמה חודשים פרגי סירב לדבר על אפשרות שוולבק יישלח להשאלה כי הוא לא מוכן לכך פיסית ועדיף שהוא יתאמן עם הקבוצה הבוגרת וישחק פה ושם בלי לחץ. להקפיץ אותו למעמד של חלוץ שלישי נראה לי הרבה יותר מדי. וכן, אני מודע לכך שפרגי אמר לקאפלו שהוא עוד ייקח אותו למונדיאל הקרוב. פרגי אומר הרבה דברים. לא מאחורי כולם יש משמעות נסתרת לגבי כוונותיו העתידיות. וולבק ומאקדה יכולים להיות אצלנו העונה בתור חלוצים 4 ו-5, ועדיין לקבל דקות משחק יפות. בסך הכל בעונה שעברה קיקו אפילו לא שיחק בגביע הליגה, ההזדמנות שהוא לקח בשתי ידיים הגיעה רק לאחר מכן. וגם וולבק לא היה באנקר בהרכב במשחקים הראשונים. הם יכולים להתקדם בעונה הקרובה, להיות שחקנים קבועים במפעלי הגביע ולצבור דקות משחק מבלי שנהפוך אותם בעל כורחם לשחקני מפתח, כי חלוץ שלישי זה כבר דבר משמעותי. הרי גם כשקידמנו את הצעירים ב-95/6 והפכנו אותם לשחקנים חשובים יותר, זה היה אחרי שהם צברו כמות מכובדת של דקות משחק. בלי לספור, אני לא מאמין שלוולבק יש את מספר הדקות שהיו לסקולס, באט או נוויל בקיץ 1995.
אמיר, אתה כותב בעצמך שהתמרון בין טבז, ברבאטוב ורוני היה בעייתי. אז למה פתאום שתמרון בין בנזמה (שלא יגיע בכ"כ הרבה כסף על מנת לשבת על הספסל), ברבאטוב ורוני יהפוך קל יותר פתאום?. את טבז היה קל להושיב את הספסל כיוון שגם ככה עתידו במועדון אינו היה ברור, אבל בנזמה?. אני משוכנע שהוא יכול להצליח ביונייטד, אבל השאלה האם המחיר שלו שווה את הגעתו. האם לא עדיף לחפש אחר חלופות זולות יותר?.
שאלה ראשונה שבנזמה ישאל את עצמו(בהנחה שיונייטד באמת רוצים אותו) האם הוא מודע ויסכים לעניין רוטציה או היותו חלוץ שלישי במצבה, אם כן,יש על מה לדבר. בעניין הרמה,אפשר לקחת דוגמאות מפה ומשם שכל אחת הלכה הפוך, ואן ניסטלרוי מצד אחד וק'זמן נניח מצד שני. לגבי הגיל של וולבק ומקיידה,גיל של שחקן מעולם לא הפחיד את פרגוסון, יכול להיות שסקולס קיבל יותר דקות משחק לפני שעלה סופית לסגל הראשון אבל לעומת זאת בקהאם לא שיחק יותר מדי ובטח לא במשחקים כמו חצי גמר גביע אנגלי או גמר גביע הליגה,כמו וולבק למשל. ילדים הם אולי בגיל אבל אני חושב שעל המגרש הם הראו בגרות ופוטנציאל גדול שלפעמים חבל יהיה לעצור זאת מלהתפרץ רק בגלל עניין גיל או ניסיון והרי ככה פרץ למשל...בנזמה. כשרונאלדו עזב ולאחר מכן טבז הייתי משוכנע שעכשיו אין מצב שפרגוסון לא מביא חלוץ וכזה עם שם גדול יחסית ובלא מעט כסף, זו עדיין אופציה שיש לה הכי הרבה אחוזים שתתרחש אבל אני כבר לא אהיה מופתע אם זה לא יקרה בסופו של דבר או שיגיע חלוץ שאף אחד לא חשב עליו ולא אחד כזה שתמיד מקושר אלינו ויש לא מעט כאלה, אני גם כבר לא אהיה מופתע אם נפתח את העונה עם החלוצים שיש לנו כרגע בסגל.
