מחזור 4 בליגת העל:: מכבי חיפה(שוב) מנצחת את באר-שבע בסמי עופר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏16/9/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Love Is Red Member

    הצטרף ב:
    ‏20/8/06
    הודעות:
    5,822
    לייקים שהתקבלו:
    721
    הייתה במומנטום לאורך כל המחצית השנייה? WTF???
    10 דקות של מומנטום מהגול.
    שלטנו באופן אבסולוטי והגענו ליותר מצבים.
    פשוט לא יאמן...
     
  2. Butragueño מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏18/12/05
    הודעות:
    15,672
    לייקים שהתקבלו:
    6,769
    אתה רואה שחור ולבן. לא שטפנו את המשחק, וזה לא היה משחק סקסי שלנו. אבל כן עשינו את מה שצריך לעשות, וזה הכי חשוב. לא התבנקרנו, ידענו להוביל כדור באמצע, גם אם זה היה לפרקים. בסופו של דבר, אלצנו אתכם לא פעם לבעוט כדורים מחוץ לרחבה (הובן, אוגו פעמיים, מליקסון פעמיים, בוזגלו פעם אחת ועוד 2 כדורים סופר לא מכוונים של ראדי). מצטער, אבל כל הבעיטות ייאוש האלה לידיים של לויטה מ-20 מ' לא הופכים אתכם להיות יותר מסוכנים. בסופו של דבר הייתם פחות תכליתיים וזה מה שהכריע את המשחק.

    די כבר עם רגשי הנחיתות האלה. אף אחד לא מקנא, אף אחד לא רוצה ברעתכם ואתם מגיעים למסקנות שרק אלוהים יכול להסביר אותם.
    בחייאת, כל העונה הקודמת אני לפחות רק פרגנתי לכם, ובעיקר הרבה פה מהפורום, זה עלה והתגבר כשנתנו לכם קרדיט ענק בהדחה של אולימפיאקוס ובנצחון הבית של סלטיק. מה לא אמרו? ב"ש קבוצה אירופאית, בכר גאון, אוגו ענק. יש לי כל כך הרבה סימפטיה לקבוצה שלך, ואוהדים כמוך גורמים לי לאט לאט לשנוא אותה.

    אני מוכן להסביר את ההגיון (ראה ערך סעיף א' של ההודעה שלי) אם אתה תסביר לי מה ראינו מב"ש במחצית השניה.
     
    oranfu, oFiRzZz, orimor2212 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  3. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,002
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    שלטתם באופן אבסולוטי?
    במה שלטתם? מה בדיוק עשיתם שנקרא שליטה?
    יותר מצבים? חוץ מהפריצה של מליקסון, איזה עוד מצבים היו לכם? הרמה של וואקמה שהורחקה? זה מצב?

    על קצה הלשון לחיפה היו שני נגיחות של פלט וגוזלן מעמדות נוחות ובעיטה של ורמוט ממצב שפלט כבש ממנו.
     
    oranfu, oFiRzZz, orimor2212 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  4. Butragueño מנהלים

    הצטרף ב:
    ‏18/12/05
    הודעות:
    15,672
    לייקים שהתקבלו:
    6,769
    @zivmay

    לפי ההגיון שלך לגבי שליטה במשחק, הפועל תל אביב הייתה פייבוריטית ב-4 המחזורים העונה.
     
