אני לא מבין, איך יש עוד אנשים שמסוגלים לתת את קולם ל-3 המפלגות הגדולות, השילוש לא קדוש בעליל ביבי-לבני-ברק? האם הם עד כדי כך עיוורים וחרשים שלא שמו לב לכל המעשים המגונים שאנשי המפלגות האלה עשו במדינת ישראל ובציבור הישראלי לאורך כל השנים? אולי הגיע הזמן שתעזבו כבר את כל הזבל הקבוע הזה ותתנו צ'אנס למפלגות ואנשים חדשים, כאלה שהלכלוך והזוהמה של הפוליטיקה הישראלית עוד לא דבקו בהם? הרי מהליכוד א', ליכוד ב' והעבודה אנחנו יודעים בודאות מה נקבל - שחיתות, כסאולוגיה ודישדוש. לטובה הם בטוח לא יפתיעו אותנו בשום צורה, אז למה להצביע להם? אני אתן את קולי לירון ידען ומפלגת אור (שמשום מה לא מופיעה בסקר המוזר שלכם) למען חברה חופשית, הומנית ושוויונית יותר, חברה נטולת כפייה דתית, ומערכת חינוך ממלכתית אחת ויחידה שתחנך לערכים אלה. מפלגת אור http://www.orr.org.il/orimages/logo.Xxx
כן,לא יהיו דתיים במדינה,נעשה להם טרנספר ואז?מה עם הפלשתינאים?איראן?הכלכלה? אני אומר תעשה ככה,שים כרית איפשהו,ולך לישון על האף.
חוזר כמה עמודים אחורה... קייזר - היום דיברתי עם פעילים של מרץ והאמת שהם הסכימו עם דבריי בנושא האלטיסטיות שהמפלגה משדרת והם טוענים שזו בעייה שעולה בקרב הרבה מצביאים פונטציאלים שלהם, מנגד הם הציגו בפניי דברים בנוגע לפעילות שלהם בכנסת שלא הכרתי, אך עדיין לא הייתה להם תשובה לתמיכת המפלגה בחלק מהמהלכים הכלכליים האנטי סוציאליסטים של ביבי, בניגוד להתנגדות המתמדת של חד"ש לחוקים אלו. יכול להיות שאני פוסל מראש ולא בצדק, אבל אני לא יצביע למפלגה הזו למרות המצע המשכנע (לדעתי), בגלל ההתנהלות והזיג זג החברתי. דנידין - מכבד את דעתך אבל נראה לי שאתה לא מכיר מספיק את פועלה של חד"ש בנושא החקיקה. גם אחרי שתמר גוז'נסקי (שאין לה תחליף) פרשה ממשיכה חד"ש להיות מהמובילות (אם לא המובילה) בנושאים חברתיים שונים וחשובים. במידה ואתה מעוניין יותר מאוחר אני אעלה קישורים (אם אמצע כמובן) לכל החקיקות של דב חנין (אחד המחוקקים המצטיינים, רובם בתחום הסביבה אמנם), של ברכה ושל סוייד. לא חושב שיש מפלגה אחרת שנושאת את הדגל החברתי ברציפות וללא זיג זגים כמו חד"ש. מנגד יש לי בעייה עם התנהלות המפלגה בנושאים שונים, בעיקר חוסר הביקורת העצמית. מבחינתם יש להם מונופול על האמת וזה מפריע לי מאוד. אך לצערי זה מה יש כרגע מבחינתי ולכן 99% שזה הפתק שאשים.
שאומרים שאנחנו מתנהגים כמו נאצים (אני שומע את זה לא מעט) לא מתכוונים שאנחנו=נאצים או ישראל=גרמניה. מתכוונים לזה שיש קווי דמיון, יש הרבה קווי דמיון בין ההתנהגות היום של ישראלים ושל המדיניות לבין המדיניות הנאצית גם אם לנו כישראלים קשה לקבל את זה. כמובן שהסיבות שונות ואולי אפילו מוצדקות, אך אנו לעתים חוזרים על פעולות שהם עשו (פחות מבחינה מדינית, כי אנחנו עוד מתחשבים בערבים בהרבה מקרים (למשל עיתונות, חקיקה וזכויות). קווי הדמיון באים לידי ביטוי בעיקר בהתנהגות של החברה הישראלית והמחשבות של רבים בישראל. כמו שאמרתי, שמשווים בינינו לנאצים לא עושים השוואה אחד לאחד, אלא מתכוונים לכך שיש קווי דמיון. בתור אחד שמתעניין מאוד בשואה, ביקר בפולין, ומנסה בכל פעם מחדש לחשוב כנאצי (מאיפה בא כל הרוע הזה), עדיין לא קיבלתי תשובה איך חושב אחד כזה ומה האידיאולוגיה הזאת עשתה לו, לכן בכל פעם אני שומע דברים שמזכירים לי את הדברים הנוראיים שקרו לפני כ60-70 שנה ואני חייב להתייחס לזה.