רוני נקנה בשלושים עם הרבה פחות שערים ורזומה מבנזמה. נחשב לפרוספקט אדיר כמובן אבל הספיק לשחק עונה או שתיים בלבד בקבוצת הבוגרים של אברטון וכבש מספר שערים. לפי ההשוואה הזאת,ולאור אינפלציית הסכומים שמשתוללים,עשרים וחמש שלושים, נראה הגיוני...
the white pele רוני הגיע משום מקום,אף אחד לא חשב בכלל שיש על מה לדבר עם אברטון לגביו,אף אחד לא תיכנן עליו נכון לאותו הרגע עד שהתברר שניוקאסל קיבלה אישור לגביו, המחיר דאז היה כזה גדול בעיקר כי אנחנו היינו יכולים לו ומעבר לזה בכדי שאף אחד לא יתקרב למי שכל אנגליה ידעה,הכישרון הכי גדול שיצא מאז גאזה, זה לא הכי דומה לעניין בנזמה.
הדבר המצחיק הוא שדווקא בקהאם שיחק ב-1995 נגד קריסטל פאלאס במשחק הראשון בחצי גמר הגביע (ה-2-2). לא התרשמתי ממנו במיוחד במשחק הזה, והאמת שהדבר היחיד שזכרתי זה שהוא ניסה לכבוש מחצי מגרש. טוב, יותר מאוחר זה גם הצליח לו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx בסך הכל, גם בגלל פציעות, הילדים שלנו קיבלו די הרבה דקות משחק בעונת 94/95, ואפילו דקות חשובות. כשהגענו למשחקים המכריעים של העונה, חבר'ה כמו באט, נוויל וסקולס שיחקו לא מעט כדורגל כשהאליפות על כף המאזניים. אין לי ספק שזה עזר לפרגי להחליט לגביהם. לגבי החלוצים, אני לא אהיה נדהם במידה שנפתח את העונה עם החלוצים שיש לנו, כי אין לי ספק שנעדיף לתת להם הזדמנות מאשר להביא סתם מישהו to make up the numbers במידה שהשחקנים שאנחנו באמת רוצים לא יגיעו. אבל, אין לי גם ספק שיש לנו רשימה כזאת של חלוצים שאנחנו רוצים וננסה להביא. לא יילך, נראה. אבל אני לא מאמין שהתקבלה מראש החלטה ללכת על הילדים. REAL MADRID, קודם כל, השאלה היא מה זו חלופה זולה יותר. אם החלופה הזולה יותר היא טובה פחות, אז לא, לא שווה ללכת עליה. אתה מנסה להביא את הכי טובים שיש. אני לא מאמין שהיה קל לספסל את טבס בגלל הסיפור עם החוזה שלו, ועובדה שבסוף העונה הוא שיחק יותר מברבא כי הוא פשוט היה טוב יותר. גם תמרון בין רוני, ברבאטוב ובנזמה לא יהיה פשוט, אבל אני מאמין שזו בעיה שפרגי ישמח להתמודד איתה במידה שתהיה לו אפשרות לשים עליו את היד.
אני חושב שהשאלה הכי גדולה בנוגע לבנזמה היא מה שTHE STRETFORD END הציג. האם בנזמה יסכים להגיע לאולד טראפורד בידיעה שלפניו ברוטציה יהיו ברבה ורוני. בכלל, אי אפשר לדבר על חלוץ טופ קלאס שיגיע אלינו אם הוא לא יהיה מוכן להיות ברוטציה כחלוץ שלישי בסגל(אני פשוט לא רואה חלוץ פנוי בשוק שהוא יקדים את ברבה ברוטציה).
זה לא בדיוק אותו דבר רק בגלל שעל אנגלים משלמים יותר אבל עדיין, מדובר בחלוץ בן עשרים ואחד, עם ממוצע טוב של כיבושים, שלקח כבר אליפות, שמתדפק על ההרכב הראשון של צרפת, בעל ניסיון בליגת האלופות, שנחשב הפרוספקט ההתקפי הכי טוב שיצא מצרפת מאז הנרי ופרגי כבר שנתיים עושה עליו סקאוט.זה לא שווה פחות מעשרים וחמש. וכמו אז גם עכשיו-זה מחיר שאנחנו יכולים לו.
אמיר ע לא רק בגלל פציעות ואפילו עונה קודם לכן,שחקנים כמו ניקי באט וסקולס קיבלו דקות משחק ובאירופה ובמשחקים נחשבים בגלל החוק הזרים המטומטם של אופ"א, אז זה היה אילוץ,אני לא חושב שהמצב זהה כיום,יותר עניין של בחירה וגם לו טבז היה נשאר וגם אם נביא חלוץ רכש נוסף אין לי ספק שנראה הרבה יותר ובמיוחד מוולבק ולא פחות מזה,אני מקווה לזה, זה גורם לי להרבה יותר התרגשות ורעב מאשר חלוץ רכש, יש שחקנים צעירים שגדלו אצלנו,הם נראים כפוטניצאל גדול,תן להם לשחק, הם לא יאכזבו. the white pele אני לא נכנס לקטע של כמה כסף,אין פרופרציה ואין הגיון בשוק כבר ממזמן.
