הפועל באר שבע 2016/17 - אלופים שנה שניה ברציפות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Jul 17, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Melikson24 Member

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Messages:
    5,321
    Likes Received:
    2,713
    Gender:
    Male
    כמו שמשה רשם, אם דן ביטון באמת יככב באשדוד ואנחנו נרצה אותו, הוא יחזור לכאן בלי שאלה. אומנם יש אופציה, אך בשביל לאשר את העסקה יש את רצון השחקן.
    זה סעיף די מרמה.
     
  2. pirlo21 Member

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    33
    Gender:
    Male
    לסדר לאוחנה את הראש ?
    אוחנה אם יממש את הפוטנציאל יהיה שחקן של קבוצת אמצע טבלה ?
    דן ביטון ואוחנה באותו משפט מבחינת כשרון ?

    מה אתם אוכלים? אני גם רוצה !

    נתחיל מכל מה שתפס לי את העין .

    1. ראיתי את אוחנה המון , לא פחות מהבחור שטוען כאן שאין אחד שראה אותו יותר ממנו .
    לטעמי , הכשרון הכי גדול שראיתי מאז מליקסון .
    שחקן שבגיל כזה עושה דריבלים כאלה משוגעים במרכז המגרש הוא טכני ברמה מפגרת, לכל מי ששיחק כדורגל (לא קט רגל ) ברור ומובן שדריבל באמצע זה הדבר הכי קשה שיש .

    2. דן ביטון אכן כשרון , שחקן טוב בעל רגל שמאל מצויינת . הוא לא בלט באף שנתון בנוער שלנו וגם בחצי עונה הטובה שנתן לא נחשב לכוכב בנוער . אני מכיר לפחות 5-6 שחקנים מוכשרים לא פחות ממנו שלא יצא מהם כלום בסופו של דבר עם שמאלית שעולה על שלו . להשוות בינו ובין אוחנה שהיה כוכב בכל נבחרות ישראל , שחקן שסומן מגיל מאוד צעיר כאחד שיגיע רחוק מאוד , הרשים במבחנים בליברפול נבחן למצטיין כדרך קבע בטורנירי נבחרות זה הזוי .

    3. מיכאל אוחנה משופשף הרבה יותר מדן ביטון , שחקן באותו גיל בערך שכבר ערך מעל 70 הופעות בקבוצות בוגרות , היה בורג מרכזי בעליית ליגה של אשדוד ( בישל 15 שערים ) ועבר גם ירידית ליגה .
    אין ספק שזה מטען רציני של ניסיון יחסית לבוסריות של דן .

    4. ערן לוי השחקן הבינוני הכי טוב בארץ , שמאלית אדירה ראיית משחק ברמה הכי גבוהה שיש אבל ניידות ומשמעת טקטית 0 . שחקן אדיר עד רמה מסויימת .
     
    Last edited: Sep 8, 2016
    Nave likes this.
  3. Drama2 הסמל מעל הכל

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    5,497
    Likes Received:
    2,357
    Gender:
    Male
    חבל מאוד שאין חוק בפורום שמגביל משתמשים לכתוב רק על שחקנים שהם ראו במציאות
    בגלל זה כל מי שמבין משהו נחבא אל הכלים
    וכל הקשקשנים ממשיכים לקשקש
     
    Maccabi Diamond, orimor2212 and amn like this.
  4. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    הבעיה עם שחקנים שיש להם דריבל טוב אצלנו בארץ זה שהם גדלים עם הדריבל בליגות הנוער, ולא צריכים לאתגר את עצמם ולהוסיף אלמנטים חדשים למשחק שלהם, כי הדריבל בדרך כלל מספיק. לכן אנחנו רואים שחקנים שמסוגלים לכדרר אבל לא להרים את הראש, ושחקנים שמסוגלים להרים את הראש אבל לא לכדרר.
    השאלה האם לא מאוחר מדי לפתח את היכולות האלו, והאם כמו אצל מליקסון לדוגמא, זה לא יכלול סירוס של הדריבל.
     
    amn and Drama2 like this.
  5. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    אתה זה שמקשקש, קשקשת על הבלם הכי טוב בליגה שהוא יותר טוב משיר צדק.
    ועכשיו אתה מקשקש על דן ביטון...
     
