הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

  1. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מצטער להכנס באמצע, אבל רק משהו קטן:

    שלום לא עושים עם חברים, אלא עם אוייבים. אנחנו והם לא חיפשנו אהבה פיתאומית שחתמנו על השלום, אלא שקט ואי שפיכות דמים. פה השגנו את המטרה עם מצרים וירדן, לכן הייתי מרגיע עם המחשבה הגזענית. גם מהצד שלנו אין אהבה כלפיהם אחרי ההסכם.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏18/1/09
  2. THE STRETFORD END Member

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    20,005
    לייקים שהתקבלו:
    0
    דנידין
    בסדר,שלום עושים עם אוייבים,תשמור את הסיסמאות למקום אחר,
    כתבתי,לא רוצה שלום,לא מאמין בשלום עם ערבים,רוצה הסכם וזהו,אנחנו פה,הם שם ורק שיעמדו בהסכמים ושלא ישלחו עלינו טילים,
    אם הם יעמדו בזה,אנחנו לא נכניס צבא ונסכן חיילים שלנו לשום שטח שיצאנו ממנו.
     
  3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אבל את הנקודה החשובה אתה שוכח רפאל ושהדברים האלה צריכים לצאת רק כשהלחימה תיפסק.
    ממש, אבל ממש אין לי בעיה לא לדעת מה קורה בעזה בכל רגע נתון אם זה מאפשר לצבא לעשות את תפקידו. חופש עיתונות? בוודאי, אבל לא בכל מחיר ותחת הגבלות מסויימות.
    מה כל כך שפוי ונפלא בלדווח על חוסרים של הצבא בזמן אמת? להוסיף חטא על פשע ולגרום דמורליזציה? שיתקנו את זה, חד וחלק, והדברים האלה הם דברים שאותו א' צריך לומר, לא לומר - לצעוק! מול הממונים עליו.
     
  4. samoel Member

    הצטרף ב:
    ‏11/3/07
    הודעות:
    2,517
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כשכל המקטרגים העיתונאים האלה ביקרו את הליכוד על כך שהם נכנסים עכשיו לפוליטיקה, הנה עמד לו רובי ריבלין וככה בין לבין בזגזוג עם הישרדות שמענו אדם שצודק בטענה שנסיגה חד צדדית הייתה בשביל ב"חברינו" יקפצו על המציאה ויחיו חיים שקטים וכך גם אנחנו. אך לא כך הדבר כי חמאסטן קודם כל עסוקה בלגמור עם ישראל רק אח"כ לדאוג ליושבי עזה. כדאי שהעולם הדביל הזה יבין שישראל עושה מצווה עם המלחמה הזאת ומאידך, כדאי ורצוי לדעתי להעמיק את הפעולה, לא לא נצליח למוטט את חמאס, הוא יתמוטט כבר מעצמו, אבל אם אנחנו כבר שם: "עניי עירך קודמים" כך שמעתי גם בין לבין, אזי - בואו נתפוס פיקוד על פילדפי.
     
  5. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הכי קל לדבר מהאופוזיציה ולבקר את הממשלה. זה תמיד היה ככה. אבל בשטח יש לחץ בינלאומי גדול על ישראל להפסיק את הלחימה וגם אין עוד הרבה מקומות להישגים לפי מה שכמה גורמים טוענים. הסכם? קל להגיד הסכם ואני בטוח שהאינטרס של ממשלת ישראל הוא להוציא לפועל את המהלך הכי נכון שאפשרי במציאות כרגע.
     
  6. y56kh Member

    הצטרף ב:
    ‏17/5/08
    הודעות:
    1,357
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לפני זמן קצר שוגרו רקטות אל עבר ישראל.
     
  7. Number 8 Member

    הצטרף ב:
    ‏19/2/07
    הודעות:
    9,977
    לייקים שהתקבלו:
    1
    אני דווקא חושב שנצירת האש היא החלטה טובה. כל היעדים הושגו - פגענו קשות בחמאס, הרגנו עשרות מחבלים, פוצצנו עשרות מנהרות,אפילו לקחנו כמה שבויי חמאס והחזרנו את כוח ההרתעה ובגדול. בקיצור, ניצחנו ובגדול, והמטרות הושגו. לפי דעתי אי אפשר לחסל סופית את החמאס אלא רק להקטין את הכוח והמערך שלהם, ואת זה עשינו בהצלחה רבה. המשך המבצע היה גובה עוד קורבנות אצלנו ולא היינו יותר מדי מתקדמים ולכן ההחלטה נכונה.