יש הבדל ידידי. הבעיה ברוטציה בעונה שעברה נגרמה בגלל שהיה לנו שחקן בשנה השנייה שלו בקבוצה, שחקן שכבר היה באנקר בנבחרת ארגנטינה כמה שנים, שזכה בתארים ושיחק באנגליה בשתי קבוצות. עם בנזמה הסיפור שונה, הוא יגיע כחלוץ צעיר משני החלוצים השניים וכחסר ניסיון בכל הקשור למשחק בליגה האנגלית. מעבר מליגה נחותה יותר לליגה הטובה בעולם לוקח זמן התאקלמות. בניגוד לטבז אני מאמין שבנזמה יסכים להיות כחלק מרוטציה, לעלות מהספסל אם צריך ולהלחם על כל דקת משחק. בנזמה לטעמי יכול להיות חלוץ חוד, טרגט מן ברחבה מהטובים בעולם. יאללה שרק יגיע כבר.
אני לא מסכים. הבן אדם כבר בגיל צעיר כל כך כיכב בהרכב של קבוצת ליגת האלופות לגיטימית, לקח אליפות, שיחק במדים הלאומיים של נבחרתו והשווי שלו כבר התנפח לממדים עצומים(לאחר הקנייה של רונאלדו וקאקא הכל יחסי כמובן), הוא לא יכול להגיע באגו יותר גדול ממה שיש לו עכשיו. אני לא מכיר את השחקן יותר מדיי ולא מכיר את האופי שלו אבל מנק' המבט הזו נראה שהוא לא יהיה מוכן להילחם על כל דקת משחק ככל שחקן צעיר שרוצה להוכיח את עצמו.
אתם שוכחים שבמיוחד העונה - הסבלנות והפתיחות של שחקנים לגבי ישיבה על הספסל תהיה פחותה מעונות אחרות. אין מה לעשות, כל שחקן שרואה את עצמו כשחקן סגל, שלא לומר אופציה לגיטימית בהרכב של נבחרת שהולכת לשחק במונדיאל בקיץ, יעשה כל מה שביכולתו כדי לא להביא את עצמו למצב בו הוא צריך להילחם בשיניים על דקות משחק. אני גם משוכנע שזה היה אחד הגורמים המכריעים בהחלטה של טבז לעזוב. הוא לא יכול להרשות לעצמו לפספס את דרום אפריקה.
משהו באיך שאתה רואה את כל העסק פגום לפי דעתי. אתה לא יכול להסתכל על זה כאילו שבנזמה נואש לעבור למנצ'סטר יונייטד. היונייטד היא אמנם השם הרציני ביותר שעלה אך גם שמה של ריאל מדריד עלה וגם האופצייה שהוא ימשיך בליון עוד עונה נראית לי לחלוטין ריאלית. כלומר, בנזמה אינו תלוי במנצ'סטר יונייטד ולמרות שהוא יודע שמעמדו שם יהיה נחות של ברבאטוב ובטח משל רוני - הוא אינו מגיע על מנת להיות שחקן ספסל. האופצייה שהוא ימשיך בליון מתאימה לשני הצדדים, בנזמה יודע שהשנה הראשונה בה הוא באמת ייבחן תהיה השנה הראשונה שלו מחוץ לליון והוא לא יכול להרשות לעצמו לקחת סיכון שכזה בשנת מונדיאל. מעבר של בנזמה לקבוצה גדולה לאחר המונדיאל זה הפיתרון האידאלי לפי דעתי הן מבחינת השחקן והן מבחינת הקבוצה. מדובר פה בעוד שנה של התחשלות בקבוצה וצבירת ניסיון - בטח שבשנת מונדיאל. ליון מצידה יודעת שאם לאחר עונה אפורה משהו של בנזמה השנה, עדיין ישנן קבוצות שמוכנות לשלם עליו כ-30 מיליון ליש"ט, לחכות עוד שנה בה הוא עשוי לככב במונדיאל - רק יעלה את המחיר שלו. לליון אין מה להפסיד.