מכבי חיפה 08/09: אלופת המדינה בפעם ה-11 בתולדותיה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by שגיא, Jul 8, 2008.

  1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    14,242
    Likes Received:
    2,433
    Gender:
    Male
    אלישע לוי נכנס באמצע העונה למלכוד. בקיץ, מסע השיווק של מכבי חיפה בפני אוהדיה היה שיתופם של השחקנים הצעירים ויצירת תשתית שתדבר חזק במאבקי האליפות בשנים הקרובות, תוך כדי כדורגל יצירתי, כמו שאלישע לוי דגל בו בבני סכנין. גם בצורה בה היה שותף להתפתחותם של מאור בוזגלו חמאד גנאים הציתה את הדמיון. קרה דבר ואיכשהו, במהלך העונה, למרות קבוצה בינונית, הקבוצה מצאה את עצמה בעמדה שממנה היא יכולה לרוץ חזק מאוד לאליפות, אלא שאז התחילה התסבוכת. מצד אחד, הרצון לתת אשראי לשחקנים כמו אייל גולסה ומוחמד גאדיר. מצד שני, מדובר בשחקנים צעירים מאוד. אמנם מוכשרים, אך כנראה עדיף מבוגרים יותר, שמאוזנים יותר מבחינה נפשית ואולי מתאימים יותר בשלב הזה כדי להאבק על האליפות.

    אם מכבי חיפה תמשיך בצורה הנוכחית ותזכה בתואר, אז אולי היא תיכשל מבחינת היעדים שהציבה לעצמה בתחילת העונה, שכן אף אחד מהשחקנים הצעירים שלה לא רשם התקדמות משמעותית השנה, אך היא תיקח אליפות ואין מתוק מזה. אם מכבי חיפה תיקח אליפות תול כדי שיתוף של צעירים, זה יראה על עוצמה ויכולת להישאר בצמרת כמה שנים קדימה ולבנות שושלת. וישנה עוד אפשרות, בה מכבי חיפה תמשיך בהתנהלות הנוכחית, לא תיקח אליפות וגם מצד שני לא תקדם אף שחקן לקראת השנים הבאות. במצב כזה, היא עלולה לצאת עם קרחת מבריקה.

    מה החלק של אלישע לוי בכל הסיפור? לדעתי, קטן משהו. במקרים כאלה, רק הבוס מחליט מה הוא רוצה. בתחילת כל עונה תמיד ישנה ישיבה בין המאמן לבעלים, בה הם מדברים בעיקר על הגדרת מטרות. לפי דעתי, אם יעקב שחר היה מודיע לאלישע לוי שהוא מעדיף להמשיך בדרך הטיפוח, גם במחיר של צניחה בטבלה, אז המאמן היה מיישר איתו קו. הבעיה התחילה כשיעקב שחר, כמו כל הקהל הירוק ואולי גם אפילו אלישע לוי, התחילו לראות שהצלחת נמצאת בהישג יד.
     
    Last edited: Mar 7, 2009
  2. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    21,635
    Likes Received:
    300
    Gender:
    Male
    אני לא מבין מה הקשר של התגובות שלכם?
    מי מדבר על הצעירים? מי מדבר על שחקן X או Y ?

    מדברים על אלישע לוי שנרדם במשחק. מדברים על קבוצה בלי שיטת משחק. מדברים על מאמן שצריך לקבל סימן משחקן כדי שיבין שהוא לא יכול להמשיך לשחק. מדברים על מאמן שצריך בעיטה בתחת כדי להתחיל ולחייות את המשחק.

    לסיכום מדברים על הפסיביות של אלישע, על החוסר גמישות שלו, על החוסר הבנה שלו בנוגע למערכים ובנוגע להצבת שחקנים במקומם הטבעי.
    בסכנין שמה החליט כרצונו, בחיפה הוא פשוט מפחד. מאמן שמפחד הוא מאמן חסר ביטחון בקיצור מאמן לא מתפקד.
    וזה בדיוק מה שמטריד אותי בנוגע ללוי.
     
