אם כבר אבקות היום הלכתי להתסכל עם חבר ולא ממש הבנתי איזו סוג אבקה אני צריך בכלל. אני לא רוצה להעלות במסה ורוב האנשים שלוקחים אבקה בחדר כושר הם די צנומים במימדים שלהם ולכן הם לוקחים אבקה כדי להשמין ולגדול, אבל אני חושב שאני מספיק גדול ויש לי שומן שאפשר להפוך לשריר אז איזו אבקה תהיה טובה לי? (ראיתי משהו שנקרא אבקת חלבון מי גבינה זה מה שאני צריך?). הלכתי להסתכל בעיקר על מחירים, אבל אני לא בטוח בכלל מה אני צריך.
1. שומן לא הופך לשריר. 2. האבקה שאני מדבר עליה היא אבקת חלבון - חלבון מי גבינה 100% Whey ק"ג 2.3 שוב, באבקה הזו יש נטו חלבון!!! אין שום דבר אחר! לא קלוריות,לא שומן ,לא סוכר, לא פחמימה - רק חלבון. ככה זה עובד, כשאתה מתאמן אתה שורף קלוריות ומפרק את השריר(גם אם זה אימון אנאירובי), וכשאתה לוקח את האבקה(עד 30 דק' אחריי האימון) אתה מחדיר לשריר רק את מה שהוא צריך כדי לבנות אותו מחדש,ללא כל שומן. נכון, אתה 'משמין'(מעלה במסת שריר,שאגב, היא הרבה יותר כבדה משומן), אבל אתה משמין בצורה טובה, זאת אומרת, מעלה במסת שריר ושורף שומן, בסופו של דבר הגוף שלך יאזן את עצמו ואתה תגיעו למשקל יציב ולא תתנדנד. אם אתה תדבוק בזה, אתה תהיה פחות רחב ממה שאתה(בחלק של הבטן) עכשיו, אבל מהחזה ומעלה אתה תתנפח.
לא שמעתי דברים רעים על שניצל מטוגן ולוותר על פאנטה/ קולה? NO WAY! סך הכל אני מאמין שאפשר להעלות במסת השומן ובמסת השריר גם אם שותים.
אצלי הקולה והשמן במטוגנים למיניהם הוא שעושה את ההבדל בין שומן מגעיל לחיטוב, יש אנשים שאצלם ההבדל פחות נראה לעין. לי מאוד קשה לוותר על קולה או על משהו מטוגן אבל אני מנסה כמה שפחות ולאט לאט אולי אני אוריד את זה לגמרי מהתפריט. כשאני אומר אוריד את זה לגמרי זה לא אומר שאני לא יאכל אלא יאכל אבל לעתים ממש רחוקות (נגיד פעם ב3-4 שבועות איזה ג'אנק פוד וקולה לא יותר מכוס או שניים בשבוע אם הבקבוק במקרה פתוח או שאתה עם חברים). אני לא מקשיב בשיעורים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx את האבקת חלבון הזו אני לוקח אחרי כל מאמץ כלשהו? ובאיזו תדירות? האם כשאני אקח את האבקה זה אמור לשנות לי את התפריט היומי? כי אני לוקח כמות חלבון די גדולה אז כמובן שלא אצטרך לאכול טונה או קוטג' וממה שהבנתי יותר מידי חלבון זה לא הכי טוב כי חלבון עודף הופך נאגר כשומן. את הדברים האלה יסבירו לי בחנות שאני אקנה ממנה/על דף שמצורך/על גב הקופסא, או שאצטרך לשאול מישהו? פשוט אם אני אקנה אבא שלי רוצה הסבר מפורט מפורט מה זה עושה ולמה אני צריך את זה ואם אני רוצה באמת לקנות אני צריך לדעת מה להגיד לו.
אני ממש ממש ממש ממש ממהר אז אני אענה ממש בקצרה, ואוסיף ביום חמישי, בדרך כלל, כאשר אתה מתאמן , אתה עושה אימון אנאירובי(משקולות) ואז מיד אחריי- אימון אירובי(ריצה,הליכה). לפי מה שאני מבין ממה שאתה רושם, אתה צריך 3-4 פעמים בשבוע אימון משקולות ופעמיים בשבוע אימון אירובי. אז כן, אחריי כל אימון אתה צריך לקחת כף חלבון. "האם כשאני אקח את האבקה זה אמור לשנות לי את התפריט היומי?" - מה התפריט שלך? קודם כל תבדוק מהו התפריט שלך ואחר כך תחשוב על לקנות אבקת חלבון, ואתה יכול לשאול בכל חנות שמוכרים את האבקה הזאת כל דבר, כי ברוב המקומות שמוכרים את האבקה יש שם מישהו מוסמך שמסביר על איך\מה\למה\כמה לקחת מהאבקה.
בשבוע האחרון שיניתי את התפריט שלי ל'בריא' יותר, מכיוון שחזרתי להתאמן הכנסתי לתפריט הרבה מאכלים עם חלבונים. אני רוצה בלכ זאת את אבקת החלבון כי התפריט הזה בקושי מחזיק מעמד, כמה טונה וקוטג' אפשר כבר לאכול, ביצים, נקניקים, בשרים, זה לא משהו שיש אצלי מידי פעם והכי טוב זה שתהיה האבקה הזאת ככה אני לא אצטרך לדאוג שלא אכלתי מספיק חלבונים והאימון לא יהיה לשווא.
