הפועל באר שבע 14/15: מסיימים במקום השלישי, ברק בכר מונה למאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Love Is Red, Oct 21, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    הוא לא שונה מגבאי לדעתי, פשוט היחצ של גבאי הרבה פחות טוב משל הבן של בתיה.
     
  2. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,968
    Likes Received:
    14,908
    Gender:
    Male
    נכון ואלונה ברקת עקבה בהדיקות אחריו בחו"ל

    ההבאה שלו היא בול כמו ההבאה של מליקסון וארבייטמן. העיקרון הוא אותו עיקרון-לשלם כמה שיותר על המלפפון החם של הקיץ. שום מלאכת מחשבה שום כלום.
     
    עידן444 likes this.
  3. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,010
    Likes Received:
    4,649
    מאיפה אתה יודע שלא?
    וגם אם לא, כולנו ראינו בעונה שלו בהפועל שהוא מעלה לליגה הזאת( עם יכולת הרבה יותר טובה מזו של מליקסון או ארבייטמן) מגיע בגיל שאמור להיות השיא שלו אחרי עונה מלאה בליגה ההולנדית.
    שווה את הסיכון.
     
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    28,252
    Likes Received:
    7,319
    1. בן סהר התחיל את הקרירה בגיל מאוד צעיר ולכן זה מרגיש שהוא בן 29-30. הוא לא. הוא סך הכל בן 25, כלומר השיא עוד לפניו.

    2. דובב גבאי הוא חלוץ שלא עובר את ה10 שערים בעונה, וגם זה אחרי פנדלים, כשזה מתפרס על פני שלושה - ארבעה משחקים.
    זה לא מספיק טוב להפועל באר שבע, בלי קשר האם אנחנו מחתימים את פלט או את סהר.

    3. סהר שיחק בעונה החולפת 33 משחקים בקבוצה מהליגה הראשונה בהולנד. כשהוא כובש, כקיצוני, 7 שערים.
    יצא לי לראות שני משחקים מלאים שלו בהולנד, באחד הוא כבש ובשני לא. בשניהם הוא היה מאוד נייד ולא נפל מהרמה של יתר השחקנים.
    אני חושב שמגיע לשחקן שקיבל מהמאמן שלו בהולנד הרבה מאוד קרדיט ואמון, ולמעשה היה שחקן הרכב בקבוצה ליגה ראשונה בהולנד, קרדיט כשהוא חותם בליגה הישראלית, שהיא חלשה הרבה יותר.

    ראיתי את בן סהר בנבחרת, גם שם הוא היה מאוד נייד והרשים אותי.

    4. אלונה ברקת החליטה השנה להגדיל את התקציב, וכחלק מהגדלת התקציב התפנה מקום לשחקן עם המשכורת של סהר. לא רואה בזה כל בעיה.
    לשחר מותר? להפועל ת"א עם ענן סביב הבעלים מותר? למה לאלונה אסור? בגלל שמדובר בבאר שבע וקשה להתרגל לעובדה ששחקנים מעדיפים את באר שבע על פני מועדונים כמו מכבי חיפה והפועל ת"א?

    מעדיף בכל יום "לקחת הימורים" על שחקנים כמו ארבייטמן, מליקסון וסהר, ולא לחזור לעבר שם ההימורים שלנו היו על שחקנים כמן עידו אקסברד ודובב גבאי.
     
    Last edited: Jul 8, 2015
    gilad16 likes this.
  5. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,646
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    בן-שהר> דובב גבאי, לא צריך להגזים. נו ובכל-זאת זה לא אומר כלום.
    בן-שהר ממש לא היה 'שחקן ברמה מעל הליגה', מה שנכון להגיד הוא שהוא שיחק בקבוצה שהיא 'רמה מעל הליגה', הפועל של גוטמן בה השחקנים היו בכושר הטוב בקריירה שלהם. הוא שיחק עם טוטו תמוז, גילי ורמוט, ערן זהבי, טועמה ושיבחון כגיבוי מהספסל ועוד ועוד. זו הייתה קבוצה שחשבה רק 'התקפה, התקפה, התקפה'. מתלהבים מה-16 גולים שלו בליגה(34 הופעות)? עדן בן-בסט כבש יותר שערים במדי הפועל חיפה והיא הייתה קבוצה בינונית מאוד, והוא שיחק עם פרטנרים הרבה פחות טובים. במה בן-שהר כן מגוון. חוץ ממהירות מה יש לו? אגב, אם הוא לא כבש 10 משחקים ברציפות במדי קבוצה כל-כך טובה אז יש אליבי לזה?