    Last edited by a moderator: Mar 7, 2009
  3. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    זהו.
    יש לכם סגל גרוע? אל תצפו ממנו להצליח יותר ממה שהוא שווה. והוא הצליח יותר ממה שהוא שווה.
    מעמרי אפק כל אחד יותר טוב, אל תעשה ממנו איזה כוכב.
     
  4. אביעדדד Member

    Joined:
    Feb 1, 2009
    Messages:
    127
    Likes Received:
    0
    הסגל שלנו גרוע יחסית לסגלים שהיו לנו בעבר.
    מזה קשור לציפיות?
    כל הסגלים(חוץ מביתר ירושלים) הם סגלים דיי גרועים יחסית לעבר.
    לא זוכר מתי היתה ליגה יותר חלשה מהליגה הנוכחית.

    איפה ראית שאמרתי שעומרי אפק כוכב?
    הוא עדיף על חרזי גם בעמדת המגן
    ועדיף על בוקולי בצד ימין בהתקפה.

    זה לא שיש לאלישע מבחר שחקנים יותר טובים מאפק.
    ההתעלמות מימנו זה שערורייה.

    הסגל גרוע בגלל אותו אלישע לוי שהחתים שחקנים בינוניים מינוס.
    הביא אותו מסכנין 2 שחקנים בינוניים.
    לא החתים קשר אחורי שמשחק בהרכב הראשון של אייאקס(אותו קשר נבחן אצלו בפגרה)
    היה לו היזדמניות להחתים חלוצים והוא לא החתים.

    חוץ מזה שאלישע לוי הוא לא מאמן כדורגל טוב. נקודה.
     
    Last edited: Mar 7, 2009
  5. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    הליגה לא כל כך חלשה, היא פשוט אפורה.
    כמה שחקנים אלישע החתים? קולמה שכל הליגה רדפה אחריו או קרופניק שנחשב לגניבת השנה עד לפני חודשיים? גולסה בן 17, אף שחקן בגיל הזה לא אמור לשחק בהרכב של קבוצה אחרת הוא ייפול באותה מהירות שהוא עלה.

    צריך לדעת שיש שנים שהקבוצה הולכת אחורה, ואם בשנים האלה אפשר להצליח אז למה לא.
     
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,614
    Likes Received:
    6,332
    קשה לי לדבר על השנים האחרונות כשלמעשה לא יכולתי לעקוב אחרי הקבוצה, אבל ממה שאני רואה מהם השנה, מכבי חיפה בהחלט לא קבוצה שתוכל בקפריסין לגבור על מנצ'סטר יונייטד (אפילו אם נדמה לי המשחק ליונייטד לא היה חשוב).

    הליגה השנה חלשה, על זה כל האוהדים צריכים להסכים לא משנה אם הם ירוקים, צהובים, כחולים או כל קבוצה אחרת. מכבי חיפה קיבלה המון הזדמנויות לברוח לליגה, אבל בכל פעם נכשלה מחדש. לדעתי בית"ר היתה זו שצריכה לפרק את הליגה כך ממבט זה לדעתי העונה הזאת בנתיים הצלחה, לא? שכחנו כבר את התכניות הגדולות של מכבי ת"א?

    הבית"ר של ארקדי היתה צריכה לשחק בליגת האלופות, אבל בסופו של דבר הושפלה ע"י קבוצה פולנית 'לא רצינית' (אני עדיין זוכר את הצעקה של בנאדו...). שניידר הביא למכבי ת"א את ה'כוכב הכי גדול בכדורגל הישראלי' אחרי ריב מתוקשר של האבא לבין 'נסראללה' בעליה של מכבי חיפה(לעולם לא צריכים לסלוח לאדון בוזגלו על ההשמצות הדיבליות שלו).

    מכבי חיפה לדעתי בכלל לא הוכנה בשביל לזכות לתואר ויעקב שחר סירב אולי בצדק להכנס לפסטיבל הבזבוזים האינסופיים בכדורגל הישראלי. רצה הגורל ושתי הענקיות האחרות התמוטטו (למרות שבית"ר כנראה התאוששה יפה) ומכבי חיפה פתאום הובילה במשך שבועות את הליגה שלנו.

