מחזור 16 בליגת העל: משולש הצמרת מתלהט, מכבי ת"א מארחת את הפועל ב"ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏2/1/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,107
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    בואו נדבר קצת על כדורגל. אתמול ראינו את 2 הקבוצות הטובות ביותר בליגה בעיני. לדעתי מכבי ת"א עדיין טובה ודומיננטית יותר אך הפערים מצטמצמים מסיבה פשוטה. ההרכב של ב"ש לא נופל משל מכבי ת"א ואף עולה עליו במספר עמדות. אגב, אני לא יודע אם אוגו\גורדנה\מליקסון בכושרו הנוכחי היו משנים את יחסים הכוחות. כנראה שגם לא דובב גבאי.
    מכבי ת"א נהנית מהניסיון שלה, ומכוח ההרתעה שלה ומהגישה שלה למשחק. לדעתי אין לה יתרון איכותי בחומר השחקנים. בטח לא בהרכב.
    אי אפשר שלא להתרשם בדקות מסויימות ממשחק הלחץ היוצא מהכלל של מכבי ת"א. רוב הקבוצות בארץ יקרסו מולה בבלומפילד וסביר להניח שגם במשחקי חוץ. אני חושב שאם פריצה ברחבה גם ב"ש לא היתה עומדת בכך ופאקו עם שיטת החלוץ המדומה מאוד הקל על הגנת ב"ש.
    אם מכבי ת"א תשמור על אחוזי ההצלחה שלה היא תזכה באליפות 3-4 מחזורים לפני הסיום.
     
  2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    אוגו היה משנה באופן דרמטי את יחסי הכוחות. גל אראל היה חלש ומפוחד, אין לו את הנוכחות של אוגו ואתמול הובאן עשה עבודה של 2 באמצע.
    יחד עם זאת, אוגו לא היה משנה יותר מדי את אופי המשחק. אלישע בכל מקרה לא היה מחפש לשלוט במשחק וההתרעה של בלומפילד עדיין עושה את שלה. גורדנה חסר מאוד מאוד, אין לי ספק שאם הוא פותח במקום נאסר אנחנו מסוכנים וחכמים יותר, למליקסון עדיין מחכים שיגיע. עמדנו בגבורה עם חיסרון של 2 שחקנים מאוד מאוד מאוד משמעותיים.
    המשחק הזה מאחורינו, חייבים לנצח את 2 המשחקים הקרובים בלי מעידות. אם לא נשיג 6 מ 6 אנחנו בחוץ ויוצרים ליגה חדשה שלנו עם עצמנו על המקום ה 3.
     
    yakar, שי ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

    הצטרף ב:
    ‏30/4/08
    הודעות:
    10,026
    לייקים שהתקבלו:
    1,389
    לדעתי נאסר הציג יכולת טובה, השחקן הכי אנדרייטד בליגה (אחרי איגיבור כמובן).
     
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    למכבי יש יתרון איכותי על פני כל הרכב של כל קבוצה בליגה, אבל עם זאת סובלת מבעיה איכותית בהתקפה. אין לנו סקוררים אמיתיים פרט לזהבי, ושמתאימים לשיטת המשחק. הכמות הפנטסטית של שערי הזכות נזקפת לזכותם של זהבי ופאקו - זהבי ברור למה, פאקו כי אנחנו משחקים מאוד התקפי.
    בן בסט בבאר שבע יכל להיות ענק, כי הוא בנוי לסגנון הזה. במכבי זה לא זה, וכל עוד פריצה פצוע אנחנו בבעיה. מיכה הוא סוג של ורמוט וממעט לכבוש, בן חיים לא סקורר, בדש לא מספיק איכותי (אם כי הוא טוב למכבי). טוטו תמוז יכול להיות שובר שיוויון רציני מאוד.

    טוטו, והובאן במקום מיטרוביץ' או חואן פבלו במצבת הזרים ועל חשבון אלברמן בהרכב, ומכבי יכלה להיות מפלצת שלא נראתה פה.

    המשחק אתמול, עם כל הדרמטיות, לא כזה קריטי. אני לא דואג.
     
  5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    מכבי תלויה בשחקן אחד, אין לה שום יתרון איכותי על בש או קש. ממכבי הייתי לוקח רק את זהבי ובן חיים. חוצמזה לא רואה יתרון איכותי בכל עמדה אחרת. למרות שדווידזאדה פח אשפה השנה, אבל הוא יחזור לעצמו.
     
    yakar ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    טיבי וקרלוס (שנתן משחק נוראי אתמול) עדיפים על צמד הבלמים של באר שבע. במיוחד לעומת פאיוביץ'.
    אייגיבור שחקן טוב מאוגו (אתם לא תסכימו, בסדר). מיכה שחקן טוב ממליקסון או מי שלא פותח אצלכם באגף שהוא לא בוזגלו כרגע, זהבי עולה על כל שחקן בליגה.
    זה לא בושה להודות שלקבוצה היריבה יש יתרון איכותי.
     
  7. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,107
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    אני חושב שהראש שלך עובד בכיוון הנכון. בלי חיזוק למכבי ת"א יהיה קשה יותר מעונה שעברה. במצב הנוכחי כל תקלה קטנה יכולה להטות את הכף לטובת ב"ש או ק"ש(למרות שאני אישית חושב שהיא פחות טובה אבל אולי אני טועה...). תקלות קורות. פתאום פציעה לזהבי(שלא נדבר על עזיבה שזו עלולה להיות תקלה גדולה)\טיבי או אפילו כל אחד בהגנה ומכבי ת"א יכולה למצוא עצמה בבעיה.
     
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    אין בעיה להודות. שנה שעברה הייתי לוקח גם חלוץ ו 2 קשרי אמצע משלכם.

