מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by yonmu, Nov 1, 2023.

  1. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    והרפובליקנים הם לא בזויים? הסיבה שהם לא רוצים את העסקה של ביידן זה כי היא כוללת כסף לאוקראינה וטראמפ הוא חבר של פוטין. הוא מוכן שאתה לא תקבל שקל רק כדי לרצות את אחד הדיקטטורים הכי בזויים בהיסטוריה. זה מספיק בזוי בשבילך?
     
    Last edited: Feb 6, 2024
  2. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    9,719
    Likes Received:
    3,811
    כבר כתבתי פה בעבר - טראמפ הוא איש עסקים, והכל אצלו נמדד בעסקה טובה או עסקה רעה. שום דבר אחר לא קיים. לא זכויות אדם, לא פרוגרסיביות, לא שמרנות, לא אהבת ישראל ולא כלום.

    Good deal
    Bad deal
    זהו.

    @yonmu - מאיפה ההערכה לחודש לחיסול של חמאס? אם הצמרת הפיקודית עוד קיימת וכמוהה גם מחצית מכוח האדם, זה לא נשמע לי כמו מה שאתה טוען. צהל התקדם יפה מאוד ועושה עבודה קשה וחשובה, אבל אני לא חושב שאנחנו קרובים להכרעה ברמה שאתה כותב
     
    DRORIKO likes this.
  3. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    @Butragueño
    תגיד לי רפי סער לא מתבכיין עכשיו שצה״ל מפקיר את כפר סבא ושהורידו גדוד שעשה קו בקלקיליה. אז פתאום הוא סבבה עם יהודה פוקס? מה נסגר?

    https://rotter.net/forum/scoops1/836563.shtml
     
  4. Butragueño מנהלים

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,827
    Likes Received:
    6,826
    רפי סער כמו כולם בקמפיין בחירות לראשות העירייה. רוב הבוחרים של המתחרה הדר לביא מגיעים מהדרים, אוניברסיטה שאלה השכונות הקרובות לקו קלקיליה
     
  5. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    היא טוענת שעוד לפני הטבח היו לה תכניות לבטחון העיר.
     
  6. yonmu Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    10,396
    Likes Received:
    2,655
    המטרה בטווח הקרוב היא לא להרוג כל פעיל חמאס חמוש. זה יקח שנים.
    המטרה היא לפרק את חמאס כארגון צבאי - להפוך את עזה לאיום בסגנון יו"ש, לא לאיום בסגנון לבנון.
    מבחינת גדודים מפורקים מדברים על 18 מתוך 24, כאשר נשאר עוד 1 בחאן יונס ו5 האחרונים ברפיח, לכן חודש+.
    מבחינת שטח גם נראה שבאזור ה80% כבר נכבש על ידי צהל (גם אם פונה לאחר מכן).
    אני בהחלט מסכים שהסיפור ברפיח ופילדלפי מורכב יותר מבחינה דיפלומטית. אם יתנו לצהל חופש פעולה (נניח - להגיד לתושבי רפיח לעקור צפונה ולהשתלט על הגבול עם מצרים מהצד העזתי) - זה אפשרי בהחלט בחודש+ הקרוב.
    את הבכירים צריך לצוד בשנים הקרובות וזה כנראה שאלה של מזל. זה לא הסיפור הגדול.

    אם הממשלה הנוכחית מוסרת לממשלה הבאה את עזה כאשר החמאס מפורק, צהל פועל בחופשיות ברצועה וציר פילדלפי בשליטה צהלית -
    אפשר להגיד שמבחינה מעשית, אחרי חרפת ה7/10, זו הצלחה.
     
  7. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    9,719
    Likes Received:
    3,811
    השאלה היא אכן מה המצב ׳בפועל׳
    אנחנו כאזרחים לא חשופים לזה, אבל מה בדיוק ישאר מ:
    יכולות שיגור ומלאי רקטי?
    יכולות צבאיות סדורות(גדודים כמו שכתבת - בעיקר סדכ,נקל ונט)?
    יכולות המנהור?
    יכולות מיקוש/מיטעון?

    אך כמו כן:
    - מה תהיה יכולת צה״ל לפעול ולהכנס בהמשך?
    - מה יכולת השיקום של הסעיפים שכתובים מעלה?
    - כמה זמן יקח להם לשקם אי אלו יכולות?

    הכל שאלות קריטיות שאנחנו כאזרחים לא חשופים לתשובות הללו, ויכולים רק לנסות להעריך דרך ה׳מודיעין הגלוי׳

    5 שנים ׳שקט׳ זה נצחון?
     
    Lebron likes this.
  8. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    בעידן של היום שהתקשורת היא כל כך דומיננטית ויש רשתות חברתיות אנחנו חשופים להכל. מספיק שתושבים יראו את מגדלי התצפית חוזרים או שחיילים יספרו על התעצמות מחדש וזה כבר יתפוצץ וכולנו נדע מזה. דחילק תרגיל קקמייקה של חטיפת פלסטינים כל המדינה מדברת עליו וראש הממשלה רץ להגיב, אז על התעצמות מחודשת של החמאס אף אחד לא ידע? הרי כולנו ידענו לפני השביעי באוקטובר שחמאס בנה שם מיני צבא. אולי לא ידענו בדיוק כמה מנהרות יש שם או כמה RPG אבל הבנו שזה כבר מיני צבא לכל דבר.
     
  9. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    May 11, 2005
    Messages:
    9,719
    Likes Received:
    3,811
    אתה כאזרח יודע מה יכולות השיגור שלהם כרגע?
    אתה יודע שהם לא משגרים בנקודת הזמן הזו, אבל אין לך תמונה מודיעינית של כמה משגרים ורקטות נשארו להם, ולא מה ההערכה ליכולת שלהם לבנות מחדש את היכולת הזו.