    אני מסכים עם העניין שהקבוצה הזאת בינונית, אבל אני מדגיש שהתכנית לא היתה אליפות! . חוץ מעניין איינו שהיום כוכב עולה רציני בקבוצתי אייאקס (סליחה, היא תמיד תהיה במקום הראשון) אני לא חושב שההחלטות של מכבי חיפה כל כך מוזרות.

    אין ספק שאלישע לוי לא בדיוק מאמן צמרת בליגה הישראלית, אבל אם וכאשר הקבוצה תזכה באליפות (והיא עדיין מובילה את הטבלה אז למה לא?) חייבים לתת למאמן קרדיט.
     
  7. ManUtd Fan Member

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    3,278
    Likes Received:
    26
    אני מזכיר לכם שבתחילת העונה לא חשבנו בכלל על אליפות אלא לכל היותר על מקום באירופה. אז כן, זה השתנה בגלל שאנחנו מוצאים עצמינו במקום הראשון, אבל צריך לתת את הזמן לאלישע. צריך לתת לו זמן לשנות את התפיסה שהדרישות והלחץ גדולים הרבה יותר במכבי חיפה. זה לא תהליך של שבועות אלא של הרבה הרבה יותר מזה וכנראה שהוא עדיין לא הבין את זה. במוקדם או במאוחר הוא יבין את זה, ואז חיפה תתחיל לשחק טוב יותר. אז כן, יכול להיות שזה יהיה מאוחר מדי אבל לפחות נדע ששנה הבאה יהיה הרבה יותר טוב.

    לפטר את אלישע זאת לא אופציה מבחינתי. לא צריך לפטר אותו אחרי עונה אחת (בטח שלא כזאת, בין אם נזכה או לא נזכה באליפות) ואני בטוח ששחר יודע את זה טוב מאוד. אם הוא נתן את הזמן לרוני לוי, הוא בטוח יתן את הזמן לאלישע. וזה מה שצריך, לתת למאמן לעבוד בראש שקט. אם יפטרו אותו, המאמן הבא יכול להיות לא יהיה מתאים ואז גם אותו יפטרו וכן הלאה. חיפה ידוע כאחת ששומרת על יציבות בעמדת המאמן, וזה טוב מאוד וזה בדיוק מה שצריך. חוץ מזה, את מי כבר נוכל להביא?
     
  8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    21,635
    Likes Received:
    300
    Gender:
    Male
    אנשים מאבדים את הראש כי חיפה בפיסגה. דבר זמני לגמרי עם אלישע לא יתעורר מחלום הקיץ שלו.
    בעונה כ"כ גרועה של ביתר, מכבי והפועל אין זה פלא שפתאום חיפה ונתניה למעלה.
    הרי מלכתחילה התוכניות של חיפה היו מקום שלישי ומעלה, אז מה הפלא?

    מהנימה הזאת זה בזבוז שחיפה לא ניצלה את היכולת שלה באופן טוב יותר כדי להיות בפער גדול יותר.
    כל מי שמתעלם מזה בסיסמה זה או אחרת מתעלם פשוט מהמציאות.
     
  9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    17,976
    Likes Received:
    0
    אמנם לא הסכמתי עם לירן עד לפני חודש,אבל מה לעשות..לירן צדק.
    אמנם אני לא מסכים עם הכל,אני לא חושב שאלישע קופא במשחק אלא פשוט בכלליות בנוגע למשהו מסויים,שיטת המשחק שלו שלא מתאימה מול כל קבוצה.
    אלישע נכנס לפאניקה קצת והראה שחיפה קצת גדולה עליו לכרגע.
    ההחתמה של אנדרסון ווסט הייתה ידועה מראש בתור רכישה גרועה אבל אלישע היה בפאניקה מ-2 משחקים גרועים של קרופניק.
    אני עדיין אתן לו הזדמנות אבל לאט לאט זה לא נראה טוב.
     