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    28,203
    לייקים שהתקבלו:
    7,308
    מחזיק ממך מאוד ככותב, אז עצה אליך, לא מתוך התנשאות או זלזול אלא באמת בגלל שזאת האמונה שלי, כאחד שמקפיד לא לכתוב על משחקים שהוא לא רואה, ואפילו נמנע מלכתוב על משחקים במחצית המשחק בגלל שכדורגל הוא דינמי מאוד, אל תנתח משחק שראית רק את המחצית השנייה שלו. המחצית הראשונה שלנו הייתה הטובה משתי המחציות, כשעד לפנדל הטיפשי של תורג'מן, שלטנו במשחק בצורה מאוד משמעותית ופערי האיכויות היו גדולים מאוד. גם אחרי הגול של חיפה, בעטנו יותר לשער, כולל שתי בעיטות של טוני לשער, אחת שלוויטה הדף ועוד אחד שחלפה סנטימטר ליד העמוד, היה גם את ראדי שהיה חופשי על קו ה16 בשתי פעמים ובעט כדורים חלשים ולא מדויקים ועוד פעם שראדי בעט כשהכדור פגע בשחקן חיפה שינה כיוון ולא היה רחוק מלהיכנס, ועוד כדור ענק של ביטון שמליקסון פיספס במעט, וזאת הייתה מחצית שגם בוזגלו עוד היה דומיננטי בה.
    במחצית השנייה כבר העייפות בלטה והיינו פחות טובים ועדין גם בה הגענו להזדמנויות כולל פעמיים אחד על אחד עם לוויטה, גם בה היו לפחות שני מקרים שאולי היו צריכים לזכות אותנו בפנדל, ועדין המשחק הלך לכיוון חיפה וזה באשמתנו לגמרי, כי הפערים המקצועיים הם גדולים, ואנחנו הורדנו את הרמה שלנו ואפשרנו לחיפה לצמצם פערים ולהפוך את המשחק לכזה שיכול ללכת לכאן ולכאן.

    מכבי חיפה לא העלתה את הרמה שלה אתמול. דקל קינן שוב נתן גול במתנה, האגפים של חיפה בהגנה שוב היו חלשים ונואקמה הביך את המגן פעם אחרי פעם כשבמחצית הראשונה גם בוזגלו היה מצוין.
    אם אני משווה את איבוד הנקודות אתמול לתיקו 2 שלנו מול סכנין בשנה שעברה בטרנר, אז שם למשל סכנין העלתה את הרמה שלה, הייתה מצוינת טקטית, הייתה יכולה להפסיד את המשחק אבל גם לנצח, ולא בגלל שאנחנו הורדנו את הרמה, אלא כי סכנין העלתה אותה עם התנהלות טקטית מצוינת והופעה נהדרת.
    גם בית"ר י"ם מול מכבי ת"א בטדי בתיקו רב השערים, העלתה את הרמה שלה לזאת של מכבי ונראתה נפלא.
    במשחקים כאלה, שהיריב מעלה את הרמה שלו לשלך, שהוא מנפיק בעצמו הופעה איכותית, קשה לך לבוא בטענות לקבוצה שלך כי היריב העלה את הרמה שלו לשלך. זה גם למה סכנין ובית"ר י"ם יחסית לתקציבים שלהם עשו עונה נפלאה בשנה שעברה. ההופעות האלה היו חלק מהתהליך שעבר על הקבוצות בשנה שעברה.
    עכשיו נעבור לחיפה. מישהו מאוהדי הקבוצה יכול לדבר על מאבק אליפות? על ניצחון במחזור הבא מול מכבי פתח תקווה? על התקדמות ביכולת או שדרוג מסוים?
    אני אתמול ראיתי אותנו נותנים לחיפה שתי מתנות שעלו לנו בשני שערים (למרות שהיו לה גם הזדמנויות אחרות לכיבוש שער), אני אתמול ראיתי אותנו שולטים בחלקים גדולים במשחק כשחיפה שמה מאחורי הכדור כמות גדולה של שחקנים, אני ראיתי אתמול שופט לא אחיד שהיה יכול לשנות את התמונה אם היה נותן פנדל במקרים של מליקסון/אוגו, אני ראיתי אתמול את הפועל באר שבע מורידה את הרמה שלה, כמו שהיה מול הפועל תל אביב, ומאפשרת לקבוצה הפחות טובה והפחות איכותית ביום בינוני שלה לנצח, בניגוד למקרים בעבר שהקבוצה היריבה הייתה צריכה להעלות את הרמה שלה כדי להוציא מאיתנו נקודות.