    אתה כאזרח יודע כמה יכולת המנהור שלהם קיימת או נפגעה? מה המשמעות של זה על כניסה עתידית של צה״ל? אותו כנ״ל על מטעון/מיקוש?

    מסכים איתך שנוכל לזהות הרבה מהדברים אם המודיעין יעבוד טוב. אבל הדברים האמיתיים רחוקים מלהיות בתקשורת כמו שאתה מציג.

    בטח הדברים הרלוונטיים למסקנה העם החמאס הוכרע צבאית או לא, בהקשר של השיחה עם @yonmu
     
  10. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    כמו שאמרתי, אין לי ידע מודיעיני של לרדת לרזולוציות הקטנות אבל כן יש לי ידע כללי. אני יודע למשל שהיכולת הרקטית של חמאס נפגעה קשות והיא ברמת גסיסה, האינדיקציה היא הירידה הדראסטית בכמות הטילים, עם דגש על גוש דן.

    כמו שיונמו אמר, נדע שחמאס יוכרע אם הוא יהפוך לכנופיות רחוב כמו בשטחים. כמובן שזה גם משהו שמצריך שנים של פרספקטיבה. מי שמצפה לתמונת ניצחון שיתבגר.
     
  11. yonmu Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    10,396
    Likes Received:
    2,655
    @Bianconeri
    לפי מה שמפורסם, גם מצידנו וגם בדיווחים שונים בשטח, בפועל הרוב נהרס.
    את הארגון הצבאי של החמאס ואת האחיזה שלו בשטח צהל ריסק. נראה שגם את רוב היכולות הרקטיות וחלק מיכולות המנהור (השאר בעבודה).
    להעלים כל קלצ'ניקוב או ארפיג'י מהרצועה נשמע לי, לצערי, בלתי אפשרי בטווח הקרוב.

    אני כן מתעקש להפריד בין צהל לבין הממשלה פה. אפשר לקיים דיונים על אחריות הממשלה למחדל ומה שהיא עושה במלחמה ויש לי אינסוף ביקורת.
    פה אני מדבר על הביצועים הצהליים. מאמצע השביעי לאוקטובר, כלומר אחרי השלב של מחדל ה'צהל לא שמר על אזרחים מפני חמאס כי הניח שחמאס לא יתקוף', ועד שנגיע להפסקת אש או השלמת כיבוש הרצועה או איך שזה יוגדר. בעיניי נראה שמדובר בהצלחה אדירה. אמנם ברמות המוראליות שהגענו אליהן המצב לא מדהים (חיסול בכירים, שחרור מחבלים), אבל ברמה המעשית זה הישג אדיר. בתוך פחות מחצי שנה ופחות מ300 הרוגים לכוחותינו יושמד איום משמעותי על ישראל.

    לטווח הארוך לדעתי חמאס בהחלט יכול להשתקם. אם ישראל תצטרף לרפיסות המערבית ותאפשר חופש פעולה לחמאס, אם העולם המוסלמי המתון יתן כסף לעזה והחמאס ישתמש בו כדי להתחמש על ידי העולם המוסלמי הקיצוני - אז כן. תוך חמש שנים נחזור ל"נו אז נספוג קצת טפטופים עם כיפת ברזל, למי יש כח להכנס לעזה". מחדל ה7/10 אולי לא יחזור, אבל המהות האסטרטגית של ארגון-צבאי-עוין-על-הגבול כן.
    אבל זה כבר באחריות הממשלה ולא הצבא.
     
  12. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    עד עתה בפעילות צה״ל באיו״ש חוסלו ונעצרו לא פחות פעילי פתח מפעילי חמאס. במבצע מהיום בנור אל שמס חוסל מפקד של הפתח. זה לא שהיפוך הקנים זה משהו שעלול לקרות, הוא כבר קורה. כל מי שמפנטז על הסכם שלום עם הפתח, כולל המטומטם מהבית הלבן, הגיע הזמן שיתעורר מהפנטזיות.
     
  13. avicii Member

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    3,254
    Likes Received:
    1,364
    Gender:
    Male
    הכי חשוב שבתרחיש הזה, התושבים הישראלים הם האויב.
     
  14. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    ישראל היום מפרק לחתיכות את אביב כוכבי. אם לאיש עוד נותרה פנטזיה להיכנס בעתיד לפוליטיקה אחרי הכתבה הזאת גם זה נעלם

    https://www.israelhayom.co.il/magazine/shishabat/article/15233914?amp=1

    אגב יש פה בפורום איזה חכמולוג אחד שטען שבנט ולפיד לא טיפלו בעזה ״כי היה להם דברים יותר דחופים לטפל בהם״ לפי הכתבה הזאת הסיבה האמיתית היא שהם נפלו בקסמו של כוכבי.
     
  15. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,575
    Likes Received:
    14,963
    Gender:
    Male
    עוד טעות בחיזוי של יצחק בריק. טען שאם החיילים שלנו יכנסו למנהרת חמאס ישחטו אותם כמו ברווזים. בפועל קרה בדיוק ההיפך וחמאס הוא זה שסופג שם את האבידות הגדולות. עד כמה צה״ל מראה עליונות מוחלטת במנהרות? שהשבוע דווח שמחבלי חמאס במנהרות בחרו להיכנע למרות שהיה עליהם רובים ומטענים.
     

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 7, Guests: 13)

  1. Esomech
  2. DaveTheSave
  3. cheddar
  4. RubberSoul