יניב ושות', בלי קשר אפילו לאימון והגדלת מסת שריר (למרות שיש), מציע לכולכם לעשות צעד קדימה לעולם של תזונה בריאה יותר, אצלי זה נתפס כחלק מהתבגרות וזה יעשה לכם רק טוב. פאנטה יניב? האשפה רווית הכימיקלים הזו? איך אפשר לשתות את זה בכלל? מעבר לעובדה שכיום זה מתוק בעיניי בצורה מחליאה (מסיבות שתבינו מיד) זה כל כך לא בריא, זה כל כך מיותר, כל כך לא טוב לגוף. עשיתי לפני שנה בערך ניסוי. התחלתי להוריד בכמויות הסוכר והמלח שאני שם באוכל בהדרגה. כדי שתבינו מאיפה אני בא, לא היה מצב אצלי להתחיל ארוחה בלי להוסיף מלח. התחלתי להוריד בהדרגה, את הסוכר בתה/קפה, את המלח שמוסיפים לאוכל, הוספתי קצת ירקות על הדרך, התחלתי לאכול פחות ופחות מאכלים נוטפי שמן (הפרידה מהצ'יפס קלה להחריד), התחלתי לאכול ארוחת בוקר בקביעות! את הקורנפלקס החלפתי לחיטה מלאה, כל הדברים האלה שנשמעו לי לפני שנה ומשהו קשים כל כך היו כל כך טבעיים, ברורים וקלים שפשוט נדהמתי. ההשפעות על הגוף מפתיעות. אמנם חשוב לייחס את זה גם לכך שאני עושה פעילות גופנית קבועה, אבל השיפור בתזונה הביא שיפור עצום בתפקוד שלי - אני ערני יותר מפעם, למשל. אני לא מרגיש צורך יותר מדי לאכול פיצה, שווארמה, כל החרא הזה שנראה לי כיום כל כך לא נחוץ עד מגעיל, וכן - אני אוכל מדי פעם דברים מטוגנים, או מתוקים, אני גם אוכל בחוץ כמעט כל יום במסגרת העבודה שלי, אני מת על סטייקים, שניצלים וכו' אבל דואג מאוד שהמרכיבים יהיו ברמה כי אני לא אזהם את הגוף שלי בג'אנק. מקדונלדס בארץ לא אכלתי שנה וחצי ולא מרגיש צורך לשבור את זה. אין דוגמה טובה יותר משלשום, כשבצהריים הסתובתתי עם חברים והם הלכו לשיפודיה שכזו, בלית ברירה (בעיקר כי קלטתי שלא יילכו איתי למקום אחר) אכלתי שניצל בבאגט, ועד עכשיו זה רע לי בבטן. היא כנראה התרגלה לאוכל נורמלי. ולסיום יניב, לא כל שומן שאתה לא רואה בגוף אינו קיים. יש אנשים עם "שומן סמוי" והוא בהחלט לא טוב לגוף. Number 8 - אני ממש לא מומחה לכושר אבל אני עוקב אחרי "חוק 45 הדקות". לא יודע אם זה נכון אבל חבל לבזבז מה שנראה כזמן טוב לאכול בו.
לגבי תזונה, אני אוכל המון (ובאמת המון, ומכל דבר כמעט[כמובן שיש גבול בהתאם לטעם]) וזה לא משפיע עליי, לא בעירנות שלי (דווקא אוכל עושה אותי יותר עירני), לא במצב הגוף שלי (שרירים מטורפים בבטן אף פעם לא היו לי, גם כשאכלתי כמויות קטנות יותר, אבל יש לי שרירים די טובים ביד ובחזה), ולא בתפקוד שלי בכללי. כמובן שאם אני אוכל פחות ויותר בריא אני אהיה רזה יותר, אבל אני לא חושב שאני צריך את זה, אני לא שמן, לא רזה (וגם לא רוצה להיות), משהו באמצע.
כל עוד אתם לא רוצים להפוך למקל סנוקר אין שום סיבה לא לאכול שום דבר משמין (כלומר טעים). אפשר לאכול כל מה שאתם רוצים אבל במינון הנכון. אני שוקל די טוב לגובה שלי שזה 72 ל1.82 ואני אוכל הכל ושותה הכל. כמובן שביחד עם זה אני מקפיד לשמור על כושר(לא בחדר כושר) - רץ כל 3 ימים בערך ביחד עם שכיבות סמיכה וכפיפות בטן. לא יודע איך אפשר לחיות בלי קולה\שווארמה\פלאפל\על האש
תודה D.Irwin! JR-Riquelme, אולי יום אחד הטעם הקולינרי שלך יתבגר קצת ותדע שיש אוכל עם יותר מעוף, והוא לא בהכרח משמין. מעולם לא עשיתי מאמץ גדול להיות רזה כי לא הייתי צריך, אני פשוט אומר לך שזה טוב לגוף שלך וכל תזונאי יגיד לך את זה. שווארמה? פלאפל? זבל! זבל ששוחה בשמן מנועים שגם יכול לסרטן אותך על הדרך.
ברור, לא התכוונתי ספציפית לשווארמה ועל האש, אלא לבשר בכללי. את האמת שבשר ועל האש אני אוכל לעיתים יחסית רחוקות, אבל כשאני אוכל, אני מפציץ.