    אני לא 'חותך' את באר-שבע, לא חושב שהיא חיפשה רק 'להביא את המלפפון החם של הקיץ', אבל מציע לכם לא לפתח ציפיות גבוהות מידי מבן. ולשים את ההעברה הזו בפרופורציות, בהחלט יכול להיות שהיא(אלונה) טעתה. וכן, לא עקבתי אחרי כל אפצ'י שלו באירופה, היה לי קצת קשה בגלל מעברי הקבוצות. אבל עצם זה שקבוצות התחלפו כמו גרביים ותמיד היו לו טענות לכולם חוץ מעצמו - זה מצביע על משהו.

    כשמדברים על בן-שהר לא מתכוונים רק על האם הוא יצליח או לא אלא על עצם שינוי המשכורות בהפועל באר-שבע, משכורות שקופצות ברגע לזה לשמיים. אגב, לא יודע עד כמה היה 'מאבק', כי גם מכבי חיפה וגם הפועל ת"א הודיעו כבר לפני כמה ימים שהן לא ישפרו את ההצעה לבן. מכבי חיפה הציעה לדעתי לא יותר מ-250 אלף דולר, הפועל ת"א 250 אלף יורו. באר-שבע משלמת לו הרבה יותר. ומה שאמרתי - יש עוד הרבה זמן, באר-שבע הייתה יכולה לבדוק אפילו את אופציית פריצה לטווח הקצר, לחפש שחקן זר..
     
  6. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,010
    Likes Received:
    4,649
    התגובות שלך נהיות אומללות מיום ליום.
    לא עקבת אחר כל אפצ׳י שלו? אה זה קרה בגלל מעברי הקבוצות שלו, אז הכל מובן.
    תבקש פעם הבאה, ישלחו את כל הדיסקים עבור הוד מלכותו.
     
  7. yakar Member

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    887
    Likes Received:
    269
    זה אתה או אנחנו שראינו את גבאי במשך 4 השנים האחרונות ?
    לפי איך שאתה מדבר, השם של גבאי הוא הרבה הרבה יותר ממה שהוא שווה בפועל.
     
    Sir Alex Ferguson likes this.
  8. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,968
    Likes Received:
    14,908
    Gender:
    Male
    אז היא גם עקבה אחרי כל המשחקים של בוזגלו וארבייטמן ומליקסון ואלירן עטר שהיא רצתה להביא עונה שעברה? נו באמת,אתה לא שם לב פה לחוט מקשר? כל מה שמעניין את אלונה זה להביא את המלפפון הכי חם של הקיץ. האם הוא באמת כזה טוב כמו ההייפ שיוצרים העיתונאים? האם הוא יכול להתאים למרקם של הקבוצה? האם הוא יתאים לשיטת משחק של המאמן? האם אלונה בכלל יודעת מהי שיטת המשחק המאמן? האם אותו שחקן לא יושב על משבצת של שחקן אחר? בדיוק בשביל כל השאלות האלה צריך מנהל מקצועי. בב"ש אין אחד כזה, ובגלל זה הכל שם שכונה.
     
  9. hbs7 Member

    Joined:
    Oct 24, 2014
    Messages:
    3,311
    Likes Received:
    2,562
    Gender:
    Male
    גבאי זה בלוף עצום. עוד מעט גם אוהדי בית"ר יקלטו את זה.

    בן בסט תפר את מכבי במשכורת גבוהה יותר ו-700 אלף יורו העברה, טב"ח החלוץ חתם רק עכשיו על חוזה של חצי מיליון דולר.
    אבל אלונה השתגעה.

    כמו במקרה בכר, באלונה אוהבים להיכנס ומסרבים לקבל את השחקן החדש בשכונה.
    אלונה, חזקי ואמצי. להמשיך לשים פס על כולם.

    DRORIKO, תעצור. באמת שאתה נהיה מביך.
     
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    28,252
    Likes Received:
    7,319
    דור, בן שהר הוא לא ערן זהבי, אתה צודק, וזאת הסיבה שבעוד ערן זהבי עלה למכבי 500 אלף יורו עבור הכרטיס ומהקיץ מיליון יורו כל שנה עבור החוזה, בן סהר הגיע לבאר שבע בעלות כוללת של 390 אלף דולר לעונה.

    מכבי חיפה הציעה לסהר 350 אלף דולר לפי הפרסומים, הפועל ת"א (תחזיק חזק) 400 אלף דולר (395 אלף דולר ליתר דיוק, וחשוב לדייק כי המטרה של הפועל הייתה להציע יותר מבאר שבע, גם אם רק ב5 - 10 אלף דולר).

