כי אי אפשר לעשות כלום פז, אם לא עקיפה בוטה על המסלול אז הם יכניסו את הנהג השני לתידלוק ויעשו את זה חלק ובלתי משאיר מקום לחשד. דבר נוסף, יש דבר כזה שנקרא אליפות היצרנים, האליפות הקבוצתית. הם נוהגים אחד בשביל השני כל העונה (אם אין מריבות בין הנהגים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) ועל כך הם גם יכולים להרוויח אליפות יוקרתית ביותר. אם זה לא בעקיפות לקראת סיום מירוץ, אז בלחסום אחרים בזינוק וטקטיקות דומות לזאת שאי אפשר להוכיח, כי לנהג מותר להלחם על עמדתו במסלול. ועכשיו לעניין סוף השבוע: מאסה מול המילטון כדי שמאסה ינצח הוא צריך מקום ראשון ומקום שישי של המילטון מינימום. כל דבר מעבר שהמילטון עושה ושלום. כמובן שפרישה של מאסה במהלך המירוץ גם כבר אפשר לכבות ת'מקלט בשל ירידת המתח (בפרארי הלא אמינה של השנה זאת אכן אפשרות). זה כמעט על גדר נס, אבל את אותו הנס רייקונן הגשים (לאחד יש מזל, למאסה יש ביש מזל וההוכחה לכך הפאשלה עם המתדלקים שבעצם גמרה את סיפור האליפות).
העובדה שהם עשו עקיפה תוך קבוצתית לא משפיעה על אליפות היצרנים. אז הם ייסימו מקום 2-3 במקום מה? 2-3 ? זה אותו מספר נקודות. אפשר לבדוק עקיפות לא ספורטיביות. קודם כל תקשורת הרדיו מוקלטת אם זה עובר ברדיו. אם מכניסים אותו לפיטס אז אפשר לבדוק למה. הרי יודעים כמה דלק מוזרק (הכל כבר נמדד היום) ויכולים לחשב על פי כמות הדלק בסוף המרוץ אם היה מספיק לפני הכניסה לפיטס. אם טוענים לבעיה טכנית, גם את זה אפשר לבדוק. זה לגיטימי לעבוד יחד בשביל הקבוצה, אבל זה לא ספורטיבי לתת לנהג מקום שלא מגיע לו עקב נהיגה טובה במרוץ. ה FIA בודק ועוקב אחרי הכל, אבל הוא לא עושה דברים שעלולים לפגוע לו ברייטינג. סביר שאם מקלראן היו מבצעים עקיפה כזו, היו מוצאים דרך להוריד נקודות בכדי שהמריץ האחרון יהיה עוד יותר צמוד.
מה שאני טוען זה שיש מגמה ברורה בפעולות של ה FIA והיא לעשות את הקרב כמה שיותר צמוד ומותח, דבר שיגביר את הרייטינג, ויעלה את המחיר שהם יוכלו לדרוש עבור השידורים בעונה הבאה.
פז, אין סיבה לפקח על הדברים כי לפה ולשם הם עשויים גם לטעות ואז חלק מהנהגים יפגעו וחלק לא. מה גם שאני מתחיל לחשוב שעזרה של חברי הקבוצה אחד לשני הוא לגיטימי כי מדובר בספורט קבוצתי לכל דבר כמו כדורסל וכדורגל (וגם אינדוידואלי כמו בכל ספורט). אם קבוצות שמזנקות ממקום ראשון שני מתכננים יחד טקטיקה לחסום את כל השאר, זה יפה אם זה עובד ומגיע להם להצליח. אם הקבוצה מאחור מתכננת עקיפה בידיעה שהם יבצעו דבר כזה, גם להם מגיע על כך שהצליחו לקרוא את המפה נכון והכי קשה, להביא לידיי ביצוע. לפעמיים זה קורה במזל, אז מי יכול להוכיח משפטית שזה נעשה בכוונת תחילה?
הופתעתי לגלות היום שהמירוץ המכריע של העונה ישודר ב5+לייב, אני בכלל לא יתפלא אם העונה הבאה תשודר כבר במלואה הערוץ הזה. בכל מקרה, בהתחלה הייתי כל כך כועס ועצבני עד שחשבתי להתנתק מ5+ הרגיל. אבל אחרי כמה דקות נרגעתי, נזכרתי שאני לא יכול לעשות את זה(כי חצי מהמשחקים של בארסה משודרים שם) ואפילו רציתי להגיד להם תודה כי עדיף לי לא לראות את המילטון חוגג אליפות. אבל במידה ויהיה נס ומאסה יקח אליפות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
מה רצית שהם יעשו ? שעת המירוץ היא 7 בערב, וזה נופל על משבצת השידור של אלמריה-ריאל מדריד ו'ערב הכדורסל של ישראל'. מי שיכול להחזיק ולא לראות, יש בעשר בערב שידור של המירוץ בספורט 5.
יופי, למרות שיש לי תחושה שאני יצא סופר מאוכזב אחרי המרוץ(כמו למשל שהמילטון יפרוש באחד הסיבובים הראשונים ומאסה יגמור את המנוע 100 מטר מהסטרט/פיניש).
אני גם הופתעתי לראות שזה ישודר בלייב, אבל לא נורא, נראה באינטרנט, מירוץ ללא אלי אילדיס יהיה בהחלט ריענון.
זה לא רק זה, מדובר בשדר האמיתי והאורגינלי של הפורמולה 1 מזה בערך 30 שנה. הוא מדהים, מירוץ משעמם פתאום יראה לכם כמו חלום. מומלץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx
אני זוכר שראיתי מקצה דירוג שנה שעברה (אם אני לא טועה זה היה זה של סילבסטרון) באינטרנט כי לא היה שידור של המקצה בספורט 5/5+, בהחלט היה שידור מצוין.