    אתם תמיד משתמשים במסע שלנו באירופה ואומרים למה באירופה צריך לתת לכם קרדיט מול יריבות חזקות שניצחתם ולהפועל תל אביב ומכבי חיפה לא מגיע קרדיט? כי אנחנו הצלחנו בגומלין מול סלטיק למשל לנפק את אחת ההופעות הכי טובות בהיסטוריה שלנו, גם באינטר, מבחינת איכות, אנחנו העלנו את הרמה שלנו בעשרות מונים לעומת הרמה הרגילה שלנו. ועובדה שמי שמסתכל על ההופעות שלנו באירופה השנה רואה שמדובר בתהליך ומגמה, שכניראה אם זה קרה גם מול אולמפיאקוס בשני משחקים וגם מול סלטיק בגומלין וגם מול אינטר בחוץ, כניראה שמדובר במגמה. בניגוד להפועל תל אביב ומכבי חיפה, שכל העונה שלהם עד עכשיו הייתה בינונית (במקרה של חיפה) או בינונית ומטה (במקרה של הפועל ת"א) ובגלל שניצלו הופעה לא טובה שלנו לסחוט נקודות, פתאום הם קבוצה איכותית. הם לא. מוכן לאכול את הכובע ולהגיד שאין לי מושג בכדורגל אם הפועל תל אביב או מכבי חיפה, שבכל זאת לקחו נקודות מבאר שבע, יהיו השנה במאבק האליפות. שני המשחקים מעידים יותר עלינו מאשר עליהם.

    את ההערות בקשר לשגעון גדלות תשאירו לעצמכם "אני מכבי מי אתם בכלל". אנחנו צנועים ונשאר צנועים, אבל אנחנו מאמינים בקבוצה שלנו ומאמינים שגם השנה נהיה אלופי המדינה. כניראה שרק לאוהדי מכבי מותר לדבר על אליפות, ועוד בדצמבר. נו טוב.
     
  6. zivmay Member

    הצטרף ב:
    ‏26/1/06
    הודעות:
    8,271
    לייקים שהתקבלו:
    2,630
    אוהד לויטה עבד לא פחות קשה, אתה מוזמן לצפות במשחק שוב, אני באמת לא מבין מה אתה רוצה.
    דרך אגב, המצב של ורמוט ועוד מצב של שחקן אחר שלכם, הגיעו מבלבול ברחבה, לא היה משהו שהזכיר כדורגל למעט ההחמצה של גוזלן והפנדל המטומטם של תורג'מן.
    רק במחצית השנייה, לוסיו, מליקסון ( מול שוער) נוואקמה וראדי היו מאוד קרובים לגמור את המשחק.
    במחצית הראשונה נוואקמה איים על השער והיה מאוד קרוב ( הייתה הצלה אחת יפה מאוד של לויטה).
    כמו כן היו לפחות 5 כדורי רוחב שהיו חייבים להכנס לשער, אבל בסדר, המזל בסמי עופר לא לצידנו. אם אתה לא זוכר את המצבים האלה ( והיו יותר), אתה מוזמן לראות את המשחק.
    לא אומר ששיחקנו מושלם, אבל ממש לא הגיע לנו להפסיד את המשחק הזה, היה לנו יתרון אבל תיקו באמת היה משקף.
     
  7. קשר שמאלי Member

    הצטרף ב:
    ‏29/1/13
    הודעות:
    20,007
    לייקים שהתקבלו:
    6,946
    מין:
    זכר
    מישהו פה חושב או אמר שהפועל תל אביב או מכבי חיפה יהיו השנה במאבק האליפות?
    מה אתה רוצה?
     
    oranfu ו-amn אוהבים את זה.
  8. Civil Anti Madridista

    הצטרף ב:
    ‏21/11/08
    הודעות:
    7,505
    לייקים שהתקבלו:
    2,686
    הייתי באצטדיון, ואם הייתה קבוצה על המגרש "שהגיעה לה" (ממתי יש דבר כזה הגיעה לה בכדורגל? נו מילא) לכבוש ארבעה שערים זו מכבי חיפה.

    לי אין מושג על מה אתה מדבר.
     
    קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    28,203
    לייקים שהתקבלו:
    7,308
    הטענה שלי היא פשוטה, אם מכבי חיפה הייתה מעלה את הרמה שלה לשלנו, היה ניתן לדבר על שינוי, אולי אפילו על מאבק אליפות בהמשך העונה.
    אבל מכבי חיפה שיחקה את אותו הכדורגל שהיא שיחקה בשנתיים האחרונות, עם אותם ליקוים, אבל הצליחה לנצח אותנו בגלל שאנחנו הורדנו את הרמה שלנו לשלהם.
    מכבי חיפה ניצחה למרות שלא הייתה גדולה אתמול, ובגלל זה הביקורת הגדולה שלנו על באר שבע אתמול.
    אז הכותבים כאן צריכים להחליט, אם אנחנו לא נותנים מספיק קרדיט לחיפה, אז למה אי אפשר לדבר על שינוי בחיפה או אפילו מאבק אליפות? מכבי חיפה, נכון להיום, עם אותו מס' נקודות כמו שלנו ורק עם 3 נקודות פחות ממכבי תל אביב, מה מונע ממנה להיאבק על האליפות?

    אי אפשר מצד אחד לבקר את אוהדי באר שבע שלא נפלו מהרגליים מההופעה של חיפה אתמול ושטענו שהמשחק יכול היה ללכת גם לצד של באר שבע, ואז מצד שני לטעון מי אמר שיש שינוי בחיפה או בהפועל תל אביב? או שחיפה העלו את הרמה, שיחקו נפלא, ויש הרגשה של שינוי באוויר. או שהפועל באר שבע הורידו את הרמה ואז המשחק אתמול מלמד יותר על באר שבע מאשר על חיפה.

    מה מהם היא התשובה הנכונה? כי לי זה מרגיש שבעיקר מחפשים להתנגח בבאר שבע ובאוהדים שלה.
     
  10. amn Member

    הצטרף ב:
    ‏28/5/04
    הודעות:
    2,307
    לייקים שהתקבלו:
    1,239
    @Sir Alex Ferguson - תודה על התשובה המפורטת, כיף לדון איתך.

    אני לא חושב שיש בעיה להתבטא על משחק, כל עוד אתה מסייג את העובדות. לא חושב שמשהו ממה שכתבתי על המשחק, במיוחד כשהגבלתי לאורך כל ההודעה שלי את הדברים לדברים שהתרחשו במחצית השנייה, היה שגוי. לא אמרתי שעל סמך כל המשחק למכבי חיפה הגע לנצח 5-1, ולכן אני לא רואה בעיה עם מה שעשיתי, אבל מקבל את הדעה שלך.


    אני חושב שמכבי חיפה והפועל תל-אביב העלו את הרמה במשחק נגדכם, וכמו שאתם ידעתם לבטל את מכבי בבלומפילד בפלייאוף בעונה שעברה (אם אתה לא רוצה שאדבר רק על אירופה), או את היריבות השנה באירופה ומגיע לכם קרדיט על זה, לא אומר שבמשחקים נגד חיפה והפועל זה 100% באשמתכם ואין להם שום קרדיט.
    בדיוק כמו שזה שאתם נראים כמו שאתם נראים במשחקים באירופה, לא אומר שאתם הולכים לזכות בליגה האירופאית, כך זה לא אומר שזה שזה שמכבי חיפה והפועל ת"א הוציאו מכם תוצאות טובות (עבורן, כל אחת בהתחשב במצבה) מבטיח שהן ירוצו בצמרת.



    זה לא שחור ולבן, זה לא ש"באר-שבע הורידה את הרמה שלה" או "מכבי חיפה העלתה את הרמה שלה". הדברים יכולים לחיות בחפיפה, והביקורת הגדולה היא לא כי מחפשים להתנגח בב"ש ובאוהדים שלה, אלא כי כמו שהנצחונות על אינטר, אולימפיאקוס וסלטיק לא היו רק בגלל ברק בכר וההופעה המצויינת (באמת) שלכם, אלא גם בגלל זה, וגם בגלל ירידה ברמה של אינטר/אולימפיאקוס/סלטיק.