    עכשיו אנחנו הטובים והחמאס הם הרעים(היינו ככה תמיד, אבל העולם ראה אותנו ההפך). אנחנו נצרנו אש, ואם החמאס ימשיך לירות, העולם יראה בו כאשם למצב בעזה. פנינו לשלום, ממשלת ישראל עושה הרבה כדי להשיג שלום והחמאס ממשיך בשלו, וכך אנחנו יוצאים הטובים בכל הסיפור. רק לפני זמן קצר ראשי הממשלות של בריטניה, צרפת, גרמניה ואיטליה הבטיחו סיוע בכל מה שנצטרך כדי לחסום את העברות הנשק מאיראן וסוריה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏18/1/09
  8. SkiMan Member

    הצטרף ב:
    ‏19/6/06
    הודעות:
    1,758
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הפסקת אש חד צדדית החל מ-2:00 בלילה. החלטה טובה מאד וגם היה ברור שתגיע, הגיע הזמן להפסקת אש.

    אהוד ברק בעוד נאום מרשים. אבל מעבר לנאומי הניצחון היפים (חבל שמסכמים עוד לפני שנגמר באמת) צריך לזכור שהתוצאות יבחנו בימים הקרובים אם אכן חמאס יפסיק את האש שלו ובחודשים הקרובים אם אכן יהיה הסדר ראוי בציר פילדלפי.
     
  9. פרנקו בארזי Member

    הצטרף ב:
    ‏7/2/08
    הודעות:
    1,459
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הפסקת אש חד צדדית זאת ההחלטה הכי מטומטמת מאז הנסיגה החד צדדית.
    ואם לא ישנו אותה בקרוב היא תוביל לאותה תוצה שהביאה הנסיגה החד צדדית.
     
  10. y56kh Member

    הצטרף ב:
    ‏17/5/08
    הודעות:
    1,357
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כנארה שעד 2:00 בלילה החמאס רוצה לשגר כמה שיותר רקטות.
     
  11. דנידין Member

    הצטרף ב:
    ‏6/4/07
    הודעות:
    8,670
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם הפסקת אש בעוד חודש לא הייתה עושה הבדל גדול. הוחלט על הפסקת האש כנראה כי לא מוצאים עוד הרבה מקורות מסתור של נשק ולכן גם עוד חודש של מלחמה לא היה באמת עושה הבדל כה גדול.

    במילים אחרות: בשבועיים מלחמה נוספים היו מחסלים יותר ילדים מאשר נשק. צריך לדעת מתי לסיים בזמן ואני מניח שזה די הספיק והעביר את הנקודה.

     
  12. פרנקו בארזי Member

    הצטרף ב:
    ‏7/2/08
    הודעות:
    1,459
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אם יצאו לכל המבצע הזה ולא יצאו ממנו עם הפסקת אש דו צדדית למינימום שנתיים כולל פיקוח על המעברים וכוח בינלאומי בעזה לא עשו פה כלום.
    כל החיילים המתים והפצועים היו לשווא. כל ה400 חפים מפשע בערך הפלסטינים היו לשווא.
    זה כל כך מעצבן.
     
  13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏7/9/04
    הודעות:
    24,805
    לייקים שהתקבלו:
    335
    אני לא בטוח שלא ניסו להגיע להסכם שבוא מעורבים גם גורמים מבחוץ. הרי גם הצרפתים, גם המצרים ואחרים עזרו לנסח הסכם שירצה את ישראל, אך כנראה שזה לא הושג כי לא יתאפשר. יש לי הרגשה שאנחנו לא יודעים הכל (כמו תמיד אגב). אנחנו רק חושבים שאנחנו יודעים את כל הפרטים, אבל אנחנו כנראה, כרגיל, יודעים מעט מאוד ממה שבאמת קורה.

    בואו לא נהפוך את הדיון לועדת הקבינט, כי אנחנו לא מודעים באמת לפרטים. אפשר יהיה לגבש דעה אחרי שנראה מה יהיה המצב בעוד כמה ימים. יש סיכוי שמחר חוזרים לעזה, מי יודע.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏18/1/09
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/7/08
    הודעות:
    27,617
    לייקים שהתקבלו:
    6,332
    יצאנו למלחמה, הכרזנו על הפסקת אש חד צדדית ומה עכשיו? בארץ אני נחשב לאיש שמאל, אבל אחרי שמשווים פה ברחובות (ערבים והולנדים מהשמאל כאחד) אותנו לברברים חסרי רסן שבמקרה הטוב פושעי מלחמה ובמקרה הגרוע ה'נאצים החדשים', אני מדבר עם הרגש.

