אז זהו, שהם הוכיחו הפוך. כשהם קיבלו שטח לגור בו ולחיות בו כמו כל עם בעולם, באיזו דרך הם בחרו, בדרך ההידברות או בדרך הטרור? כל פעם תמציאו תירוץ אחר למה צריך להמשיך לעשות הסכמי שלום. ערפאת היה משוגע ששלט בהם, אחר כך הם בחרו בחמאס כי... כי הבחירות זויפו, או כי החמאס מחלק סוכריות בבתי חולים. הדרך היחידה לרסן אותם זה אם כשהם ידעו שעל כל קסאם שהם יורים הם מאבדים פי עשר. ואגב, AW Forever, מי ישמע, הפגנה של עשרת אלפים איש. בתקופת התתנתקות היו הפגנות של מאות אלפי איש (בעצרת תפילה בכותל המערבי היו דיווחים על קרוב למליון איש). אפשר לארגן עשרת אלפים הזויים שילכו עם חרבות סטארווארז ויכריזו שהם הג'דאיים הבאים.
yonmwa, הפגזות קשות ככל שהיו הן עובדתית לא היו מעבר לפיתרון זמני עד הסערה שבאה בעקבות. זה לעולם לא יביא ליציבות באזור שרמת החיים בשטחים מתחת לכל ביקורת. זה בעצם מביא לקיצוניות ולמלחמה.
עם מצרים, ירדן וסוריה (כן, גם סוריה) אנחנו בשלום כרגע מהסיבה הפשוטה שהם מפחדים ממנו. למה שזה לא יעבוד עם הפלשתינים?
למדינות מתויירות כמו ירדן ומצרים יש מה להפסיד. מלחמה תבריח את התיירים ומלחמה לא באינטרס שלהן כל עוד אנחנו לא מחזיקים באף שטח שלהם. סוריה עדיין נלחמת בנו בעקיפין דרך לבנון על ההחזקה בגולן. לפלסטינים בניגוד לירדן ומצרים אין מה להפסיד. בעזה כל 4 שנים יש הריסות מהפצצות ומבחנתם אפשר להמשיך במצב הזה להלחם בישראל.
באיזה שטח כבוש הפלסטינים מחזיקים? יש להם ועוד איך מה להפסיד. ברמת העקרון, אם נשתמש בדרכים "לא הומניות" כמו שארה"ב או רוסיה היו עושות (עין ערך אפגניסטאן, עיראק, הירושימה ונגאסאקי, או המלחמה בגאורגיה) הם היו נכנעים מזמן, ומלקקים את האדמה בשביל שנפסיק. אפשר לגרום להם להיכנע גם אם נשתמש בדרכים יותר הגיוניות ומרוסנות.
אנחנו עושים גם עושים. כל כמה שנים. מה אתה רוצה לשלוח אותם לתאי גזים? ככל שתפציץ הם יהיו קיצוניים יותר. אין להם כל פחד מישראל וזה כולל גם את ההשמדה של דרום לבנון וחיזבאללה. אי אפשר להפציץ יותר מזה ופיתרון סופי לבעיה זה לא מביא.
לכן, הצעתי משהו שישחק לטובנתו למען שתושבי הדרום ישנו בשקט: אחרי הפצצה או אחרי כל מלחמה צריך להיות פעולת המשך. במלחמת העולם הראשונה הזניחו את גרמניה הפצועה והיא הפכה במה לקיצוניים, אבל לאחר מלחמת העולם השניה שיקמו את גרמניה כלכלית ופיקחו כל הזמן והנה התוצאות. כאן זה לא שונה. שוב, אחרי הפצצה בעזה וניטרול החמאס, אסור לשבת על התחת ולקוות שבזה נגמר הסיכסוך. כל פעם שכך אנו עושים, אחרי 2-3 שנים הם הופכים קיצוניים יותר, משתקמים, יותר נשק ומי יודע אולי בעתיד גם הנשק ישתכלל ויגיע לערים במרכז. לכן, אחרי סיום הפעולה אסור לשבת ולא לעשות כלום, צריך לפטור את הבעיה מהשורש אחת ולתמיד. חינוך, כלכלה וחיים מחודשים למיליון וחצי התושבים בעזה. הכל כמובן תחת השגחה של ישראל ומדינות נוסופת בעולם. העולם מוכן לשים כסף ולסייע. זה זול בהרבה מייצור נשק. אין במהלך כזה מה להפסיד, אלא רק מה להרוויח.
מתנהל כרגע קרב קשה מאוד באזור הרצועה. התקשורת לא יכולה לדווח היכן בדיוק מפאת צנזורה צבאית שמופעלת עליה. מדווחים על הרעשה ארטילרית וסיוע אווירית בהיקף גדול מאוד לכוחות היבשתיים בשטח. נקווה שהכל יהיה בסדר.
גם ב CNN דווח על צהלות שמחה של התושבים המקומים על רקע חטיפת חייל... אני מאד מקווה שהדיווח הוא שגוי, מאד מקווה!
אני יורד מחר לאשקלון לעזור שם בהתנדבות מטעם הארגון "לב אחד". כל מי שרוצה לרדת לדרום ולעזור באמת מוזמן. צריך אנשים ובארגון מאוד ישמחו.
לא ברור העניין עם חטיפה, אבל כנראה פגעו בכח גדול ויש הרוגים. נקווה שהדיווחים העמומים הללו יתבררו כשגויים.
אל תאמינו לאף מקורות מלבד המקורות הישראליים. גם אתמול רשת אלג'זירה פירסמה שהחמאס הפציץ טנק ישראלי ונהרגו בו שבעה חיילים, אבל זה יתברר כשקר. לאט לאט ערוצי 10 ו22 מקבלים מידע בנוגע למה שקורה בעזה ואז התמונה תתברר, אבל חייבים להודות שהמצב שם לא נראה פשוט. היום, לא כולל האירוע האחרון, חוסלו 100 מחבלים.