  10. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    מכבי חיפה של היום לא מתקרבת בתקציב שלה לחיפה שניצחה את מנצ'סטר.
    רצה הגורל ומדי פעם יוצאת לנו אלופה שהיא באמת חיבור יוצא דופן בין שחקנים, בתוספת עם מזל גדול בבחירת שחקנים זרים, וישראלים בשיא כושרם ואנחנו מקבלים קבוצה שמסוגלת לעשות דברים גם מחוץ לליגה שלנו.

    חוץ מזה, אל תסתכלו על הליגה שלנו בתור כזאת חלשה. היא אולי לא מהנה לצפייה כמו פעם אבל הקבוצות לא מצליחות פחות באירופה, השחקנים שיוצאים החוצה לא מצליחים פחות אז כנראה שהרמה היא אותה רמה.
     
  11. FC_Bayern Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    1,305
    Likes Received:
    0
    ודאי שהסגל של מכבי חיפה לא יהיה סגל נוצץ, כי המטרה של הקבוצה היא להשביח בשנים הקרובות את הצעירים. אתם בטח לא מצפים מגולסה, גדיר, ואפילו ראנספורד להיות תותחני ליגת העל בעודם בני 18.
    מכבי חיפה בתהליך בנייה, אז נכון שגם השנה תהליך הבנייה הזה בינתיים מספיק למקום 1 (וזה רק בגלל שיש פה ושם כישורים נחמדים של כמה וכמה שחקנים, בעיקר קטן) אבל אסור לשכוח שהמטרה בסופו של דבר- היא לבנות קבוצה עם שלד ישראלי מוכשר ומצוין שהרבה סוכנים באירופה יפקחו עין עליו כבר בעוד שנתיים-שלוש. עד אז, אין בכלל מה לדבר על חיפה דורסנית.
     
  12. FC_Bayern Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    1,305
    Likes Received:
    0
    חזרתי עכשיו מקרית אליעזר- עוד תצוגה בינונית של הירוקים, אבל לפחות לוקחים 3 נקודות במאבק הצמרת, מה שהיה מאוד חסר לנו לאחרונה.
    מאוד שמחתי שראנספורד כבש. אז נכון, הוא לא שיחק משחק גדול, אבל לפחות את הגול הוא שם, ואני מקווה שזה יוצא אותו לדרך חדשה.
    עומרי אפק היה פנטסטי מהרגע שנכנס, ומראה לאלישע שהוא יכול להיות דווקא יותר יעיל כקשר התקפי על אגף ימין.
    ארבייטמן פשוט חושך, לא רוצה להרחיב.

    ירוק עולה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
     
  13. AVISEY Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    676
    Likes Received:
    0
    שמתם לב לשלושת המחזורים האחרונים ? חיפה-מקום 2, מקום 3-חיפה, חיפה-בית"ר,

    מה אתם אומרים ? בסוף העונה נחגוג נגד האלופה היוצאת בקריה ? ליגת העל שלנו הולכת להיות מעניינת מכפי שחשבנו , רמה נמוכה או לא , זה מה שהליגה הזאת צריכה, תחרות !
     
  14. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    הרבה יותר מותח לעשות את המשחקים בין הגדולות באמצע הסיבוב ובסוף שכל קבוצה תהיה תלוייה בעצמה.
     
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,614
    Likes Received:
    6,332
    מסכים עם קודמי, 3 משחקי צמרת בסוף הליגה יכולים גם להיות משחקים על הנייר. בכל מקרה אני מאמין שהמתח יישאר עד סוף העונה ואולי קבוצה זו או אחרת עושה הקפת אליפות רק במחזור ה-33. בשנתיים האחרונות ההכרעה בהולנד הגיע רק במשחק הליגה האחרון ומניסיון אני יכול להגיד שזה יום עם הרבה עצבים ומתח. (ובמקרה שלי הרבה עצב שנתיים ברציפות...)