  6. Drama2 הסמל מעל הכל

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    5,497
    Likes Received:
    2,357
    Gender:
    Male
    אם אתה מדבר על דנינו אז ביום ששיר צדק ימכר במחיר שדנינו ימכר, דבר עימי
     
    amn likes this.
  7. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    על מה אתה מדבר?
    גיל 20 זה הגיל להפוך לשחקן שלם וטוב יותר, מילא הוא היה מגיע בגיל 25 אז הייתי אומר "וואלה נצטרך הרבה אימונים ומזל איתו) אבל פה הוא מגיע כשחקן עם נסיון מצד אחד ומצד שני עדיין יהלום לא מלוטש, אם ברק בכר יצליח ללטש את היכולות שלו אנחנו רק יכולים להרוויח ממנו.
     
  8. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    ביום שלשיר צדק יהיה בעל בית חמדן ועלוב כמו הלוזונים אז תדבר איתי על סכומי מכירות.
    עם הלוזונים הצליחו למכור את טב"ח באיזה 2 מיליון אירו ורק 30 אחוז או משהו כזה מכרטיס השחקן שלו אז אני כבר לא מתפלא על כלום...
     
  9. Drama2 הסמל מעל הכל

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    5,497
    Likes Received:
    2,357
    Gender:
    Male
    אתה מדבר איתי על סכומי מכירות, ושם את איזי שירצקי על הצד של ה"טובים" ? אותו איזי שמכרו את אלרו ב1.5M אירו בזמן שסכומים כאלו היו חסר תקדים ?



    אני סיימתי להגיב פה.
     
    עידן444 and amn like this.
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    אני לא שופט עסקאות כאלה, השוק יוצר מצב שבו רובן הן הימור וצריך לשפוט אותן אחרי זמן מה, וגם אלה פשוט המחירים היום.
    מיכאל אוחנה כישרון גדול וגם לטעמי עולה בנושא הזה על דן ביטון (שניפחו קצת), אבל הוא מהשחקנים המטומטמים שראיתי, וכפי שכתבתי לא מזמן, סובל מאשדודיזם - תסמונת הלא מוסרים (בכלל, לאשדוד יש מחלקה שהיא מראה לבעיות בכדורגל שלנו. ההשקעה שם לא רעה והמחלקה נחשבת למוצלחת, אבל ניכר שהם עובדים בעיקר על מיקסום "כישרון" ולא משקיעים בטיפוח קוגניטיבי ועבודה עם האיבר הכי חשוב - המוח).
    ומה עוד? כישרון זה פשוט לא קריטי במונחים שלנו. לרוב השחקנים בעולם יש כישרון טבעי די דומה וזניח (בכלל, אם נתעמק בזה, אני חושב שרוב השחקנים בליגה הם העתק גנרי, והמון פעמים ההבדל הוא המומנטום. זה מסביר את תופעת האלעד גבאים וחזי דילמונים), וההבדל העיקרי הוא בתרגול, למידה, מודעות עצמית וסביבתית, חשיבה והשקעה. מיכאל אוחנה אולי קצת יותר כישרוני משחקנים שהוזכרו פה כמו דור פרץ, דוד קלטינס וכד', אבל כרגע הוא בפירוש שחקן פחות טוב (נכון שזו לא אותה עמדה וקשה לשפוט, אבל ניתן לבחון בראייה אבסולוטית), פשוט כי הוא מאוד לוקה בתחומים הרבה יותר חשובים מה"כישרון".
    אוחנה כן שומר על עצמו (לפחות כך נראה), כך שניתן לומר שהוא משקיע לא מעט, אבל הוא חסר מודעות סביבתית (האיש נשאל למה הוא לא מוסר, וענה שהוא אוהב את הכדור ולא חושב שזו בעיה), לא לומד כתוצאה מזה, וזה גם די מצביע על חוסר יכולת בסיסית לחשיבה רצינית. במילים אחרות - הוא חתיכת נעל בית. אתה לא הופך לשחקן גדול ככה. אם יסדרו לו את הראש, אדרבא, שחקן אדיר במונחים מקומיים, אם לא - גג חן עזרא (לטעמי כישרון גדול יותר).
    כנ"ל לגבי יחזקאל של מכבי, אגב. הם בערך באותה סיטואציה בקריירה (לכל אחד יש את מגרעותיו).
     