    לגבי מאבק האליפות - אני לא מתיימר לדבר בשם אוהדי מכבי, אבל עד כמה שאני זוכר אני כתבתי כאן בפורום כבר אחרי הדרבי לקראת סיום (או בסיום) הסיבוב השני בעונה שעברה שבו מכבי הוציאה תוצאת תיקו שנייה הודעה בסגנון של "ברכות לבאר-שבע על האליפות". מוזמן לחפש.
    לגבי העונה - לא חושב שמישהו מאוהדי מכבי פה בפורום (חוץ מעומר) מדבר בבטחון על האליפות, ובטח שלא בדצמבר. הודעה כמו "אנחנו ניקח את האליפות על אפכם ועל חמתכם" מזכירה לי את ברקוביץ' בהקשר של הנבחרת. שתיהן לא קשורות למציאות.
    וכן, אוהדי מכבי שחצנים, אבל אני רק אזכיר שבשנתים האחרונות למכבי יש יותר תארים ממה שיש לבאר-שבע ב-20 השנים האחרונות כולל אלוף האלופים. יש לבאר-שבע עוד כברת דרך ארוכה כדי להגיע, כמועדון, למעמד של מכבי, בית"ר, הפועל וחיפה.


    ושוב - אם אוהד מכבי חיפה כותב שהגישה של חלק נכבד מדי מאוהדי ב"ש גורמת לו לשנוא אותה, סימן שכנראה שיש דברים בגו.
    ואגב, אני מרשה לעצמי להניח שעבור רוב השונאים שלכם (או ה"לא אוהבים אתכם"), זה לא בגלל סיבות מקצועיות. אתם עדיין לא אימת הליגה (ולא, גם מכבי לא).
     
  11. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,633
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    מאבק האליפות. בעונה שעברה היה מצב בו רק מכבי סבלה מהעומס של ליגת האלופות מה ששיחק לרעתה בעוד העונה שתי הקבוצות משחקות באירופה ובמקרה הטוב יבדילו ביניהן שני משחקים לפה או לשם - אם אחת תצלח את שלב הבתים והשנייה לא. ככה שאין מה להשוות לעונה שעברה. אז לבאר-שבע עמד היתרון הזה של ההתלהבות והיעדר העייפות ומצד שני היא עדיין הייתה קבוצה חדשה בעסק הזה של הצמרת, בסה"כ עונה שלישית בצמרת, למכבי היה את כוח ההרתעה הגדול עם שלוש האליפויות עם הווינר הגדול ערן זהבי שניצח לה המון משחקים. הכדורגל של מכבי בעונה שעברה היה ממש לא טוב ומאז בואו של בוס להוציא איזה 5:0 קל על כפר-סבא ודווקא 3:2 על בית"ר במשחק לכאורה צמוד אך עם המון מצבים - מכבי לא שיחקה טוב, רק התוצאות היו טובות והיה מאבק אליפות עד לישורת האחרונה - וסיימה את העונה כאלופת התיקו או משהו כזה, העיקר שבוס 'לא הפסיד בליגה'. תיקו בדרבי, תיקו עם מכבי חיפה, תיקו עם רעננה.
    וכן, מעבר לפערים המקצועיים בין באר-שבע ומכבי - והקבוצה מהדרום נראית הרבה יותר מאוזנת ובריאה - מכבי איבדה את השחקן הכי חשוב שלה ואין לה יתרון ביתיות אמיתי. לא מופרך בכלל לחשוב שבאר-שבע תרוץ לעוד אליפות, הרי גם למכבי יהיו עוד נפילות באירופה. אגב, באר-שבע פגשה כבר את סלטיק ואולימפיאקוסX2 ויצאה לסאן-סירו ולא חשוב איזו אינטר היא פגשה. רף קצת יותר גבוה ממכבי שניצחה בפנדלים את ספליט הקראוטית וכמעט אמרה שלום לעונה האירופית שלה באוגוסט. משה מאמין בקבוצה שלו שהיא תיקח אליפות וזה לגיטימי, עומר מצידו מדבר על להכריע את הליגה כבר בדצמבר, כאילו אין לו אירופה על הראש, כאילו הקבוצה שלו מושלמת, כאילו הפער בין מכבי להפועל ת"א זה כמו הפער בין ברצלונה לבטיס. בקיצור, 'אנחנו מכבי - מי אתם בכלל'.

