ג'מברלין בכללי היה אולי השחקן הגדול אי פעם ששיחק כדורסל בשל הדומננטיות שלו. עד עצם היום הזה אין שחקן שכל כך דומננטי על הליגה כמו שווילט היה. אבל כותב הכתבה לא מסתכל על התמונה בצורה נכונה דיו. את רוב שנותיו נתן ווילט בפילדלפיה ולא בלוס אנג'לס. ללייקרס הוא נתן אליפות אחת בלבד. מנגד שאק הביא ללייקרס 3X, מה שאולי לא הופך את שאק לשחקן גדול מצ'מברלין, אך גדול יותר ללייקרס. לכן יונתן כהן כותב הכתבה טועה ומטעה.
ה-3 אליפויות של הלייקרס מתחלקות בדיוק שווה בשווה עם הכוכב הנוסף שהיה לידו. וכמובן יתר הצוות המנוסה שהיה איתם (הארפר, פישר, פוקס, הורי וכו'). שאק בלי כוכב נוסף לידו לא היה לוקח שום אליפות, מדבר גם על התקופה במיאמי כמובן.
זה נושא אחר. העלת כאן כתבה על החמישיה הגדולה ביותר של הלייקרס ותיקנתי את הטעות של הכותב. אם מסתכלים על הלייקרס נטו, הרי שהתקופה הקצרה של ג'מברלין בלייקרס לא מקנה לו מקום בחמישיה הזאת. מנגד מג'ק 5 אליפויות, קובי 3 אליפויות לבנתיים, ג'יימס הגדול 5, קארים 5 ושאק 3 נתנו קריירה ארוכה בלייקרס והשפיעו יותר היסטורית על המועדון מג'מברלין והאליפות הבודדת שהביא (גם עם צוות שחקנים די טוב). ג'מברלין, הסנטר הגדול בהיסטוריה, כן, הגדול ללייקרס, לא. עריכה: אגב לאציו מה אתה עושה ער? אתה עדיין מתפקד על שעון פלייאוף? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
נשמע הוגן למדי. שיהיה בהצלחה. כמו שאתה רואה גם אני מאופס טוב טוב לתנאי יום ולילה של גמר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
על דבר אחד אני חושב כולנו יכולים להסכים כאן, אורלנדו היא יריבה קשה יותר ללייקרס מאשר קליבלנד. NO ONE MAN SHOW ההרגשה שלי הלייקרס ב 7 משחקים
משום מה הגמר הזה מזכיר לי מעט את התחושה שלפני הגמר בין הפיסטונס ללייקרס ב2004, גם אז דטרויט הגיעו כאנדרדוגס מוחלטים בלי סופרסטאר מובהק(עם כל הכבוד למספרים המפלצתיים של הווארד, אני לא חושב שהוא כזה עדיין) אלא יותר עם הגנה ומשחק קבוצתי, אף אחד לא חשב שבילאפס, המילטון ופרינס יצליחו להתמודד עם הגארדים של הלייקרס ובסוף כמעט והיה שם סוויפ לפיסטונס. 4:1 לא יהיה פה לאף אחד מהצדדים אבל יש לי תחושה שהסדרה הזו תלך דווקא לכיוון של אורלנדו ב7 משחקים, אולי דווקא בגלל שכולם מצפים מקובי, גאסול ושות' לטייל עד לתואר.
סקאזור טומי, בחיי שבאתי לכתוב את זה. אני מאמין שזה ילך לאורלנדו בשישה משחקים. הם פשוט יותר טובים לדעתי ואני לא מחזיק יותר מידי מגאסול כאשר זה מגיע למאני טיים וגאסול המפתח של הסדרה הזאת לטעמי, בייחוד המיס-מצ' הדי נוח שיש ל עם ראשאד לואיס.
קצת עיסוק עד הגמר למי שחסר סבלנות: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1090278.html http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1090277.html
זה תלוי, אם מדובר על החמישייה של הלייקרס, אז שאק אמור להיות לפני ווילט, למרות שווילט בגדול שחקן גדול ממנו. שאק הסנטר הגדול בהיסטוריה של אל איי, אם אפשר להחשיב את קינג קארים ל-4. מג'יק זה באנקר, וקובי? ואוו, הוא נופל על המשבצת של ג'רי ווסט. קיבינמאט, אני מכניס את שניהם. גם ביירון סקוט היה צריך להיות שווה אזכור פה.
אם משחקים עם העמדות כמו שעשו עם קארים שעבר לעמדת 4, הייתי מזיז את ווסט ל 3 או את קובי ל 3 והנה לנו החמישיה החזקה של הלייקרס. שניהם שחקנים יותר מובילים מג'יימס ווארטי.
כל משחק חשוב בפיינלס, אבל משחקי הבית הם כמובן בעדיפות עליונה. אורלנדו פתחה את הסדרות גם מול קליבלנד וגם מול בוסטון, עם שתי ניצחונות חוץ מרשימים. אני מקווה מאוד שלא ניקלע לסיטואציה הזאת. אני מקווה מאוד שיהיו הפקת לקחים מהעונה הסדירה, ומהסדרה של אורלנדו מול קליבלנד- שראו עד כמה היא בקלות יכולה לחזור גם מהפרשים גדולים. אני די בטוח שאנחנו לוקחים משחק אחד לפחות מתוך השלושה באורלנדו, ואם נצליח לשמור על הבית אנחנו רגל וחצי אלופים, אבל זה הולך להיות קשה, קשה מאוד. אורלנדו קבוצת החוץ אולי הטובה בליגה, יחד עם...הלייקרס. זה שלנו השנה. שיגיע כבר 4 בלילה, רבאק.
אני לא חושב שלבית תהיה משמעות מכריעה. כבר ראינו בפלייאוף שקבוצות מחליפות חופשי את יתרון הביתיות ביניהן, אף קבוצה לא מצליחה באמת לשמור על הבית באופן מושלם, כך קרוב לוודאי יהיה בגמר הזה. אני משוכנע שהלייקרס יקחו משחק באורלנדו, השאלה היא מה אורלנדו עושה ב-2 המשחקים הראשונים.