  11. JR-Riquelme Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    6,146
    Likes Received:
    285
    אז תפסיק לקשקש כבר
     
  12. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    שיר צדק נמכר בסכום שבו הוא נמכר כי לא נשאר לו חוזה בכלל בק"ש.
    הוא למעשה לא נמכר אלא ק"ש קיבלו עליו דמי השבחה כי שיר צדק שיחק אצלהם מגיל 19 נדמה לי...
     
  13. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    מסכים איתך, אבל לדעתי ברק בכר יכול לסדר לו את הראש ולגרום לו למסור יותר, ואם זה יקרה אז הרווחנו.
    ד"א לדעתי שגיב יחזקאל הוא שחקן לא רע אבל לא באותו רמת כישרון כמו של מיכאל אוחנה.
     
  14. קשר שמאלי Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    20,007
    Likes Received:
    6,946
    Gender:
    Male
    מיכאל אוחנה לא פתח בהרכב של הנבחרת הצעירה במשחקים מול נבחרות סבירות ומעלה
    במשחק מול פורטוגל הוא לא שותף, שחקנים כמו דוידוב ואלטמן הועדפו על פניו
    הוא כישרון גדול שצריך לעבוד איתו הרבה כדי שהוא יהיה שחקן לגיטימי לסגל של באר שבע
     
  15. amn Member

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    2,307
    Likes Received:
    1,239
    כמו שכתבתי - לכל הפחות ג'קי בן-זקן יוכל לממש את האופציה כדי לקבל אחוזים עתידיים מהמכירה של ביטון, גם אם הוא לא יגיע לסיכום עם השחקן עצמו.


    מיכאל אוחנה פוטנציאל, עם זה אני מסכים. ולמרות הסטיגמה, הוא למד לשחרר את הכדור, כפי שיעידו הנתונים מהליגה הלאומית בעונה שעברה (כ-15 בישולים).
    מצד שני יש לו בעיה לא פשוטה בסיומת/קור רוח מול השער, בטח ביחס לכמות המצבים שאליהם הוא מגיע, אבל אולי זה עניין שיסתדר עם הגיל.


    בכל מקרה, שווי השוק שלו הוא לא 9 מיליון לדעתי, ואפילו לא קרוב לכך.
    ויותר מזה, אני מעדיף לראות את מכבי מתמודדת בצמרת עם מתן חוזז מאשר עם שגיב יחזקאל (שהוא גם שחקן שעבר אצלנו במחלקת הנוער), או לצורך העניין מיכאל אוחנה (שגם עבר אצלנו).

    גם אם מתן חוזז פחות טוב (והוא נתן עונה של דאבל פיגרז גם בבישולים וגם בשערים אם אני לא מתבלבל בעונה שעברה בלאומית, עונה טובה יותר משל מיכאל אוחנה), אני מעדיף אותו כשחקן שגדל במערכת (ונשאר נאמן לה). לא עליו (או על שגיב יחזקאל) תקום ותיפול העונה של מכבי, ולטווח הארוך - אין אלטרנטיבה לשחקני בית מבחינת צמיחה של מועדון.
    חוץ מזה שגם לקהל, ולא אכפת לי מה תספרו לעצמכם זה משנה. מההודעות שהכי זכורות לי פה בפורום זה הסיפורים של @Sir Alex Ferguson על זכרונותיו מחן עזרא בשכונה. זה שחקן שאני בטוח שיותר מרגש לראות כובש וחוגג במדי הקבוצה מאשר איזה מיכאל אוחנה מזדמן.
    ברור שאם מגיע שחקן כמו ערן זהבי ששולט בליגה בצורה יוצאת דופן, למרבית האוהדים לא אכפת שהוא גדל בהפועל (גם לי לא למקרה שזה לא ברור), אבל כיום, ההבדל בין שגיב יחזקאל למתן חוזז הוא לא של שמים וארץ. לא מכיר מספיק את דן ביטון כדי להגיד איך הוא ביחס למיכאל אוחנה, אבל אם יש משהו שלא הייתי מבסס את זה עליו, זה פערים בהופעות בנבחרת.
     
    עידן444 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.