    אז אני יודע שקשה לשמוע את זה, אבל בן שהר העדיף את הפועל באר שבע על הפועל ת"א, למרות שבבאר שבע הוא ירוויח פחות. בן שהר העדיף את הפועל באר שבע על מכבי חיפה, למרות שמכבי חיפה נחשבת מועדון גדול יותר.
    למה? אולי בגלל שבניגוד להפועל ת"א, סביב הפועל באר שבע אין ענן כבד של חוסר ודאות. אולי בגלל שבניגוד למכבי חיפה בהפועל באר שבע הוא ישחק השנה במסגרת אירופאית (לא סתם מיהרו לסגור את העיסקה לפני יום חמישי שהוא המועד האחרון של רישום השחקנים לאירופה).
    אולי בגלל ששהר, כמו שחקנים אחרים, רואה את הפרויקט של אלונה ברקת בבאר שבע, פרויקט שגרם לכך שבשנתיים האחרונות הפועל באר שבע מיתגה את עצמה כמועדון מס' 2 בארץ אחרי מכבי ת"א, וכשמוסיפים לזה את המסגרת האירופאית, האיצטדיון החדש והסגל החזק, אז זה מפתה וגורם לשחקנים לעשות צעד שבעבר השחקנים הישראלים הבכירים לא היו מוכנים לעשות.

    אז בעוד אוהדים של קבוצות אחרות יחפשו לבקר את סהר/אלונה על העיסקה, אני חושב שמדובר בעיסקה מצוינת, גם עבור באר שבע שחיזקה את עצמה בשחקן ישראלי עם כישרון עצום וגם עבור בן שהר שמיתג את עצמו כשחקן אמיץ שבניגוד לשחקנים אחרים (מי אמר אלירן עטר?) לא נרתע מלהעדיף את באר שבע על הקבוצות הממותגות על ידי התקשורת - הפועל תל אביב ומכבי חיפה.

    אין בטוח בכדורגל, שחקנים גדולים יותר משהר נכשלו במועדון כזה או אחר בגלל שאנחנו לא במשחק מנג'ר אלא במציאות שכוללת אלף מרכיבים שקובעים האם שחקן יצליח או לא. אבל מבחינת החשיבה, מבחינת מה המהלך הזה משדר, מבחינת הדרך של המועדון, מדובר בצעד חשוב ויוקרתי של אלונה.
    דרך נכונה, חשיבה נכונה, אי אפשר לבקש יותר מכך, גם אם זה לפעמים נכשל (מליקסון בעונה שעברה). במיוחד כשלוקחים בחשבון את התוצאה שמקבלים כשזה מצליח (ברדה ובוזגלו מאז שהגיעו למועדון והשינוי שהמועדון עבר בזכותם).
     
    Nave, yakar, gilad16 and 2 others like this.
  11. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,010
    Likes Received:
    4,649
    אתה לא תשמע ממני ביקורת נגד הבאה של מנהל מקצועי, אבל אני לא חושב שזה קשור עכשיו.
    השחקנים שב״ש הביאה ומביאה ברובם הצליחו והביאו את ב״ש למקום השני והשלישי בשנתיים האחרונות. אני לא יודע מה שיטת העבודה של ברקת, ואם מה שאתה אומר זה נכון(מחתימה לפי הייפ), אז זה מאוד בעייתי ובטווח הרחוק יוביל לכישלון רציני.

    לדעתי, במקרה הספציפי הזה, מדובר בעוד החתמה טובה של ב״ש. יש עוד המון דברים שאפשר לקחת בחשבון ולדבר עליהם (בנייה של סגל טובה יותר באופן כללי, מרקם, מאמן), אבל באופן נקודתי בלבד - בן שהר זה שחקן צריך להביא כשיש לך את האופציה לעשות את זה.
     
  12. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,968
    Likes Received:
    14,908
    Gender:
    Male
    קודם כל במקום להיות איזה ערס תלמד לקבל דעות שונות משלך ואל תקרא לאנשים בשמות רק כי הם לא נופלים מבן שהר. אני תכף אחשוד שקוראים לך בתיה.

    טב"ח אמנם לא היה הכי יציב העונה, ועדיין היה יותר טוב ממליקסון וארבייטמן ביחד
     
  13. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    הוא לא היה טוב משניהם ביחד, כבש 7 שערים ובישל 5, ארבייטמן כבש 11 שערים ומליקסון כבש 2 ובישל 1, 7+5=12, 11+3=14.
     
  14. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,968
    Likes Received:
    14,908
    Gender:
    Male
    אתה יודע יש עוד כל מיני דברים בכדורגל חוץ ממתמטיקה. כל מי שקצת מבין כדורגל יודע שה-11 שערים של ארבייטמן זה הדבר הכי משקר בעולם. הוא היה העונה בינוני ומטה.
     
  15. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,968
    Likes Received:
    14,908
    Gender:
    Male
    אז בוא נדבר באמת על בניה של סגל. בן שהר הוא יותר שחקן כנף/חלוץ צד. איך בדיוק זה ישתלב עם נוואקמה/בוזגלו/מליקסון?
     
Thread Status:
Not open for further replies.