    אם אשאיר בצד את הרגש מה הרווחנו? לדעתי היה הכי חשוב לנו להחזיר את אבו מאזן לתמונה. נכון, האיש מחבל לא פחות קטן, אבל הוא 'חזר בתשובה'. למה ישראל לא חייבה את הרשות לשלוט בעזה? תקנו אותי, אבל אנשי הפתח לא בדיוק יותר חברים כאלה טובים של החמאס. ההפיכה הברברית של החמאס בעזה לדעתי מאד פיצל את האחדות הפלסטינית. משום מה הגדה נשארה בכל השבועות האלה מאד שקטה, לא היו התפרצויות אלימות במיוחד.

    אמרתי את זה כבר לפני המלחמה ואגיד את זה עכשיו עוד פעם, לדעתי אירן היא עדיין הבעיה הגדולה שלנו באזור. אובמה כן או לא, ברגע שאחמדינג'ד ממשיך בשלו סביר להניח שהמלחמה הבאה תהיה באירן. בשלושת השבועות האחרונות שיניתי לגמרי כיוון ולמרות שאין בי שום טיפת אהדה למחנה הימין בארץ ההפגנות האלימות והדברים הקשים שקראתי באינטרנט על ישראל והיהודים די משנים לי את התמונה.

    אני מקווה לשקט, אבל אני מאד חשש לעתיד. גלעד שליט לא יחזור בקרוב ואם כבר יחזור אני יוצא מההנחה שנקבל אותו בארון. לדעתי אין לנו קלפים שהחמאס מעוניין בהם, ברגותי? הוא איש פתח. מי עוד נמק אצלנו בכלא? אני מאד מקווה שאני טועה, אבל אחרי שעמדתי שנים במאת האחוזים אחרי מפלגת העבודה ומנהיגיה לי נמאס מ'תהליך השלום'. מתי התחלנו עם זה? 1992? העולם הערבי לא רוצה שלום כי הם זקוקים לנו בשביל שהשלטונות המדכאים שלהם נשארים מחוץ לטווח של הקנאים המוסלמים. מובארכ מדכא כבר שנים את הקיצונים המוסלמים, אבל אנחנו ה'בעיה' במזה"ת.

    שוב פעם, אירן היא כרגע המדינה הגדולה ביותר ששלטונה צריכה להעלם. סוריה עושה הכל בשביל קצת כסף וברור לי שבלי אירן היא פתאום תתחיל לדבר אלינו בשפה אחרת לגמרי. אני מקווה שאירן תהפוך לאיום אמיתי לארה"ב, אבל בטהרן לבטח מודעים שלארה"ב אין הרבה כסף לעוד מלחמה. אז מה יקרה? לצערי נפגש פה בעוד תקופה כלשהי...אני רק יכול לקוות שהערבים ימשיכו פה להתפרע ושהימין תתחיל לנקות את היבשת כי אולי לא אכפת להן מהשנאה ליהודים, אבל כל חמומי המח שקראו פה ברחובות הולנד "חמאס, יהודים לגז", הם אלה שההולנדי הממוצע כבר נמאס מהם. לשמחתי לא ראינו פה הפגנות של מעל ל-1500 ערבים עם אנשי שמאל אנטישמים. בסופו של דבר אין ספק שיש בעיה באירופה עם האנטישמיות, אבל לעומת בלגיה, אנגליה ואפילו מדינות סקנדינביות, פה בהולנד לא תקפו בתי כנסת או מבנים חשובים אחרים.

    אני מקווה לשקט, שקט לכולנו...
     
  15. AW forever Member

    הצטרף ב:
    ‏31/3/06
    הודעות:
    7,285
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני אתייחס ברשותך רק לנקודה הזו כי ממהר לעבודה:
    זה שזו דעתך זה טוב ויפה (או יותר נכון רע ומכוער), החוק במדינת ישראל חושב אחרת- אסור להרוג אף אחד ללא משפט, ובטח שלא ע"י ריצוץ הראש שלו באבן. ד"א, האיש שביצע את הריצוץ הזה הוא היום חבר כנסת מטעם הליכוד (אהוד יתום), עוד תעודת "כבוד" למפלגה הזו.
    אני לא אומר שזה מה שצה"ל עושה בוקר וערב בעזה, אבל ללא עיתונות הרבה יותר קל "להיסחף" לפעולות חסרות גבול ונפשעות שכאלה.