דיון התשקורת 08/09

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Rudess, ‏6/7/08.

  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/12/04
    הודעות:
    20,893
    לייקים שהתקבלו:
    5,278
    אגב, רק לפני כמה ימים - מצפייה בערוץ הבידור - גיליתי שהמקורות של יעל בן דב בטלוויזיה הישראלית היו ב... הופעה בעונה הראשונה של השגריר (כמתחרה, כמובן). לא פלא שככה זה נראה.
     
  2. Pipe Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/06
    הודעות:
    7,446
    לייקים שהתקבלו:
    1
    אני חושב שהיא אפילו הגיע לגמר של השגריר.
    חבל שזה לא הגמר היחיד אליו היא הגיע בטלוויזיה...
     
  3. Strawberry Fields Member

    הצטרף ב:
    ‏7/3/08
    הודעות:
    6,038
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ארצ'י באנקר -
    באמת ציפית שהוא יגיד שמדובר במשחק כדורגל גרוע? הרי הוא יאלץ לומר זאת על כמעט כל משחק בליגה שלנו לעומת הכדורגל הבריטי.
    ערוץ 10 משלם לו כסף והוא אמור להשאיר את הקהל בעניין. בדיוק כמו שלא תראה את ג. יפית 'מלכלכת' על מוצר כלשהו כך ברקוביץ' אמור לשווק לנו שהכל בסדר בכדורגל הישראלי בין אם זה עובד על אנשים או לא ובין אם זה בסדר או לא.
    אני לא יכול להיות משוכנע ב-100% אבל יש לי הרגשה שבפנים הוא יודע לזהות את הפערים העצומים.
     
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/12/04
    הודעות:
    20,893
    לייקים שהתקבלו:
    5,278
  5. W.Rooney Member

    הצטרף ב:
    ‏16/4/06
    הודעות:
    4,521
    לייקים שהתקבלו:
    0
  6. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למה לנדב יעקובי? זה אוריאל דסקל.
    מעניין מאוד, בכל אופן.
     
  7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/12/04
    הודעות:
    20,893
    לייקים שהתקבלו:
    5,278
    אבל שים לב לתגובה הראשונה למה שדסקל כתב. מה יעקבי ומלר חושבים על איציק זוהר, כולנו יודעים גם אם הם אף פעם לא פצו פה. והנה, מישהו פצה פה...
     
  8. THE STRETFORD END Member

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    20,005
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בתור אחד שעדיין מחרים את הפייסבוק בכדי לא להתמכר למשהו נוסף,
    על מה אתם מדברים?
     
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/12/04
    הודעות:
    20,893
    לייקים שהתקבלו:
    5,278
    דסקל כתב:

    במחזור ליגת האלופות ביום שלישי האחרון צפיתי בערוץ הקיבוץ ושמעתי את הפאנל מדבר על הספר "להפוך את הפירמידות" של ג'ונתן ווילסון. הספר הוא על התפתחות הטקטיקה בכדורגל והוא אחד מהמדהימים שקראתי בחיי: מלא באינפורמציה, תיאוריות, סיפורים קטנים וגדולים, הערות, הארות ופרשנויות. הסופר הוא גם חבר שלי ויוצא לי מדי פעם לשוחח איתו, גם לאורך השנים שהוא עשה תחקיר מדהים על הספר הזה.

    הוא ואני אפילו השתעשענו ברעיון שאתרגם את הספר שלו לעברית.
    בכל מקרה, מודי בר און ואבי מלר שיבחו את הספר - כראוי לאנשים חושבים שאוהבים כדורגל. לעומתם, איציק זוהר שאני משוכנע שלא קרא את הספר, אמר שהוא שטויות ושאף איש מקצוע לא ייקרא אותו.

    זוהר, פרשן כדורגל כביכול, אמור לספק את הזוויות המקצועית של שחקן העבר. זה לא טריק ישראלי, רוב שחקני העבר הולכים לכיוון אימון או פרשנות, חלק עושים גם וגם. חלק הופכים לממש טובים - כמו אנדי גריי מסקיי, למשל. וזה בגלל היכולת שלהם ללמוד ולהוסיף לידע שלהם מכל הבא ליד.