תענוג לחזור ולראות אותו דבר והרבה מאותו הזבל. לגבי העניין הנאצי, שוב, שהחיילים שעושים עבודה מאוד קשה בגבולות, אין ספק בכלל בכך, עוברים להתעללויות לא נחצות תוך כדי הרצה של דאחקות, אז השנאה והגזענות עלתה להם לראש. וכן, זה מאוד מזכיר מה שגרמנים עשו ליהודים בגרמניה לפני השואה. השפלות דומות אחד לאחד. לגבי זה שיש פה רוב גזעני (כמו גם בעם כולו) לגבי הערבים, זה לא משאיר אותי עם פה פעור. הדבר ידוע, והרוב כאן לא גברים כמו צחי להודות בזה חד וחלק בלי סיבונים וזיבולי שכל. אם הייתם גברים לא הייתם מתחבאים מאחורי מילים ופשוט אומרים שאתם שונאים ערבים ומודים שבני אדם יכולים להיות גזעניים (כמו בכל מקום אגב). לפחות אל תתביישו במה שאתם.
איך אדם יכול להודות בכך שהוא שונא ערבים? כי גם אם תרצה מאוד זה לא יתאפשר. כי בדיוק בכל חברה יש פאקים. אני כלשונך מוגדר כשונא ערבים,וכן לא הייתי מתנגד לפתור את בעית הגבולות בכל מיני דרכים. אבל מצד שני יש לי מספר חברים ערבים שהם אנשים טובים מאוד. ככה שאדם אינו יכול להיות "גזען" במלואו. גם אתה חביבי גזען. כי מטבע האדם הוא לא להכיר בשונה ממנו. אתה אולי פחות מקצין את זה אבל איו אדם אחד בעולם כולו שאינו גזען ברמה מסויימת. מה שאני לא מבין,זה למה אוייבך קודמים לעניי עירך?
עוד "צדיק" בסדום הולך בדרך הישר, בדרך של צחי ומודה באמת. אני מאוד מעריך את זה שתדע. לגבי השאלה שלך: אני לחלוטין לא באף צד. אני שירתתי בצבא כלוחם, אני אוהב את המדינה שלי, מאוד אוהב את המדינה שלי, אבל שהיא או אחרת לא עושה משהו שנראה לי בסדר, אני מעביר ביקורת.
http://israel.kieskompas.nl/language/he/ לכל הקולות הצפים. זזה יעזור לכם להחליט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אתר גאוני טוקסין, תודה! היתה לי התלבטות בין כמה מפלגות עם עדיפות קלה לאחת מהן וזה אכן אושש את הבחירה שלי באותה מפלגה.
לדעתי היה צריך להפריד בין השתיים. בלד קיצונית יותר והייתה צריכה להיפסל, הדיבור של זאחלקה פשוט בזיוני וכפוי טובה למדינה. אתר נהדר טוקסין אבל לא חידש לי הרבה, אני קרוב לעבודה ולקדימה ברוב הדברים. במרצ רק בתחום החברתי והדת.
האתר נחמד אבל שאלות כלליות מדי ובמיוחד שבכל שאלה יש תת נושאים. הדעות המדיניות שלי נוטות לכיוון הליכוד וימינה, הדעות החברתיות שלי נוטות לכל הצדדים,תלוי על מה מדובר, מה עושים?מה עדיף?
דעה מדינית זה הדבר הכי חשוב במדינה הזאת. דנידין, אתה מוזמן להתכחש כמה שאתה רוצה, אבל במגילת העצמאות של המדינה שאתה חי בה כתוב "מדינה יהודים", עם ביסוסים על התנ"ך.
זה רק אני או שאתה בוחר איזה חלקים מועדפים עליך במגילה? # מדינת ישראל תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה. # מדינת ישראל תהא מושתתת על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל. # מדינת ישראל תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין. # מדינת ישראל תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות. # מדינת ישראל תשמור על המקומות הקדושים לכל הדתות.