:aa1: חסרי הכשרון שוב מכים! הפעם זוהי מנצ'סטר סיטי שהחתימה לארבע שנים את מרצ'לו טרוטה בן ה-15 ממחלקת הנוער של נאפולי. רק לפני מספר שבועות מנצ'סטר יונייטד חטפה את דווידה פטרוצ'י מרומא וכמה חודשים קודם לכן צ'לסי חטפה שני בני 15 ממחלקות הנוער של רג'ינה ואטאלנטה. "החוקים לא מגנים על המועדונים," אומר המנהל הספורטיבי של נאפולי פיירפאולו מארינו. "אני לא יכול להחתים את כל 400 השחקנים שיש לנו במחלקת הנוער על חוזים. ניסיתי להשאיר את טרוטה, אבל בסופו של דבר הוא כבר חתם במקום אחר." http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
עכשיו זה קצת צובט, אבל בעשור הבא נוכל לצחוק עליהם טורניר אחר טורניר כשהם יכשלו בניסיונות ההעפלה שלהם עם הסגל החלש שהם יחזיקו.
לא הייתי אומר את זה על נבחרת שמאמן אותה פאביו קאפלו, במקרה מקרה זה נכון שאין ממש עומק של צעירים בנבחרת אנגליה כמו בספרד, צרפת או איטליה, בטח שלא ברזיל או ארגנטינה. הרי אלה ילדים שמעדיפים לשחק בפלייסטיישן במקום בכדור בחצר של הכנסייה ביחד עם הכומר, במיוחד באזורים העניים של איטליה.
פאביו קאפלו מאמן את אנגליה עכשיו. אני מדבר על העשור הבא, כשהכוכבים הגדולים שלהם יתחילו לפרוש והם ישארו עם מאגר מצומצם של שחקנים בעלי ניסיון.
התופעה הזו תסתיים כאשר אופ"א תעביר את החוק שמדבר על 5 או 6 שחקנים מקומיים בסגל של כל קבוצה ובכל משחק, החוק הזה אני מאמין ומקווה יעבור גג תוך שנתיים.
:aa1: רוברטו די מטאו מונה למאמנה החדש של מילטון קיינס דונס האנגלית. די מטאו בן ה-38 ששיחק בעבר בלאציו ובצ'לסי יחליף את פול אינס בתפקיד. הקבוצה עלתה השנה ל'ליגה הראשונה', כלומר הליגה השלישית באנגליה. סתם לידע כללי, המועדון הזה נוסד ב-2004 על חורבות המועדון הוותיק וימבלדון שפשט את הרגל.
אחד הלך והנה אחד חוזר. :aa1: קייבו החתימו בהעברה חופשית את שוערה האיטלקי של רקראטיבו הואלבה סטפאנו סורנטינו בן ה-29.
אפשר קצת מידע עליו ? מה האיכויות , מה החסרונות והאם לדעתכם הוא מתאים לרמה שליברפול צריכים (ואני מדבר על מאבק על האליפות באנגליה) ?
אם נתבונן על העונה החולפת, בהחלט ניתן לומר שעשיתם רכש נהדר. מדובר בשחקן שמעל לכל מושלם פיזית. הוא חזק וקשוח, מהיר וזריז ובעל ראות בלתי נגמרות. יש לו מוסר עבודה גבוהה, הוא חורש את אגף שמאל מקצה לקצה. כמו כן, הוא לא לוקה בחסר לא ביכולות ההגנתיות ולא בטכניות (שולט טוב בכדור מרים מדוייק). עד כאן כל האיכויות. כדי לדבר על חסרונות תצטרך להלוות רגע את מכונת הזמן הקרובה לביתך ולחזור בדיוק 12 חודשים אחורה. אם היית שואל מי זה אנדראה דוסנה אז ומהם יתרונותיו ספק אם היית מקבל תשובה הולמת. נכון, יש לו כמה הופעות מכובדות בנבחרת הצעירה, אבל לא לפי הופעות אלה כדאי לך לשפוט את הסבירות להצלחה שלו בליברפול. עד עכשיו הוא שיחק רק במועדונים כמו ורונה וטרוויזו ורק השנה (בשנה השניה שלו במועדון) קיבל מקום חשוב בהרכב אודינזה. מכאן עולים לא מעט סימני שאלה (???) האם באמת מדובר בשחקן שעושה התקדמות או שאולי מדובר בשנה חד פעמית? האם מדובר בשחקן שיתאים למאבקי צמרת או שמה מדובר בשחקן שלא צפוי להתאקלם ברמות כאלו? האם מדובר בשחקן שיעשה את המעבר לליגה אחרת בצורה חלקה או שלא? ואחרון חביב, באודינזה את הפריצה שלו הוא עשה במערך של 3 בלמים ושני קיצונים שהם חצי קשרים. עמדה זו מושלמת עבורו וכנראה שרק בה הוא יכל לפרוץ כפי שפרץ, בליברפול של בניטז אני מאמין שתפקידו יהיה כמגן שמאלי במערך של 4-4-2, האם יצליח לשחזר את היכולת גם בעמדה זו? על כל השאלות האלה יענה רק הזמן, או במקרה ואתה חסר סבלנות, אתה יכול לעשות סיבוב נוסף במכונת הזמן הזו שלך ולטוס שנה קדימה.
על הבעיה של קבוצות איטלקיות לשמור על חומר צעיר מקומי אני לא צריך לספר לכם, ובהמשך לדיון שהיה לי עם כמה ממכם לגבי רומא והבעלות לגביה, זה לא משונה עבורכם או מדליק נורה סופר אדומה שגם איש עסקים איטלקי מאוד מאוד מצליח כמו flavio briatore שהוא הבעלים או מנהל או מה שזה לא יהיה של קבוצת רנו בפורמלה 1(אין לי מושג בזה ככה שאני לא יודע מה בדיוק הוא עושה שם) רכש בשותפות לפני עונה את ק.פ.ר,קבוצה לונדונית קטנה מהליגה הראשונה באנגליה ושדווקא שם הוא העדיף להשקיע הרבה מאוד כסף וזאת על פני קבוצה איטלקית והרי זה היה פותר את בעית הזהות מבחינת בעלים שיש לכמה ממכם פה. עכשיו קראתי שהוא הביא ספונסר חדש לק.פ.ר,את חברת התעופה Gulf Air מבחארין תמורת 7 מיליון פאונד! לא מובן לי או שהבעיה באיטליה היא עמוקה הרבה יותר!?
תמיד הייתי נגד השקעות גדולות בשחקנים שנתנו עונה אחת טובה בלבד. אבל במקרה של דוסנה, יש לו את כל הנתונים להצליח בכדורגל האנגלי, אם אני לא טועה היה זה מוריניו שאמר שבפורטו הוא העדיף מגנים קטנים וזריזים אך באנגליה הם לא באים לידי ביטוי ומגן מוצלח, חייב להיות גבוה, חזק ומהיר. מצד שני דוסנה לא נמנה בין המגנים הטובים ביותר באיטליה (עולים לי בראש לפחות 8-9 שחקנים יותר טובים) והסכום לטעמי גבוה מדיי. מקווה שיצליח בליברפול.