    בישראל הפרשנים לא צריכים לדעת הרבה כדי להיות פרשנים, וככה זה נראה. יש את הידענים, כמו נדב יעקבי ואבי מלר ויש את הכדורגלנים לשעבר, הג'וקיז, שכביכול נותנים לנו את הזווית האמיתית. רובם עילגים. לא מצליחים להעניק לצופים שום דבר מעבר לברור מאליו וחלקם מביכים.

    אבל ממה שמדהים אצל זוהר זה שבעזרת דיבור פסבדוחכם ולוק מתאים הוא תפס מקום של קבע בפאנל הכדורגל החכם ביותר בטלוויזיה.
    האיש "שלא מתמייר להיות גזען" יושב שם ובמקום לעשות את העבודה שלו ולקרוא ספר פרשנות מדהים, אומר שהוא לא חשוב והוא לא נקרא על ידי אף איש מקצוע. במקרה אני יודע שהוא דווקא כן נקרא על ידי אנשי מקצוע - אריגו סאקי לדוגמה, גם מספר מאמנים אנגלים והם למדו ממנו.

    תרבות הספורט והכדורגל שלנו מפגרת. היא מפגרת בגלל שאנשים מפגרים מנהלים אותו ויש אנשים מפגרים שמקבעים אותה. לא לדעת זה סוג של פיגור ופרשנים רבים, לצערי הרב, פשוט לא יודעים כלום.

    -------

    יעקבי כתב בתגובה:

    מילים כדורבנות דסקל. אין לי דבר אישי נגד איציק\ אבל רצוי שתעביר את מה שכתבת כאן גם לתשומת ליבם של האנשים שמנהלים את הערוץ ואת שידורי ליגת האלופות
     
  10. Igi Member

    הצטרף ב:
    ‏25/5/05
    הודעות:
    9,708
    לייקים שהתקבלו:
    58
    "Nadav Yaacobi wrote
    at 12:45am yesterday
    מילים כדורבנות דסקל. אין לי דבר אישי נגד איציק\ אבל רצוי שתעביר את מה שכתבת כאן גם לתשומת ליבם של האנשים שמנהלים את הערוץ ואת שידורי ליגת האלופות"
     
  11. THE STRETFORD END Member

    הצטרף ב:
    ‏11/6/04
    הודעות:
    20,005
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תודה אמיר ו Igi

    כדאי אולי שמישהו יבקש מאיציק זהר לעבור גם בדיון הזה על הדרך.
     
  12. Jack Wilshere Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/07
    הודעות:
    5,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זוהר לא אשם. מי שאשם הוא מי שנותן לו במה. גם התשובה שהוא נתן במקרה עסקינן ("שטויות. אף איש מקצוע לא יקרא אותו") נובעת מיוהרה, אותה יוהרה שמאפיינת את פרשנותו.
     
  13. Rudess Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/04
    הודעות:
    19,296
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יעקב זיו בכתבה על סמיר נאסרי:
    http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/810/040...&loc=1&tmp=1442

    כמו שזה נראה כרגע הכל מתקתק כמו שצריך עבור החלוץ הצעיר של ארסנל

    זה קצת דומה למארק אוברמרס. כשקניתי אותו מברצלונה כולם כבר מחקו אותו, אבל עבורנו הוא נתן משחקים גדולים".

    כשרק הגיע לארסנל הסביר החלוץ בצורה די ברורה מדוע בחר דווקא בתותחנים


    נאסרי חלוץ, אוברמארס הגיע לארסנל מברצלונה....... יענקל'ה במיטבו :aaarofl:
     
  14. Jack Wilshere Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/07
    הודעות:
    5,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כמו במקרה של זוהר, אני לא מאשים את יענקל'ה, אלא את מי שנותן לו במה. אם הייתה במעריב בקרה אמיתית על הכתבים, מזמן הם היו מעזיבים אותו. בושה וחרפה שלכתב שכזה יש את הזכות להשתכר מסיקור עולם הכדורגל המופלא.
     
  15. Pipe Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/06
    הודעות:
    7,446
    לייקים שהתקבלו:
    1
    אני לא בטוח שזה יעזור. אני לא אופתע המוח שלו מסוגל לעבד מילים כתובות שהם לא "איציק אתה כל כך הורס, יפה, מטופח וסקסי!!"
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/11/08