    השנה ממש לא. סוארז לא הייתי מחליף והוא לא רואה לא את טיבי ולא את גארסיה. פאיוביץ אולי, יש מה לדבר על זה. מיכה לא רלוונטי. בן חיים הייתי מביא לאגף אחד שבאגף השני יש את בוזגלו. אז למיכה אין מקום בהרכב שלנו. את אוגו לא הייתי מחליף. אייגיבור לא נכנס להרכב שלנו לטעמי.
     
  9. yedidel Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    7,658
    לייקים שהתקבלו:
    3,927
    למכבי יש יתרון כלכלי שמתבטא בצוות מקצועי מורחב (רק לראות את החימום שלכם עם 7-8 אנשי צוות, ואצלנו שמעון ביטון אחד) וספסל מאוד עמוק.
    זהו.

    זה נכון שזה מתסכל למרות כל זאת להיות בנחיתות במשחקים מול היריבות לתואר אבל תתמודד.
    שורה תחתונה בכל משחק משמעותי שהגענו מולכם עם רביעיית הגנה כשירה לא ניצחתם.

    אגב פאיוביץ וסוארס (ששיחקו ביחד) ספגו פחות מטיבי וגרסיה בעונה הקודמת למרות הפרשים עצומים באיכות של הקישור האחורי, אז הייתי מחכה עם הקביעה שלך.
     
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    אני אכתוב משהו שימשוך כאן לא מעט נשמות טובות שיקראו לי הוזה, אבל למרות שמכבי תפגע משמעותית אם תאבד את זהבי, היא עדיין תישאר הטובה בארץ לטעמי.
    מאמן יוצר התאמות ועובד כדי למקסם את מה שיש לו. כרגע מכבי עובדת המון בשביל זהבי והקבוצה תלויה בו מאוד, כי כשיש יהלום כזה זה הדבר הכי נכון לעשות, אבל אפשר לנהל אותה אחרת ושעדיין תהיה מצוינת.
    לא צריך לקחת משחקים נקודתיים מהעונה בהם מכבי הייתה ללא זהבי ולהשליך את כל זה על היכולת הפוטנציאלית של הקבוצה. עם מרווח הסתגלות מכבי תוכל להסתדר לא רע גם בלי המוזהב.
    על אחת כמה וכמה כאשר עזיבה שלו פירושה כסף רב שאפשר להוציא על רכש איכותי.

    ואני עדיין מפחד שיעזוב.
     
  11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    אין מה להגיב על ההודעה ההזוייה הזו.. את זה נוכל לדעת רק אם זה יקרה. אם זהבי עוזב לדעתי מכבי תסיים מקום 4. אבל שוב. . נידע רק אם זה יקרה.
     
    oranfu ו-Love Is Red אוהבים את זה.
  12. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,107
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    אתה קצת מגזים. אני לא עוקב באופן אישי על כך אחד ואחד מאוהדי ב"ש שנמצאים פה ואני יודע שלא כולם חושבים אותו דבר ואני לא מדבר עליך באופן אישי, אבל הלך הרוח נע אצלכם בצורה קיצונית בהשפעת משחק ומצב רוח...
    מ"אין לנו שום סיכוי ואנחנו מפסידים בטוח"\"כל עוד אלישע כאן לא נגיע לכלום"\"אנחנו נראים גרוע ובנויים רק על פעולות אישיות" לעודף ביטחון שלפעמים אף נראה כזחיחות שהפרשנות היחידה מעודף הביטחון הזה ואת זה אני לא שומע- "אנחנו השנה לוקחים אליפות".

    המשפט שאמרת כאן, אם בוחנים אותו קצת אומר דבר אחד ברור- אנחנו טובים ממכבי ת"א והאליפות בעונה הזו אמורה להיות שלנו".

    אני יודע שתגיד לי שאני הוזה ומדבר שטויות, ושאתה לא מזלזל במכבי ת"א, ולא חושב שאתם טובים יותר אבל לדבר על מכבי ת"א במושגים של קבוצה שתלויה בשחקן אחד(למרות שברור שגם בלי זהבי היא יכולה לנצח כל קבוצה בארץ), להתעלם מהעובדה שלמרות שלא הגיעה להרבה מצבים בחלק די גדול של המשחק לא נתנה לב"ש לנשום, ולדבר במושגים של "השוער שלנו טוב יותר", "הובאן עולה ב 3 דרגות על כל השחקנים בעמדה שלו", "עם אוגו וגורדנה היינו הרבה יותר טובים", "יש לנו התקפה טובה משל מכבי ת"א", "ההגנה שלנו טובה משל מכבי ת"א"- אז מה בעצם נשאר חוץ מלהגיד "אנחנו טובים יותר מהם ופייבוריטים לקחת אליפות"? שוב להפיל תיק על אלישע ולהפוך אותו מזה מהאיש שבנה את הקבוצה החזקה הזו במשך 3 שנים לזה שבולם אותו מלזלול תארים?
     
  13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    אני יגיד את זה בפשטות כדי שתבין. אם אנחנו ממשיכים עד סוף העונה עם ההרכב החזק שלנו אנחנו לוקחים אליפות.
    אבל זה לא יקרה, וזה מה שהופך אותנו לפחות טובים ממכבי תל אביב, להם יש עומק איכותי יותר, צוות מקצועי איכותי יותר. וזה מה שהופך את הקערה והופך אותנו לנחותים ביחס למכבי תל אביב. מבחינת הרכב ראשון יש לי ביטחון שמתוך 10 משחקים מולם אנחנו מפסידים אולי פעמיים.
     
    yakar ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  14. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,107
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    וכמה מנצחים?
     
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,107
    לייקים שהתקבלו:
    8,467
    יותר מהם. אבל זה היפוטתי ולא רציני. בסך הכל דיעה אישית.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.