    המשחק אתמול. דבר אחד שצריך לקחת בחשבון - הציפיות מבאר-שבע ומכבי חיפה שונות לחלוטין. ככה שנוח 'לפאר' את המשחק של מכבי חיפה. נניח אם שתי הקבוצות היו מייצרות, סתם לדוגמא - 6 מצבי הבקעה טובים כל אחת - היו אומרים שמכבי חיפה הייתה טובה יותר. ובכל-מקרה, ברק בכר צריך להיות הוגן. גם הגול שהקבוצה שלו כבשה הוא לא בידיוק איזה מהלך כדורגל מדהים - הייתה כאן עזרה אדיבה של ההגנה. אתמול מכבי חיפה לטעמי הייתה טובה יותר וראויה לניצחון.
     
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    אותה אלופת ישראל תצטרך להתמודד עם סיטואציה ועומס לא מוכרים, שכבר הפילו אלופות ישראליות בעבר, בעוד אותה סגנית אלופה כבר הוכיחה שכמועדון היא יודעת להתמודד נהדר עם סיטואציה שכזו.
    לא אתה ולא עומר יכולים להתבטא בכזו נחרצות, אבל כן, זה לא מופרך בשום צורה.
     
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    לחץ, הנעת כדור, קצב גבוה - אלה רק כלים בדרך למטרה. כלים שבדרך כלל מביאים קבוצה למצבי הבקעה ממשיים ועליונות, אבל לא בהכרח.
    בכדורגל המהות והמטרה היא לשים את הכדור ברשת, והמדד הכי טוב למשחק טוב, גם אם לא נכנסים הגולים (שזה יכול להעיד על חוסר מזל או איכות טכנית), היא מצבי הבקעה טובים, ממשיים, כאלה שגורמים לצופה לקפוץ ולתפוס את הראש אם לא נכנסים. למכבי חיפה היו אתמול יותר כאלה מאשר באר שבע, הם לא גנבו שום דבר.
     
    amn ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  14. tago0 Member

    הצטרף ב:
    ‏16/6/16
    הודעות:
    35
    לייקים שהתקבלו:
    21
    מין:
    זכר
    אני רוצה להבין רק דבר אחד-מי אלה בדיוק אוהדי הפועל ב''ש ומי זאת הפועל ב''ש שהם יקבעו מי תהיה מועמדת לאליפות או מי לא ?
    בגלל שלקחתם שנה שעברה אליפות אחרי 40 שנה
    עד עכשיו הייתם מאד סימפטיים.
    מכבי חיפה לא נתנה אתמול משחק גדול ממש לא,אבל גם ב''ש לא-היה משחק מאוזן לחלוטין שיכל ללכת לכאן או לכאן,בסוף החילופים של מולנסטיין והעייפות של ב''ש ניצחו את המשחק.
    בקשר לריצה לאליפות-יכול להיות שגם השנה מכבי חיפה לא תרוץ-אבל אם היא תשכיל לחבר רצף ניצחונות אז כן יהיו שם.
    יש לנו ליגה ברמה מאד נמוכה-מכבי חיפה לא צריכה עונה גדולה כדי לרוץ לאליפות{לא אמרתי לזכות בה}היא בסה''כ צריכה לצבור ניצחונות ומומנטום וכאן יהיה המבחן האמיתי.
     
  15. ManUnd Member

    הצטרף ב:
    ‏16/8/15
    הודעות:
    551
    לייקים שהתקבלו:
    124
    מין:
    זכר
    דודו גורש שוער כזה חלש והוא שוער הנבחרת,מצב השוערים הישראלים הוא כל כך עצוב שזה לא יאמן...

    Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
     
    קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.